Duurzaamheid bij Nelson

Recyclebox: reduce your footprint

Eindelijk kunnen schoenen verantwoord worden weggegooid zonder te vervuilen. Vanaf nu kunnen in alle 110 Nelson winkels schoenen worden ingeleverd in onze speciale recyclebox. Na het inleveren van de schoenen, zullen deze gerecycled worden tot nieuwe grondstof waarvan vervolgens deurmatten, voetbalvelden of nieuwe schoenen kunnen worden gemaakt.

Maar hoe werkt het dan?

  1. Neem jouw oude, afgetrapte schoenen die je niet meer draagt aan elkaar gestrikt mee naar een van onze winkels.
  2. Lever je oude schoenen in, in onze recyclebox

Wij brengen de oude schoenen naar onze partner FastFeetGrinded, waar zij het in hun fabriek tot grondstof maken. Deze nieuwe grondstof kan weer hergebruikt worden in bijvoorbeeld voetbalvelden, hardloopbanen of nieuwe schoenen. Zo belanden oude schoenen niet bovenop de stapel van een afvalberg.

95Percent

Schoenen die retour komen met een klacht, ‘onparen’ of beschadigde artikelen die niet meer verkoopbaar zijn via onze winkels, nelson.nl of onze outlets, krijgen een nieuwe kans via onze samenwerking met 95percent.nl. 95percent verlengt de levensduur van schoenen door ze te herstellen en een nieuw thuis te geven. 95percent koopt bij ons schoenen op, met een kleine of grotere imperfectie. Daarna nemen de schoenmakers ze onderhanden en het resultaat: Nagenoeg nieuwe schoenen met kortingen tot wel 75% op de reguliere verkoopprijs. Door deze schoenen te laten herstellen en te verkopen in plaats van ze weg te gooien maken we hier een duurzaam proces van en daarnaast krijgen mensen ook nog eens een goede deal.

Duurzame verpakkingen

Het was tijd voor een make-over! Bestel je jouw schoenen online of shop je in onze winkels? Dan ontvang je vanaf nu dit gloednieuwe design! Naast het nieuwe uiterlijk, zijn ze voorzien van een FSC keurmerk. Een verpakking met FSC-keurmerk betekent kortweg dat de bosgebieden goed worden beschermd en dat voor elke gekapte boom een nieuwe boom wordt geplant. Ook werken we in onze winkels met herbruikbare shoppers, die hergebruikt kunnen worden als boodschappentas!

Duurzame merken

We hebben een uitbereide collectie schoenen met respect voor milieu, dier & mens. Bekijk de collectie hier.

Duurzamer productieproces: De schoenen met dit keurmerk zijn gemaakt in een duurzame leerlooijerij. Zo zijn ze zuinig met water, produceren ze zo min mogelijk afval en besparen energie waar mogelijk.

Vegan: vegan schoenen zijn schoenen die geen dierlijke producten bevat. Er worden dus geen materialen gebruikt zoals wol of leer. Ook de lijm en verfstoffen bevatten geen dierlijke producten

Gemaakt van gerecycled materiaal: de collectie bevat schoenen waarin gerecyclede materialen zijn verwerkt zoals rubber, katoen, bamboe en plastic flessen. Zo wordt er minder verspild en dragen we bij aan een schonere wereld.

Laden..