Terug naar boven

Bij elke aankoop steun je een goede doel! Nelson & Orange Babies collectie

Over Orange Babies Orange Babies en Nelson Schoenen

Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van voorlichting en medische hulp en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.

Orange Babies is zich bewust van de immense omvang van de aidsproblematiek. Echter: afwachten is geen optie. Daarom zet Orange Babies zich iedere dag weer in voor de mensen die hen het hardst nodig hebben!

Nelson Schoenen helpt!

Steun Orange Babies met de aankoop van onze Orange Babies schoenencollectie. Met een deel van de opbrengst van de Orange Babies collectie steunt Nelson de bouw van het opvanghuis in Namibië. Nelson heeft voorheen als sponsor de complete financiële zorg gedragen van het Hope Village weeshuis in Windhoek, Namibië. De aankomende 3 jaar steunt Nelson het opvanghuis ‘Orange Babies Home’ in Okahandja, Namibië.

In Vyf Rand, een sloppenwijk in Okahandja, wordt op dit moment gebouwd door Orange Babies aan een weeshuis waar 20 kinderen zullen worden opgevangen die na schooltijd geen veilige plek hebben om terug te keren. Dit project wordt financieel gesteund door Nelson Schoenen, op deze pagina lees je er alles over. In deze sloppenwijk staat ook de 5-Rand school, waar circa 485 kinderen les krijgen. Orange Babies helpt de kinderen in de vorm van maaltijden, medicatie en extra scholing over hygiëne e.d.

Zit lekker, voelt goed Donatie maaltijden - actie

Iedereen die tussen half mei en half juni 2017 een paar Orange Babies schoenen bij Nelson heeft gekocht, heeft meegeholpen om een bijdrage te leveren aan de voorziening van maaltijden voor kinderen in Okahandja, Namibië. De plek waar op dit moment ook gebouwd wordt aan een nieuw weeshuis waar kinderen zullen worden opgevangen die na schooltijd geen veilige plek hebben om terug te keren. Op deze pagina lees je er alles over.

Voor elk verkocht paar doneert Nelson een maaltijd! Tijdens de actieperiode zijn er heel veel Orange Babies schoenen verkocht en mogen we met trots melden dat er een bijdrage van 14.000 maaltijden wordt gedoneerd aan Orange Babies!

Iedereen bedankt die heeft meegeholpen door de Orange Babies collectie te kopen!

Nelson Schoenen & Orange Babies Vier handen op een buik in de strijd tegen hiv

Nelson steunt Orange Babies Sinds 2008

Paul Neelissen, directeur van Nelson Schoenen, heeft enkele jaren geleden zijn hart verpand aan Orange Babies toen hij in Namibië een van de projecten bezocht en de lokale mensen daar ontmoette. "De projecten van Orange Babies zijn fantastisch. Een grote groep vrijwilligers werkt met zoveel passie en er wordt ook daadwerkelijk wat bereikt. Daarom ben ik ook weer zo enthousiast over het nieuwe project dat Nelson financieel gaat ondersteunen. Het is prettig dat we op die manier ons steentje kunnen bijdragen”, aldus Paul Neelissen. Sinds 2008 steunen wij Orange Babies, in de eerste jaren middels de ondersteuning van weeshuizen in Windhoek, Namibië. Vanaf 2016 zal de volledige steun gaan naar een nieuw te realiseren weeshuis "Orange Babies Home’ in Okahandja, eveneens in Namibië.

Het project dat wij gaan ondersteunen ligt in Vyf Rand (Vijf Rand), een sloppenwijk van Okahandja (één van de armste sloppenwijken van Namibië). Elektriciteit, water en sanitaire voorzieningen zijn hier nauwelijks te vinden. Bijna 500 kinderen in deze sloppenwijk worden geholpen door Orange Babies d.m.v. Onderwijs, twee maaltijden per dag, regelmatig medische zorg en begeleiding bij het verwerken van trauma’s. Door de bouw van het weeshuis kunnen we méér doen! Met name voor de kinderen die na schooltijd niet terug kunnen keren naar een veilig onderkomen. Deze kinderen dromen van een veilig en liefdevol thuis.

Het Orange Babies Home is een complex van 225 m², dat helemaal nieuw gebouwd wordt. Het zal bestaan uit twee opvanghuizen met mogelijke uitbreiding naar meer en biedt onderdak aan ongeveer 20 kinderen per opvanghuis met een leeftijd tussen de 6 en 15 jaar. Dit zijn kinderen met hiv of die hun ouders zijn verloren aan het virus. Het huis biedt niet alleen onderdak, educatie, gezondheidszorg en voeding. Hier krijgen ze vooral ook veel liefde. Iets wat ze vaak al jaren niet gehad hebben. Ieder huis krijgt een fulltime ‘huismoeder’ die afgewisseld worden door zogenoemde reliefmoeders. Deze vrouwen zijn allemaal zelf hiv positief en hierdoor zijn ze een ervaren begeleider voor de kinderen.


Update November 2016: Alle materialen voor de bouw van het weeshuis zijn geproduceerd in Nederland en inmiddels verscheept naar Zuid-Afrika. Van daaruit zijn de materialen vervoerd naar Okahandja en kan de bouw na de zomervakantie beginnen. In Namibië zijn de seizoenen net andersom als in Nederland. Half januari begint daar het nieuwe schooljaar en kan ook de bouw van het nieuwe weeshuis beginnen!


Update maart 2017: 485 Kinderen op de 5-Rand school krijgen hulp van Orange Babies in de vorm van medicatie, maaltijden, extra scholing over o.a. hygiëne en ze leren weer kind te zijn door samen te spelen, zingen en dansen. Het Orange Babies Home wordt nu gebouwd om 20 van deze kinderen op te kunnen vangen omdat zij na schooltijd niet kunnen terug keren naar een veilig thuis. De 20 kinderen zijn op dit moment benaderd en waren allemaal ontzettend blij met deze hulp en hoop op een betere toekomst.

De eerste stappen van de bouw zijn gezet; de materialen zijn aangekomen op de bouwplaats en de fundering wordt gelegd.

De kinderen moeten nog wel even geduld hebben, dus worden er alvast leuke uitjes georganiseerd zodat ze elkaar wat beter kunnen leren kennen en krijgen extra psychologische steun en zorg


Update Juli 2017: De bouw gaat gestaag door. Nadat de fundering gereed was zijn de muren en kozijnen geplaatst en door de prefab bouw gaat dit razendsnel. Ook zit het dak erop, dus de twee huizen beginnen al vorm aan te nemen. Nu is het alleen nog wachten op de afwerking binnen in het huis, zoals de keuken en badkamer. En als laatst de inrichting voor een huiselijke sfeer.


Update januari 2018: Begin november heeft Orange Babies een fietstour georganiseerd. Naast de onvergetelijke ervaring hebben de deelnemers van deze tour ook geld opgehaald voor de moeders en kinderen in Afrika. De tour ging langs de armste communities waar Orange Babies actief is, o.a. langs het weeshuis in Okahandja, Namibië. Een goed moment om een kijkje te kunnen nemen hoe het weeshuis er nu bij staat. Na de zomervakantie (in Namibië is dat in januari) zullen de kinderen definitief in het huis kunnen gaan wonen.

De strijd tegen hiv Sinds 1999

Over hiv

Hiv (Humaan Immunodeficiëntie Virus) is het virus dat aids (Acquired Immune Deficiency Syndrome) veroorzaakt. Iemand die geïnfecteerd is met hiv wordt seropositief genoemd. Als je seropositief bent functioneert je afweersysteem niet goed meer.

Je spreekt van aids als het afweersysteem het lichaam niet meer kan beschermen tegen allerlei infecties en aandoeningen. Het lichaam wordt steeds zwakker en zonder behandeling zal iemand aan de gevolgen van aids overlijden.

Sinds 1999 strijdt Orange Babies er elke dag voor om de behandelingen voor iedereen toegankelijk te maken. Orange Babies gelooft in een samenleving waarin alle kinderen, ook die de gevolgen van hiv van dichtbij meemaken, gelijke kansen krijgen.

Sinds 2008 steunt Nelson Schoenen Orange Babies bij deze strijd!

  • logo Nelson Orange Babies Collectie

Nelson Orange Babies collectie Stappen voor stappen

Nothing beats like a generous heart. Niets is zo inspirerend als mensen te ontmoeten die zich met hart en ziel inzetten om andere mensen te helpen. Baba Sylla, algemeen directeur en oprichter van Orange Babies

Baba Sylla

Steun het goede doel! Shop de Orange Babies collectie!

‘Friends’ van Orange Babies Orange Babies ambassadeurs

Caroline Tensen

Caroline Tensen Presentatrice

Herman den Blijker

Herman den Blijker Chef-kok, tv-chef en presentator

Fiona Hering

Fiona Hering Verslaggeefster, auteur en presentatrice

Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge Acteur, cabaretier, zanger en regisseur

Natasja Froger

Natasja Froger Presentatrice

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher Tattoo artiest, schilder en schrijver

Martijn Koning

Martijn Koning Cabaretier, columnist en tekstschrijver


Orange Babies krijgt steun van deze zeven enthousiaste ambassadeurs. Caroline Tensen, Fiona Hering, Herman den Blijker, Natasja Froger, Jeroen van Koningsbrugge, Henk Schiffmacher en Martijn Koning zetten zich belangeloos in om de doelstellingen van Orange Babies te behalen.