dinsdag 09 maart 2021

Zo meet je kindervoeten!

Yay! Onze winkels zijn weer open voor shoppen op afspraak. Toch kan het handig zijn om ook zelf de schoenmaat van je kids op te kunnen meten. Zo kan je het tijdsblok dat je hebt gekozen tijdens het shoppen op afspraak optimaal benutten, maar ook als je liever nog even thuis online blijft shoppen. In deze blog vertel ik je daarom 2 manieren hoe je de kindervoeten kunt opmeten.

Methode 1

Wat heb je nodig?

  1. Een pen of potlood
  2. Een vel papier (A4)
  3. Een liniaal

Stap 1: Zet het voetje op een vel papier. Let hierbij goed op dat de voet plat staat en de tenen gestrekt zijn.

Stap 2: Teken nu de omtrek van beide voeten.

Stap 3: Meet met een liniaal de afstand tussen de lijn van de hiel en de grootste teen.

Is het gelukt? Bekijk dan in de tabel hieronder welke maat je nodig hebt. Twijfel je tussen twee maten? Kies dan altijd de grotere maat.

Voeten opmeten tabel

Methode 2

Wat heb je nodig?

  1. Download de voetmeter
  2. Een printer

Heb je geen zin om te tekenen, gebruik dan onze 'voetmeter'. Deze kun je hier downloaden en uitprinten. Plaats de hiel tegen de achterste lijn en meet tot het uiterste puntje van de langste teen. De maat die je nu kunt aflezen is de maat die je nodig hebt. Kom je tussen 2 maten uit? Kies dan voor de grootste.

Zo zie je maar, het opmeten van kindervoeten is gemakkelijk thuis te doen en is ook nog eens (bijna) helemaal gratis. Kom je er toch niet helemaal uit? Je bent van harte welkom in een van onze winkels.

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp