donderdag 17 maart 2022

Hier moet je op letten bij het kopen van sneakers!

Op zoek naar een paar leuke nieuwe sneakers en wil je weten waar je op moet letten zodat je geen miskoop doet? In deze blog worden een paar tips op een rijtje gezet om jou te in de zoektocht naar het perfecte paar sneakers! Hier alvast een stappenplan:

  1. Pas altijd beide schoenen
  2. Let op de tijd van de dag
  3. Oplossingen voor smalle of brede voeten
  4. Schoenentips voor zweetvoeten

Pas altijd beide schoenen

Bij het kopen van sneakers is het altijd handig om beide schoenen even aan te passen. Onze voeten zijn namelijk bijna nooit gelijk, soms verschilt dit namelijk wel een hele maat! Neem dus de tijd en pas voor de zekerheid altijd beide schoenen, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt gekozen.

sneakers kopen quote

Let op de tijd van de dag

In de loop van de dag veranderen je voeten. Zo zijn je voeten bij warm weer of na een lange wandeling vaak wat opgezet. Het is dus belangrijk dat je nieuwe sneakers dan nog steeds passen, en niet ineens te groot of te klein zijn. Koop je schoenen daarom wat later op de dag, of pas ze nog eens na een wandeling. Dan weet je namelijk zeker of ze dan nog goed passen en lekker zitten, want dit is ontzettend belangrijk zowel voor jouw eigen comfort als de gezondheid van je voet.

Oplossingen voor smalle of brede voeten

Handig om in je achterhoofd te houden! Niets is zo vervelend als er na een week achter komen dat je nieuwe schoenen toch te smal of te breed voor je zijn. Skechers vallen bijvoorbeeld wat breder uit, en Nike klein en smaller. Daarnaast is het bij een extra brede of smalle voet verstandig om een model met veter of klittenband sluiting te nemen. Deze kun je namelijk nog losser maken of juist strakker. Als je niet zeker weet wat voor breedtemaat je hebt, check dan deze blog. Onze medewerkers in de winkel kunnen je ook altijd helpen in het maken van de juiste keuze voor jouw voet!

Schoenentips voor zweetvoeten

Een veelvoorkomend probleem: zweetvoeten. De een heeft er meer last van dan de ander, en daarom is het handig om te weten of jij hier last van hebt. Als je dit hebt, is het namelijk verstandig om te kiezen voor een luchtige sneaker, of een van echt leer. Vermijd daarom synthetisch leer, want hier kan je extra snel last van zweetvoeten in krijgen.

Kom je er nog niet helemaal uit, of heb je vragen? Stel ze dan gerust in een van onze winkels. Zo vinden we samen het perfecte paar dat bij jou past!

Skechers Arch Fit - Instapschoenen - Roze
Nike Court Vision Alta - Lage sneakers - Wit
Nike Court Royale 2 - Lage sneakers - Wit