Terug naar boven

Ruilen & retourneren Wil je een artikel retourneren? Lees hier alles over de mogelijkheden en voorwaarden.
 


Bij Nelson Schoenen is het tot 14 dagen na ontvangst van de bestelling mogelijk om de bestelling te retourneren. Je kunt jouw online aankoop binnen de termijn gratis retourneren in één van onze Nelson of Ecco winkels. Het is ook mogelijk om je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst te versturen met PostNL. Onderstaand kun je het antwoordnummer voor de retourzendingen vinden. 

Indien je kiest voor het opsturen van je bestelling naar het antwoordnummer en je op die manier je artikelen retour stuurt, dan wordt er € 3,50 in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag, ongeacht de grootte en gewicht van het pakket. Uiteraard kunt je ook gebruik maken van andere vervoerders. Je dient het pakket dan zelf te frankeren.


Voor zowel het retourneren in de winkel of het retour sturen van web bestellingen via het antwoordnummer geldt dat de te retourneren schoenen ongebruikt en onbeschadigd moeten zijn, maar de schoenen mogen natuurlijk wel gepast zijn. De verpakking dient in een zo oorspronkelijk mogelijke staat te zijn. Tevens moet je in het bezit zijn van het aankoopbewijs, dan wel een kopiebon of duidelijk bankafschrift en een ingevuld retourformulier. Bij de retourzending ligt het risico van eventueel tijdens het transport ontstane schade of het verdwijnen van de retourzending bij de klant. Aangeraden wordt daarom het verzendbewijs altijd goed te bewaren om te kunnen aantonen dat de schoenen zijn geretourneerd in geval een retourzending mocht verdwijnen.


Gratis ruilen en retourneren via onze Nelson en Ecco winkels 

Indien de bestelling niet voldoet aan de verwachting kun je de internetbestelling retourneren in één van onze 90 Nelson winkels in Nederland of in één van onze Ecco winkels. Vergeet hierbij niet het online aankoopbewijs en een ingevuld retourformulier mee te nemen. Bij elke zending wordt het aankoopbewijs (factuur) meegestuurd. Ook kun je de orderbevestiging, die per e-mail ter bevestiging van de online bestelling is verzonden, meenemen. 


Retourneren in de winkel heeft de volgende voordelen: 

* Direct je aankoopbedrag terug (in contant geld, of teruggestort op je rekening middels 'retourpinnen'.)

* Het is gratis (bij ruilen en/of retourneren per post betaal je €3,50 voor je retourzending).

* Indien gewenst en op voorraad direct het artikel omruilen voor een ander artikel. 


Klik hier voor een overzicht van al onze Nelson en Ecco winkels.

'Retourpinnen'

Indien je je bestelling terugbrengt in de winkel en je aankoopbedrag retour wil ontvangen, heeft het onze voorkeur om dat terug te storten op je bankrekening middels 'retourpinnen'. Dat is in feite een omgekeerde pintransactie. Wanneer je retour wordt aangeslagen op de kassa en je via retourpinnen je aankoopbedrag terugkrijgt, steek je op aanwijzing van de winkelmedewerker een bankpas in de pinautomaat en volg je de instructies op het scherm. Nadat je de stappen succesvol hebt afgerond, krijg je van de winkel de retourbon mee en wordt het aankoopbedrag teruggestort op je de bankrekening van de pas die gebruikt is. Afhankelijk van de banken kan het bedrag binnen enkele (werk)dagen teruggestort zijn.

Let op; bewaar de retourbon goed, dit is het bewijs dat het retourpinnen is uitgevoerd.

Voor meer informatie: https://www.pin.nl/ondernemer/retourpinnen/hoe-retourpinnen-werkt-3/


Met Klarna betaalde bestelling retourneren in een winkel

Als je ervoor gekozen hebt je bestelling achteraf te betalen met Klarna, krijg je bij het terugbrengen van je retour in de winkel niet direct je geld terug. Dit verloopt via Klarna en zij zullen het bedrag verrekenen met de openstaande factuur.

Ook als je de factuur van Klarna al betaald hebt, geven wij in de winkel geen geld terug. Wij maken melding bij Klarna over de retournering en zij zullen ervoor zorgen dat het betreffende bedrag teruggestort wordt.

Klarna kan hiervoor eerst contact met je opnemen en je vragen om een terugbetalingsformulier in te vullen, om vast te stellen dat het verschuldigde bedrag aan de juiste persoon wordt terugbetaald.

Een bestelling die betaald is met Klarna kan helaas niet geruild worden. Deze dient ten alle tijde geretourneerd te worden (in de winkel of via de post) en een ander artikel of een andere maat moet opnieuw besteld/afgerekend worden.

Meer informatie vind je op www.klarna.nl.

 

Betaalde verzendkosten

Indien de gehele bestelling wordt geretourneerd zullen eventuele administratie- en verzendkosten volledig worden terugbetaald.

Indien een deel van de bestelling wordt geretourneerd zal alleen dat deel van het aankoopbedrag worden terugbetaald en de administratie- en verzendkosten niet.

Als er gebruik is gemaakt van het antwoordnummer, wordt er daarnaast €3,50 in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.


Retourneren per post

Retour sturen per post is alleen mogelijk voor online aankopen.Het retourneren via het antwoordnummer van PostNL is het gemakkelijkste via het retourformulier dat bij iedere bestelling zit. Volg de stappen op dit formulier en vul het zoveel mogelijk in. 

De retourzending dient bij voorkeur te worden verpakt in de originele doos waarin de zending is ontvangen, zodat de schoenendoos en artikelen niet worden beschadigd. Gebruik het voorgedrukte adreslabel dat op het retourformulier zit, met onderstaand PostNL antwoordnummer.

Nelson Schoenen BV
Antwoordnummer 529
2130 WB Hoofddorp

 Lever het pakket in bij een PostNL postkantoor of afgiftepunt bij u in de buurt. Vind het dichtstbijzijnde postkantoor of afgiftepunt hier.

Wanneer de retourzending in goede orde is ontvangen zal Nelson Schoenen deze beoordelen en verwerken. Als je de bestelling of een gedeelte hiervan wilt retourneren dan zal Nelson Schoenen het aankoopbedrag en de al dan niet verschuldigde verzendkosten voor de heenzending, zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping terugstorten. Indien er gebruik gemaakt wordt van het antwoordnummer, zal er €3,50 voor de retourzending in mindering gebracht worden op de terugbetaling. Wanneer je het bedrag op je rekening ontvangt is afhankelijk van de betaalmethode en bank die je gebruikt hebt. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt aangegeven of ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.


Indien het product is beschadigd, behoudt Nelson Schoenen zich het recht voor een redelijke schadevergoeding in te houden van het terug te betalen bedrag, dan wel dit in rekening te brengen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourzendingen vanuit het buitenland zijn voor eigen rekening. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het tarief dat de verzender hiervoor hanteert.  


Let op: schoenen die in een winkel zijn gekocht kunnen niet worden geruild of geretourneerd via de post maar uitsluitend via de winkel.

 

Modelformulier voor herroeping
Het retourneren van je bestelling kan het gemakkelijkste door gebruik te maken van het bij de bestelling geleverde retourformulier en de stappen te volgen die daarop beschreven staan. Je kunt echter ook altijd gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping. Dit is echter niet verplicht.