donderdag 14 april 2022

4 duurzame merken voor dit voorjaar

Steeds meer merken stellen het milieu centraal in het ontwerpen, produceren en verkopen van hun schoenen. Zo proberen we allemaal ons steentje bij te dragen aan een groenere en schonere wereld. Maar wist je dat je dit niet enkel kunt doen door afval te scheiden of minder vlees te eten? In deze blog worden een paar van onze duurzame merken uitgelicht waar je jezelf én het milieu blij mee maakt.

Woden

Uit respect voor het milieu heeft Woden een visie op duurzaamheid ontwikkeld: REDUCE. REUSE. RECYCLE., om zo hun voetafdruk zo groen mogelijk te maken. Synthetische materialen zijn daarom vervangen door onder andere visleer (een restproduct van de visserij), de schoenen zijn voorzien van milieuvriendelijke kurken binnenzolen en er wordt gebruik gemaakt van 10% gerecycled rubber in de buitenzolen. Door zich te richten op vakmanschap, functionaliteit en de perfecte pasvorm, ben je bij Woden verzekerd van duurzame sneakers van hoge kwaliteit!

Woden May - Lage sneakers - Wit
Woden Line - Sandalen - Roze
Woden Nora III - Lage sneakers - Wit
Woden Evelyn - Lage sneakers - Wit

Buffalo

Bij Buffalo zetten ze zich in om de omgeving te respecteren en het welzijn van alle levende wezens te waarborgen zonder in te boeten aan comfort. Duurzaamheid en milieuvriendelijke fashion wordt steeds belangrijker. Door milieuvriendelijke, hoogwaardige materialen en eerlijke productieomstandigheden te gebruiken, voldoen ze elke dag aan deze norm en proberen ze het merk af te stemmen op deze doelen. Zo worden al hun schoenen geproduceerd in Europa onder eerlijke arbeidsomstandigheden, gebruiken ze geen materialen afkomstig van dierlijke producten en worden hun producten gemakt van gerecyclede materialen. Super duurzaam dus!

Buffalo RSE V2 - Lage sneakers - Wit
Buffalo - Veterboots - Wit
Buffalo Chai - Dad Sneakers - Beige
Buffalo Aspha RLD - Veterboots - Wit

TOMS

Het merk TOMS doneert niet alleen schoenen aan het goede doel, maar duurzaamheid is voor TOMS ook zeer belangrijk. Hun missie is dan ook niet voor niets: using business to improve lives. Zo heeft het merk de Earthwise collectie uitgebracht, die volledig van eco-vriendelijke en duurzame materialen is gemaakt en waarbij het productieproces zo min mogelijk effect op het milieu heeft. Zo wordt er gebruik gemaakt van kleurstoffen afkomstig uit planten in plaats van chemicaliën en wordt er natuurlijk rubber gebruikt. Het katoen dat voor de espadrilles wordt gebruikt is organisch en ook de TOMS schoenendozen zijn van gerecyled materiaal. Enne, om het plaatje compleet te maken, zien de TOMS schoenen er ook nog eens super leuk uit! ;)

Toms Alpargata Platform Rope - Espadrilles - Ecru
Toms Alpargata Mallow - Slippers - Zwart
Toms Alpargata Rope - Espadrilles - Ecru

Timberland

Last but not least: het populaire merk Timberland. Timberland heeft niet voor niets het motto: Nature Needs Heroes. Het merk erkent de fragiele staat van het milieu en doet er dan ook alles aan om zoveel mogelijk bij te dragen aan de verbetering hiervan. Zo heeft Timberland al zo'n 345 miljoen plastic flessen nieuw leven gegeven in haar schoenen en rugtassen. Ook wordt er jaarlijks bijna 500,000 kilo aan gerecycled rubber in de schoenen verwerkt, bijvoorbeeld in de zolen. Timberland stimuleert daarnaast ook haar werknemers om vrijwilligerswerk te doen. Het leer voor de schoenen wordt verkregen van leerlooierijen die op een duurzame manier het materiaal verwerken en het katoen is 100% organisch.

Timberland Supaway - Lage sneakers - Beige
Timberland Santa Monica Sunrise - Sandalen - Wit
Timberland Greyfield - Veterboots - Taupe
Timberland Ray City - Sandalen - Wit

Zo zie je maar dat veel merken zich keihard inzetten om een groenere wereld te creëren. Je shopt deze merken uiteraard op nelson.nl of in onze winkels! Bekijk nu online onze duurzame collectie.