maandag 19 oktober 2020

Koop-tips voor elke pasvorm

Ieder mens heeft een uniek paar voeten. Schoenen met de voor jou perfecte pasvorm vinden, kan daarom nogal een uitdaging zijn. Want groot of klein, breed of smal, een hoge of lage wreef, met of zonder steunzool: iedereen heeft verschillende aandachtspuntjes. Daarom geef ik in deze blog een paar tips die jouw zoektocht, online of in de winkel, in het vervolg wat makkelijker maken.

Smalle voeten
Als je een smalle voet hebt is het meestal prettig om in ieder geval te kiezen voor een schoen met een veter. Deze kan je strak aansnoeren waardoor het materiaal mooier aansluit. Gelukkig zijn de veterboots dit seizoen nog altijd super hot en volop aanwezig in onze collectie! Wat ook erg goed kan helpen bij een lage wreef is een extra zooltje bovenop de zool die al in de schoen zit leggen. In onze winkels hebben wij zooltjes in verschillende diktes, met en zonder steun, die je kunt uitproberen. Handig: op onze website staat er in de omschrijving van de schoen altijd bij of de pasvorm smal, normaal of breed is.

Brede voeten
Ook bij een brede voet of kuit kan het slim zijn om te kiezen voor een model met een veter, omdat je deze ook juist losser kunt doen en precies kunt afstellen op jouw voet. Over het algemeen vallen de schoenen van comfort merken (denk aan Ecco, Ara, Gabor en Rieker) wat breder uit. Dit is echter niet altijd het geval en ook zeker in de trend collectie zijn er bredere modellen aanwezig. Als u in een van onze winkels shopt kunt u altijd een medewerker om advies vragen aangezien wij goed op de hoogte zijn van hoe onze collectie valt. Vaak is het bij bredere voeten fijn om voor helemaal leren schoenen te gaan, aangezien deze door het dragen nog best wel wat uitlopen. Heb je last van een bepaald drukpunt? Dan kan in een van onze winkels of bij de schoenmaker leer worden uitgeduwd met een special knobbeltang.

Grote voeten
Heb je als vrouw maat 43 of groter? Dan kan het nog weleens lastiger zijn om schoenen te vinden. Hier een aantal tips. Op onze website kan je filteren op schoenmaat, zodat je precies ziet wat voor jou het aanbod is. Merken als Gabor, Mustang en Remonte hebben veel schoenen in grotere maten. Denk ook aan uniseks modellen, zoals Converse, Vans en Dr. Martens. Wil je je voeten wat kleiner laten lijken? Kies dan niet voor schoenen die bestaan uit één stuk glad materiaal, maar voor modellen waarbij door veters, stiknaden of andere details het materiaal wat breekt.

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord