Bij elke aankoop steun je een goede doel! Nelson & Orange Babies collectie

Orange Babies & Nelson Schoenen Steun een goed doel met Orange Babies schoenen bij Nelson

Stichting Orange Babies en Nelson zetten samen stappen om hiv besmette moeders, baby's en kinderen in Afrika te steunen. Van de kinderschoenen uit de ‘Nelson Orange Babies collectie’ gaat een deel van de opbrengst naar Orange Babies.

Steun een goed doel met Orange Babies schoenen bij Nelson. De Nelson Orange Babies collectie is niet zomaar een collectie. Orange Babies is een stichting die zwangere vrouwen en hun baby’s in Afrika helpt. Daarnaast steunen ze kinderen die geïnfecteerd zijn met het hiv virus. Van elk verkocht paar schoenen gaat een deel van de opbrengst direct naar Orange Babies. Nelson heeft als sponsor de complete financiële zorg gedragen van het Hope Village weeshuis in Windhoek, Namibië. Op dit moment steunt Nelson de aankomende 3 jaar het opvanghuis ‘Orange Babies Home’ in Okahandja, Namibië.

Nelson & Orange Babies Vier handen op een buik in de strijd tegen hiv

Over Stichting Orange Babies Creatief in het verslaan van hiv

Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van voorlichting en medische hulp en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.

Orange Babies is zich bewust van de immense omvang van de aidsproblematiek. Echter: afwachten is geen optie. Daarom zet Orange Babies zich iedere dag weer in voor de mensen die hen het hardst nodig hebben!

De doelen van Orange Babies
  • Voorkomen dat een zwangere vrouw het hiv-virus doorgeeft aan haar baby
  • Helpen van mensen die (indirect) slachtoffer zijn van hiv en aids

Orange Babies ondersteunt meerdere projecten in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia.

De strijd tegen hiv Sinds 1999

Meer Orange Babies video’s zien? Abonneer je nu op het Orange Babies YouTube kanaal:

Over hiv

Hiv (Humaan Immunodeficiëntie Virus) is het virus dat aids (Acquired Immune Deficiency Syndrome) veroorzaakt. Iemand die geïnfecteerd is met hiv wordt seropositief genoemd. Als je seropositief bent functioneert je afweersysteem niet goed meer.

Je spreekt van aids als het afweersysteem het lichaam niet meer kan beschermen tegen allerlei infecties en aandoeningen. Het lichaam wordt steeds zwakker en zonder behandeling zal iemand aan de gevolgen van aids overlijden.

Sinds 1999 strijdt Orange Babies er elke dag voor om de behandelingen voor iedereen toegankelijk te maken. Orange Babies gelooft in een samenleving waarin alle kinderen, ook die de gevolgen van hiv van dichtbij meemaken, gelijke kansen krijgen.

Sinds 2008 steunt Nelson Schoenen Orange Babies bij deze strijd!

  • logo Nelson Orange Babies Collectie

Nelson steunt Orange Babies Sinds 2008

Paul Neelissen, directeur van Nelson Schoenen, heeft enkele jaren geleden zijn hart verpand aan Orange Babies toen hij in Namibië een van de projecten bezocht en de lokale mensen daar ontmoette. “De projecten van Orange Babies zijn fantastisch. Een grote groep vrijwilligers werkt met zoveel passie en er wordt ook daadwerkelijk wat bereikt. Daarom ben ik ook weer zo enthousiast over het nieuwe project dat Nelson financieel gaat ondersteunen. Het is prettig dat we op die manier ons steentje kunnen bijdragen.”

Sinds 2008 steunen wij Orange Babies, in de eerste jaren middels de ondersteuning van weeshuizen in Windhoek, Namibië. Vanaf 2016 zal de volledige steun gaan naar een nieuw te realiseren weeshuis “Orange Babies Home’ in Okahandja, eveneens in Namibië.

Orange Babies

Het project dat wij gaan ondersteunen ligt in Vyf Rand (Vijf Rand), een sloppenwijk van Okahandja (één van de armste sloppenwijken van Namibië). Elektriciteit, water en sanitaire voorzieningen zijn hier nauwelijks te vinden. Al 350 kinderen in deze sloppenwijk worden geholpen door Orange Babies d.m.v. Onderwijs, twee maaltijden per dag, regelmatig medische zorg en begeleiding bij het verwerken van trauma’s. Door de bouw van het weeshuis kunnen we méér doen! Met name voor de kinderen die na schooltijd niet terug kunnen keren naar een veilig onderkomen. Deze kinderen dromen van een veilig en liefdevol thuis.

Het Orange Babies Home is een complex van 225 m², dat helemaal nieuw gebouwd wordt. Het zal bestaan uit twee opvanghuizen met mogelijke uitbreiding naar meer en biedt onderdak aan ongeveer 20 kinderen met een leeftijd tussen de 6 en 15 jaar. Dit zijn kinderen met hiv of die hun ouders zijn verloren aan het virus. Het huis biedt niet alleen onderdak, educatie, gezondheidszorg en voeding. Hier krijgen ze vooral ook veel liefde. Iets wat ze vaak al jaren niet gehad hebben. Ieder huis krijgt een fulltime ‘huismoeder’ die afgewisseld worden door zogenoemde reliefmoeders. Deze vrouwen zijn allemaal zelf hiv positief en hierdoor zijn ze een ervaren begeleider voor de kinderen.

Laatste update : Alle materialen voor de bouw van het weeshuis zijn geproduceerd in Nederland en inmiddels verscheept naar Zuid-Afrika. Van daaruit zijn de materialen vervoerd naar Okahandja en kan de bouw na de zomervakantie beginnen. In Namibië zijn de seizoenen net andersom als in Nederland. Half januari begint daar het nieuwe schooljaar en kan ook de bouw van het nieuwe weeshuis beginnen!

Nelson Orange Babies collectie Stappen voor stappen

Nelson Orange Babies collectie Help Nelson en Orange Babies

Orange Babies collectie

Nelson zet samen met Orange Babies stappen in de strijd tegen hiv in Afrika. Met een deel van de opbrengst van de Orange Babies schoenen, helpen we de kinderen die (indirect) slachtoffer zijn van hiv en aids. De Orange Babies collectie bestaat uit diverse hippe modellen baby en peuter schoentjes (maten 19 – 27) en jongens en meisjes modellen (maten 28 – 39). Ook voor volwassenen heeft Nelson verschillende dames- en herenschoenen in de collectie opgenomen.

Shop de Nelson Orange Babies collectie in onze Nelson winkels of opNelson.nl.

Bekijk de collectie

'Friends' van Orange Babies Orange Babies ambassadeurs

 Caroline Tensen

Caroline Tensen Presentatrice

Herman den Blijker

Herman den Blijker Chef-kok, tv-chef en presentator

Fiona Hering

Fiona Hering Verslaggeefster, auteur en presentatrice

Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge Acteur, cabaretier, zanger en regisseur

Natasja Froger

Natasja Froger Presentatrice

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher Tattoo artist, schilder en schrijver


Orange Babies krijgt steun van deze zes enthousiaste ambassadeurs. Caroline Tensen, Fiona Hering, Herman den Blijker, Natasja Froger, Jeroen van Koningsbrugge en Henk Schiffmacher zetten zich belangeloos in om de doelstellingen van Orange Babies te behalen.