Opvallend milieubewust
Nieuwe collectie
Timberland Greyfield - Veterboots - Ecru
Timberland Sky 6 Inch - Veterboots - Geel
Timberland Greyfield - Veterboots - Wit
Timberland Dalston Vibe - Veterboots - Bruin
Timberland Allington - Veterboots - Zwart
Timberland Greyfield - Veterboots - Geel
Timberland Euro Trekker Mid - Hoge sneakers - Groen
Timberland Splitrock - Veterboots - Groen
Timberland Premium 6-Inch - Veterboots - Groen
Timberland Supaway Oxford - Lage sneakers - Blauw
Timberland Pokey Pine - Rits- & gesloten boots - Geel
Timberland Timberland Seneca Bay - Hoge sneakers - Geel
Timberland Solar Wave - Hoge sneakers - Groen
Timberland Solar Wave LT - Hoge sneakers - Geel
Maak jouw outfit compleet
Timberland kleding
Timberland - Broek - Groen
Timberland - Jas - Zwart
Timberland - Truien en vesten - Groen
Timberland - Truien en vesten - Geel
Timberland - Shirt - Groen
Timberland - Jas - Groen

Boordevol innovaties

Rethink durability

Timberland gebruikt veel gerecyclede, biologische en hernieuwbare materialen. Wist je dat een deel van de Timberland collectie speciaal ReBOTL™-materiaal bevat, gemaakt van gerecyclede plastic flessen? Ook wordt steeds meer collectie gemaakt met LITE Leather, dat milieuvriendelijk wordt gelooid.

Plant the Change

Behalve duurzaam produceren, doet Timberland nog veel meer om de aarde groener te krijgen. Zo wil Timberland in 2025 maar liefst 50 miljoen bomen hebben gepland, bijvoorbeeld in Ghana. Resultaat; een schonere lucht én meer werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Better Leather

Timberland staat als geen ander voor duurzaamheid. Ruim 96% van alle Timberland schoenen worden gelooid in leerlooierijen die door de Leather Working Group zijn bekroond met goud of zilver. Dit vanwege de manier waarop zij besparen op energie, water en afval door het gebruik van windmolens, zonnepanelen en regenwater. Timberland streeft er naar dit getal op korte termijn op 100% te krijgen.

Timberland & Nelson

Behalve in onze Nelson winkels en op nelson.nl, vind je de uitgebreide Timberland dames-, heren- en kidscollectie ook in onze Timberland brandstores in diverse grote steden Nederland. Timberland staat bekend om de hoge kwaliteit en het duurzame karakter. Bij geen ander schoenenmerk ter wereld zit duurzaamheid zo in het DNA. We kunnen dan ook met trots zeggen dat Timberland een belangrijk deel uitmaakt van onze collectie.

Yellow 6”boot

Het Amerikaanse Timberland werd in 1952 opgericht en is nog steeds ongekend populair. In 1973 verscheen de eerste 6” yellow boot op de markt en inmiddels is deze iconische original boot een echt fashion item geworden. En zie je EK+ achter de naam staan? Dan is het een echte Earthkeeper en gemaakt van Lite leather dat minder belastend is voor het mileu.

Timberland Membercard

Met de Timberland membercard spaar je in onze Timberland brandstores bij iedere aankoop voor 25.- korting. Heb je nog geen membercard? Vraag er een aan in een van onze Timberland brandstores en spaar mee! Zo wordt het shoppen van jouw favoriete Timberland collectie nog leuker.

Laden..