Maak kennis met onze duurzamere collectie
Duurzamere schoenen
Maruti Vera - Hoge sneakers - Wit
Mexx Cato - Lage sneakers - Blauw
Toms Alpargata - Espadrilles - Blauw
Flamingos' Life - Lage sneakers - Multi
Woden Ydun Croco Shiny - Lage sneakers - Ecru
Flamingos' Life - Lage sneakers - Multi
Timberland Solar Wave - Lage sneakers - Zwart
Mexx Djiamy 2 - Lage sneakers - Zwart
Woden Ydun Mesh II - Lage sneakers - Beige
Timberland True Cloud - Lage sneakers - Blauw
Toms Alpargata - Espadrilles - Wit
Toms Alpargata Sparkle - Espadrilles - Zilver
Timberland Solar Wave - Lage sneakers - Blauw
Timberland Perkins Row - Sandalen - Grijs

Materialen

Kurk

Kurk is een natuurproduct dat volledig biologisch afbreekbaar en goed te recyclen is. Daarnaast is het licht, antistatisch, geluiddempend en isoleert het goed. Merken als Birkenstock en WODEN maken hier veel gebruik van.

Visleer

Visleer is eigenlijk een afvalproduct, maar wist je dat visleer 10x sterker is dan normaal leer? Daarnaast ademt het materiaal en omdat het zo dun en flexibel is, zorgt het ook nog eens voor extra comfort! WODEN gebruikt speciaal gelooid visleer om de Scandinavische handtekening te benadrukken en milieubelastend materiaal te vervangen.

Rubber

Rubber wordt steeds vaker gerecycled om verspilling tegen te gaan. Zo maakt Timberland schoenzolen waarvan 42% uit gerecycled rubber is gemaakt. WODEN maakt voor de onderdelen van rubber gebruik van 10% gerecycled rubber.

Duurzaam leerlooien

Duurzaam leerlooien doet het merk ECCO met hun eigen leerlooierij. Dit houdt in dat het leer dat wordt gebruikt voor hun schoenen op een duurzame manier wordt geproduceerd. Zo zijn ze zuinig met water, produceren ze zo min mogelijk afval en besparen ze energie waar mogelijk.

Gerecycled PET

Gerecycled PET waarbij plastic flesjes een nieuw leven krijgen. Timberland heeft onlangs de ReBOTL schoenenlijn gelanceerd, deze schoenen bestaan voor 50% uit gerecyclede PET-flessen.

Duurzaam biologisch katoen

Duurzaam biologisch katoen betekent dat bij de productie van biologisch katoen gebruik wordt gemaakt van technieken en materialen die een lage impact hebben op het milieu. Dit heeft Vans goed begrepen met hun oh-zo-populaire “skateschoenen”. De meeste modellen van schoenen in de Vans Classic Collection zijn verkrijgbaar in vegan-friendly stijlen en kleuren.

Wist je dat?

Aan het looien van leer komt veel water te pas. Het water bij ECCO werd altijd al zoveel mogelijk hergebruikt, maar nu is er een techniek waarbij het natuurlijke vocht van de huiden gebruikt wordt: de DriTan-technologie ontwikkeld door ECCO Leather. Het resultaat is een drastische vermindering van het aantal liters water. Per huid bespaart deze techniek 20 liter water. Dit komt neer op 25 miljoen liter per jaar! 

Duurzaam met Timberland

Bijna alles wat Timberland maakt heeft organische, herbruikbare of gerecyclede materialen. Hun doel? Een positieve impact maken op de aarde.

Nieuw bij Nelson!
Het duurzame merk Flamingos' Life!

Laden..