De herenschoenen trends van dit voorjaar!

Waar de damesschoenentrends razendsnel passeren, blijven de trends in de herencollecties over het algemeen redelijk stabiel, maar ze zijn er weldegelijk! In dit blog helpen we je een eindje op weg met wat je dit voorjaar niet mag missen.

Trends zijn vaak maar van korte duur, maar soms heb je er één tussen zitten die langer blijft hangen en dan is het wel fijn als je er toch wat van af weet. Het is dan wel een echte ontwikkeling vanuit de fast-fashion concept, we gaan er toch graag naar op zoek. We willen er toch allemaal een beetje bij horen. Dit voorjaar zijn er drie uiteenlopende trends die opvallen in de herenmode en wij zetten ze hier voor je uiteen. Misschien past één van de drie helemaal bij jou vibe.

  1. Retro Basket Sneakers
  2. Old Money Aesthetics
  3. Tweeband slipper

Retro Basket sneakers

De retro-trend binnen de sneakers is al een tijdje aan de gang met merken als New Balance, Reebok en Diadora die de basketbalschoenen van de jaren ’70 hebben revamped en hier een goede slag hebben geslagen. Maar een trend was het nog niet helemaal. Daar komt dit voorjaar verandering in en zul je deze modellen vaak voorbij zien komen in het straatbeeld. Met name de comeback van Reebok heeft hier een groot aandeel in. Met de Reebok Club C halen zij hun kenmerkende sportschoen weer naar de moderne tijd met een retro-look en alle comfort technologieën van nu. New Balance sluit zich aan bij deze trend met hun 480-model. De retro-sneakers hebben een casual look en kunnen dus makkelijk alledaags gedragen worden. Onder een jeans, korte broek of zelfs een bermuda. Perfect voor het voorjaar en voor de zomer. Deze trends lijkt vooral een jongere doelgroep te raken, maar je weet het: Age is just a number!! Dus ook als je je kids van school moet halen of een casual Friday hebt op werk, draag die sneakers met stijl.

Reebok BB4000 - Lage sneakers - Groen
Reebok Club C85 - Lage sneakers - Wit
Reebok Club C85 - Lage sneakers - Wit
Reebok Club C85 - Lage sneakers - Wit
New Balance 480 - Lage sneakers - Wit
New Balance 480 - Lage sneakers - Wit
Tommy Jeans Brooklyn - Lage sneakers - Wit

Old Money Aesthetics: Loafers

Met een fancy naam als “Old Money Aesthetics” verwachten we een ietwat chiquere schoen. En dat is het ook, deze trend omvat de instapper. Een breed begrip maar in deze trend komen vooral loafers en mocassins naar voren. De loafer is één van de meest veelzijdige schoensoorten die er bestaat. Ze zijn formeel en casual te stijlen, dus je kunt er alle kanten mee op. Draag je ze graag onder een pak, dan kun je kiezen voor een strakke zwarte of bruine variant. Wil je iets meer fashion toevoegen aan je outfit dan kun je de loafer ook pairen met een cropped pants of je broekpijpen opstropen en kiezen voor bijvoorbeeld beige of blauwe versie.

De mocassins is daarentegen iets meer laidback en meer voor een casual look geschikt. Mocassins zijn doorgaand uitgevoerd in suède. Dit materiaal is heerlijk soepel en vormt zich goed om de voet, waardoor de mocassins eigenlijk altijd goed zitten. Onder een cargobroek, linnen broek, of korte zomerse broek, met de mocassins ben jij voor iedere outfit voorzien van de juiste schoenen. Wat we dit jaar ook zien verschijnen is de high-top mocassins, een nieuwe model wat laat zien dat ook de mocassins in een nieuw jasje gestoken kan worden. Giorgio, Van Lier en Nelson volgen deze trend op de voet en hebben een mooie collectie samen voor deze nieuwe uitvoering van de mocassins.

Old Money Aesthetics is overigens ook de perfecte stijl om je look mee af te maken wanneer je uitgenodigd bent voor een bruiloft of ander feestelijke aangelegenheid. Omdat de loafers en mocassins echte kameleons zijn onder de schoenen kun je deze voor elke dresscode aanpassen.

Twee band slippers: Birkenstock

Birkenstock zien we alweer een poos in het modebeeld en hij lijkt maar niet weg te gaan. Dit voorjaar is met name de Arizona, de tweeband-slipper, de grote favoriet. Birkenstock staat bekend om zijn goede voetbed die uitstekende steun biedt en je voeten comfortabel de dag door laat lopen. Om aan ieders voorkeur te kunnen voldoen is de Arizona beschikbaar in verschillende kleuren en materialen, zoals suède en kunstleer. Daarnaast heeft Birkenstock nog een populair model wat vorig jaar zijn intrede deed in de trends, maar ook dit jaar van de partij is. Het is dan wel geen tweeband-slipper, maar wel de moeite waard om te benoemen, de Boston clog. Clogs zijn recent door meerdere merken opgenomen in de collectie, waaronder Dr. Martens met hun Jorge II-model. Omdat beide modellen natuurlijk de perfecte sandalen zijn voor in de zomer of op vakantie stijl je hem dan ook lekker relaxed: korte broek, cargo-pants of een linnen broek.

Giorgio Fango - Instapschoenen - Taupe
Nelson - Mocassins & loafers - Blauw
Australian Sapporo - Mocassins & loafers - Beige
Nelson Ramon - Mocassins & loafers - Groen
Van Lier Lugano - Instapschoenen - Beige
Dr. Martens Jorge II - Instapschoenen - Groen
Birkenstock Arizona - Sandalen - Bruin
Birkenstock Arizona BS - Sandalen - Bruin

Als je jouw favoriete paar schoenen hebt gevonden, is het natuurlijk ook van belang om ze mooi te houden. Ook tijdens warmere dagen is het nodig je schoenen regelmatig te behandelen met een water- en vuilafstotende spray. Let daarbij wel goed op van welk materiaal je schoenen zijn gemaakt. Zo blijven jouw musthave schoenen meerdere seizoenen lang mooi! Wil je meer weten over het onderhouden van bijvoorbeeld suède, lees dan eens ons blog hierover.

We hopen dat we je met dit blog hebben kunnen helpen in het maken van jouw schoenenkeuze. En we verwachten natuurlijk dat jij er dit voorjaar helemaal on-trend bij loopt!