dinsdag 12 juli 2022

Zo koop je de perfecte slippers en sandalen voor kinderen!

De zomer is eindelijk hier en dat betekent dat het de hoogste tijd is om de slipper- en sandalencollectie weer in te duiken. Bij merken als Kipling, Birkenstock en Nelson Kids vind je ontzettend veel gave prints en kleuren, perfect voor bij jouw zomerse outfits! In deze blog lees je daarom 5 tips zodat jij de perfecte zomerschoenen voor jouw kind koopt!

Waar moet je op letten bij het kopen van slippers of sandalen?

  1. Pasvorm
  2. Opmeten van voeten
  3. Onderhoud van de schoenen
  4. Welk moment van de dag je de schoenen past

De perfecte pasvorm

De nieuwe kidscollectie is niet alleen heel erg leuk om te zien, maar veel modellen zijn ook voorzien van een stevig voorgevormd voetbed dat de kindervoeten optimaal ondersteunt. Zo kun je je kids dus verantwoord op slippers of sandalen laten rondhuppelen. Kies voor een eenvoudige teenslipper of, mocht jouw kind last hebben van het stukje tussen de tenen, een mooie sandaal met gesp- of klittenbandsluiting. Die zijn ook nog eens heel handig te verstellen en blijven goed zitten tijdens het spelen.

Kindervoeten opmeten

Het voordeel van open schoenen is dat je in één oogopslag kunt zien of de maat goed is. Groeiruimte is belangrijk, maar let bij de modellen met een voorgevormd voetbed goed op of de groeiruimte niet té ruim genomen is. Het is juist de bedoeling dat de voet precies in het voetbed valt, om zo verkeerde ondersteuning of blaren te voorkomen. Een kleine centimeter groeiruimte is daarom een prima lengte om aan te houden.

Pasmoment

De juiste maat slippers of sandalen vinden hangt ook erg af van het moment op de dag dat je ze aanpast. Vooral in de zomer kunnen voetjes nogal opzwellen aan het einde van de dag. Ga je dus schoenen passen in de ochtend, of wanneer je nog niet veel hebt gelopen, heb je kans dat je schoenen te krap koopt. Het is dus raadzaam om jouw kids aan het einde van de middag schoenen te laten passen. Zo weet je tenminste zeker dat na rennen, spelen en zomerse warmte ze nog steeds passen.

Onderhoud schoenen

Misschien ben je er wel bekend mee, de suède voetbedden. Na een aantal keren dragen zie je hier vaak al snel een voetafdruk in staan die door transpiratie en veelvuldig gebruik steeds donkerder wordt. Ons advies is om het voetbed om de zoveel tijd schoon te maken met een reinigende foam en ze voorzichtig te borstelen met een suède borsteltje. Vergeet natuurlijk ook niet even van tevoren de slippers of sandalen in te spuiten met een beschermende spray.

Samen in stijl

Veel kindermodellen zijn zó leuk, dat we ze zelf ook wel willen hebben, toch? Hebben wij even geluk, want ook voor dames en heen vind je in de collecties van oa. Birkenstock, Nelson en ook Dr. Martens de leukste matchy slippers en sandalen. Zo kunnen jullie dus samen in stijl op pad!

Nog tips nodig over hoe je het beste kindervoeten kan opmeten? Check dan deze blog!

Teva K Original Universal - Sandalen - Multi
Teva Original Universal - Sandalen - Multi
Dolcis - Sandalen - Zwart
Nelson Kids - Sandalen - Zwart
Birkenstock New York - Sandalen - Zwart
Nelson Kids - Sandalen - Taupe