donderdag 15 februari 2018

Wandelkoorts

Het gevaar van goede voornemens is, dat het goede voornemens blijven. Mijn goede voornemen was om meer te bewegen door ongeveer tienduizend stappen per dag te zetten. En dat bleek nog niet zo makkelijk. In het weekend is het, met een beetje creativiteit, best goed te doen. Maar met een fulltime kantoorbaan laat de stappenteller-app iedere doordeweekse avond weer een teleurstellend resultaat zien. Er zit vaak dan ook niets anders op; om een beetje aan het gewenste aantal stappen te komen moet er 's avonds worden gewandeld.

Hoe suf het ook klinkt en misschien ook wel is, na een aantal weken regelmatig wandelen wordt het leuker. Als je de wandelkoorts eenmaal ├Ęcht te pakken hebt, vind je het ineens minder erg om toch nog even een vergeten boodschap te gaan halen bij de supermarkt. Of ga je zonder tegenzin lopend naar het restaurant verderop in de stad waar je hebt afgesproken met een vriendin. Heb je toch weer een aantal extra stappen te pakken.

Grappige ontdekking die ik deed toen ik vaker hetzelfde rondje liep; je wordt ongewild onderdeel van een soort vast wandelcircuit. Je komt namelijk tijdens je wandeling steeds dezelfde wandelaars tegen, in allerlei soorten en maten. Fanatieke wandelaars compleet uitgerust met stevige wandelschoenen en een reflectorjasje, of een fietslichtje aan de jas. Gegarandeerd een paar mannen die de verplichte wandeling maken met hun hond. En vrijetijdswandelaars die het vooral fijn vinden om tijdens het wandelen af en toe stiekem bij andere huizen naar binnen te gluren. Want dat blijft toch een bijkomend voordeel van wandelen door een woonwijk. Welk soort wandelaar je ook tegen komt, de ongeschreven regel is dat je andere wandelaars altijd even begroet. Net zoals als buschauffeurs die toeteren bij het passeren van een andere bus. Dat geldt overigens ook als je hardloopt. Wandelen schept meteen een band en het is natuurlijk wel zo aardig.

Ben je nog niet van die bank af gekomen de afgelopen weken? Plan dan alsnog op korte termijn een wandeling in 's avonds. Al is het alleen maar om ondertussen bij te kletsen met een vriendin of om, net als ik, gelijk even wat woon-inspiratie op te doen bij andere huizen...

Geschreven door

Mariska

Mariska

Marketeer