De handigste koop-tips voor elke pasvorm

Perfect passende schoenen kopen kan soms voelen als mission impossible. Met de tips uit deze blog is dat verleden tijd!

Elk persoon heeft een uniek paar voeten. Daarom kan het nogal een uitdaging zijn om schoenen voor jouw perfecte pasvorm te vinden. Groot, klein, breed of smal, een hoge of lage wreef, met of zonder steunzool: elke voet heeft andere aandachtspuntjes. In deze blog zijn er daarom een paar tips op een rijtje gezet die jouw zoektocht, online of in de winkel, wat makkelijker maken.

Smalle voeten

Als je een smalle voet hebt, is het ten eerste prettig om in ieder geval te kiezen voor een schoen met een veter, klittenbandsluiting of gespen. Deze kan je namelijk strakker aansnoeren waardoor de schoen mooier aansluit op de voet. Gelukkig zijn sneakers en veterboots nog altijd in style en in alle denkbare kleuren en modellen aanwezig in onze collectie.

Brede voeten

Voor brede voeten geldt eigenlijk hetzelfde: kies voor een model dat je losser kunt maken en zo op je voet kunt afstellen. Ook kun je kiezen voor een merk waarvan de schoenen in het algemeen wat breder vallen, zoals de schoenen van ECCO, Ara en Gabor, maar ook Skechers! Ook in de rest van de collectie zijn er modellen te vinden die nèt wat breder uitvallen. In onze winkels kan je daarom altijd een medewerker om advies vragen. Ook is het bij brede voeten aan te raden om voor leren schoenen te gaan, omdat deze vaak nog wat uitlopen in de breedte.

tips pasvorm quote

Grote of juist kleine voeten

Heb je als vrouw maat 43? Dan kan het nog wel eens lastig zijn om passende schoenen te vinden. Filter daarom op de website op schoenmaat, zo zie je direct wat het aanbod is voor jouw schoenmaat. Comfortmerken zoals Ara, Remonte en Red Rag hebben een groot aanbod in grotere maten. Denk ook aan unisex schoenen, van trendy merken als Dr. Martens, Diadora, Converse en Vans! Heb jij juist kleine voeten? Ook dit kan soms wat onhandig zijn met schoenen shoppen. ECCO en Skechers gaan al vanaf maat 35, maar ook in de kidscollectie vind je veel modellen die voor zowel kids als volwassenen gemaakt zijn. En, deze zijn vaak ook nog eens voordeliger qua prijs! ;)

Lage of hoge wreef

Heb jij een lage wreef? Dan heb je vaak net iets teveel ruimte over bovenin je schoen. Dit is handig op te lossen met een extra zooltje in de schoen, waardoor jouw voet iets hoger erin komt te staan. Zo wordt de extra ruimte als het ware opgevuld. Bij een hoge wreef zitten schoenen vaak juist te krap aan de bovenzijde. Kies dan bijvoorbeeld voor een paar frisse sneakers met een ritsje aan de zijkant, deze zijn namelijk op twee punten te verstellen naar jouw voet. Een schoen met een breedtemaat H biedt ook de extra ruimte waar jij naar op zoek bent! Dit geldt trouwens ook wanneer je een steunzool draagt.