vrijdag 10 maart 2017

Update: Bouw Orange Babies Home is gestart!

Eindelijk mogen we je weer goed nieuws brengen: De bouw van het Orange Babies Home in Namibië is gestart! Eind september 2016 vertelden we je al over de voorbereidingen en nu is de bouw dan echt begonnen. Benieuwd naar de vorderingen? Lees dan snel verder.

nelson-blog-nelson-update-bouw-orange-babies-home-is-gestart-2.jpg

Hoe zat het ook alweer?

Het Orange Babies Home wordt een complex van 225 m². Het zal bestaan uit twee opvanghuizen met mogelijke uitbreiding naar meer. In totaal bieden de huizen onderdak aan in totaal 40 kinderen met een leeftijd tussen de 6 en 18 jaar. Nelson draagt zorg voor 1 van deze huizen met 20 kinderen. Dit zijn kinderen met hiv of die hun ouders zijn verloren aan het virus. Meer hierover lees je ons eerdere blog: ’Bouw Orange Babies Home goed op weg’.
Nelson steunt het project als partner van Orange Babies. Zo gaat een deel van de speciale ‘Nelson Orange Babies collectie’ naar het project én daarnaast schonk Nelson in april vorig jaar € 15.000,- extra om het weeshuis een upgrade te geven. Meer hierover lees je in ons persbericht.

Materialen gearriveerd

Gelukkig is het dan zover… de bouw is gestart! Er is begonnen met het graven van de fundering en onlangs zijn ook de materialen op de bouwplaats gearriveerd. In onderstaande video kun je het terrein bekijken waarop de bouw op dit moment plaatsvindt. Hoewel het hele bouwtraject veel vertraging heeft opgelopen, wordt er gelukkig wel extra steun en aandacht geboden aan de kinderen. Er worden uitjes georganiseerd, zodat ze elkaar beter leren kennen en krijgen ze psychologische steun en zorg.

Wordt vervolgd! Blijf Nelson.nl/orangebabies in de gaten houden voor het laatste nieuws.
Bekijk de video van de bouwplaats

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer