maandag 31 augustus 2020

Duurzame Dinsdag: 4 merken uitgelicht

Het is de eerste dinsdag van september en dit betekent: Duurzame Dinsdag! De dag waarop duurzame ideeën en initiatieven centraal staan en aan het kabinet worden gepresenteerd. Tegenwoordig kun je dan ook niet meer om duurzaamheid heen: met z’n allen proberen we een steentje bij te dragen aan een schonere wereld door verspilling van alle soorten tegen te gaan. Ook in de modewereld is duurzaamheid een groot begrip en bij veel van onze merken zie je deze eco-friendly aanpak terug in de collecties. Benieuwd? Lees dan snel verder, want in dit blog licht ik een aantal van de meest milieubewuste schoenmerken uit!

Timberland

Al gehoord van de ReBOTL collectie van Timberland? Sinds 2009 zamelt Timberland al plastic flessen in, die vervolgens worden gebruikt bij het creëren van nieuwe, eco-friendly schoenen. Het plastic afval, dat normaal niet biologisch afbreekbaar is, wordt zo verzameld en omgezet in garen die gebruikt worden om bijvoorbeeld een binnenvoering van te maken. Dit nieuwe materiaal zorgt ervoor dat Timberland schoenen kan maken die voor 50% met gerecyclede stof zijn gemaakt. En dit alles terwijl hoog comfort en stevigheid nog altijd wordt gegarandeerd. Zie jij jezelf dit najaar al lopen op een paar van deze ultiem “groene” Timberland schoenen?

Woden

Het gehele merk Woden ademt “duurzaamheid”. Woden is een Scandinavisch sneakermerk dat enkel natuurlijke materialen gebruikt bij de productie. Het voordeel hiervan is dat wanneer jouw Woden sneakers ooit op de afvalberg belanden, ze makkelijk biologisch afbreekbaar zijn. Woden heeft bijvoorbeeld de ‘North Sea Collection’. Deze schoenen worden deels gemaakt van visleer afkomstig uit de visindustrie van de Noordzee. Deze leersoort is extra stevig, wat ervoor zorgt dat je nog langer van je schoenen kunt genieten! Naast visleer gebruikt Woden ook kurk voor onder andere de binnenzolen. Dit is een duurzaam alternatief voor leer, het is antibacterieel en biologisch afbreekbaar en zorgt voor demping bij het lopen. Gecombineerd met de Scandinavische, minimalistische en trendy uitstraling kun je met Woden de plank dus eigenlijk nooit mis slaan ;). In dit blog lees je meer over Woden.

Flamingos’ Life

Flamingos’ Life is een nieuw, vegan- en duurzaam schoenenmerk in onze collectie. Dit merk zet zich in om de aarde te redden van de ecologische schade die de mens de afgelopen jaren heeft aangericht. Dit doen zij door middel van het ondersteunen van verschillende projecten, maar ook door zelf actie te ondernemen. Bij aankoop van 1 paar Flamingos’ Life schoenen worden er 5 bomen geplant en 2 plastic flessen uit de oceaan gerecycled. Zo heeft Flamingos’Life inmiddels al 127,538 bomen geplant en 21,941 flessen gerecycled. Door het gebruik van nieuwe, innovatieve materialen weet je zeker dat je met Flamingos’ Life een bewuste keuze maakt. De sneakers hebben daarnaast een sportieve retro look die dit seizoen helemaal on-trend is! Lees meer over dit toffe merk in onze blog.

Ecco

In het rijtje “duurzaam” mag een iconisch merk als Ecco natuurlijk niet ontbreken. Ecco was dan ook het eerste schoenenmerk dat een volledig duurzame schoen ontwikkelde, volledig gemaakt uit herbruikbare materialen als zeewier en restproducten van leer. Ook ontwikkelde Ecco de DriTan technologie, waarbij er zoveel mogelijk waterverbruik wordt verminderd, namelijk tot wel 20 liter water per leer ‘huid’. Het looien van leer kost normaal gesproken namelijk veel water, en bij Ecco wordt het water dat gebruikt wordt weer hergebruikt. Het leer uit hun eigen looierij is dan ook niet voor niets al jaren favoriet bij heel veel klanten die niet meer zonder het welbekende ‘Ecco comfort’ kunnen!

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp