dinsdag 16 januari 2018

Kom van die bank af!

Na alle kerstkransjes, gourmetschotels en oliebollen zijn ze vaak onvermijdelijk: de goede voornemens. Met stip op nummer één; gezond eten en meer sporten. Na 'de beste wensen' en 'hoe waren de feestdagen' zijn de goede voornemens hét favoriet gespreksonderwerp van je collega's en ook thuis ben je niet veilig. 

nelson-blog-nelson-kom-van-die-bank-af-2.jpg In januari word je op tv naast alle vakantiecommercials overspoelt door de afslankpillen en sportabonnementen. Dat dit onderwerpen naadloos op elkaar aansluiten is extra confronterend. Want als je je straks zonder zorgen in je strandoutfit wil vertonen, moet je nu toch echt in actie komen. Ook social media doet vrolijk mee. De tijdlijnen staan vol met #fitgirls die tips geven voor de ultieme workout en Insta-waardige ontbijtjes gedecoreerd met fruit en noten.

Vol goede voornemens (en met frisse tegenzin) beginnen we dus massaal het nieuwe jaar. Maar, na de eerste twee weken beginnen de eerste vrouwen zich al wanhopig af te vragen waarom ze nog steeds niet het lichaam van Doutzen Kroes hebben en kijken de mannen teleurgesteld in de spiegel om te constateren dat hun sixpacks nog ver te zoeken zijn. De ontbijtjes veranderen weer in een snelle boterham (want, waar haal je in hemelsnaam de tijd vandaan?), de goede voornemens gaan over boord en na een iets te koolhydraat-rijke maaltijd plof je 's avonds gewoon weer lekker op de bank. Herkenbaar?  Nu wordt je leven er wat mij betreft ook niet leuker op als je 365 dagen per jaar sla moet eten en jezelf iedere avond in het zweet moet werken in de sportschool. Maar, als ik eerlijk ben, zou iets meer bewegen niet zo moeilijk moeten zijn. Daarbij komt; uit veel onderzoeken blijkt dat meer bewegen meer energie geeft. En de beste remedie tegen een winterdip is om eropuit te gaan en iets leuks te doen.

Mijn plan de campagne; 10.000 stappen per dag. Hoe? Vaker lopend boodschappen doen, na het eten uitgebreid mijn denkbeeldige hond uitlaten en in het weekend lekker naar het strand of het bos. Dat klinkt best prima toch?

Geschreven door

Mariska

Mariska

Marketeer