donderdag 01 april 2021

Hier moet je op letten bij het kopen van sneakers!

Op zoek naar een paar leuke nieuwe sneakers, en wil je weten waar je op moet letten zodat je geen miskoop doet? In deze blog geef ik je tips die je helpen in de zoektocht naar het perfecte paar!

Pas altijd beide schoenen!

Onze voeten zijn namelijk bijna nooit gelijk. Soms verschilt dit wel een hele maat! Neem dus de tijd en pas voor de zekerheid altijd beide schoenen, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt gekozen.

sneakers kopen quote

Let op de tijd van de dag

In de loop van de dag veranderen je voeten. Zo zijn je voeten bij warm weer of na een lange wandeling vaak wat opgezet. Het is dus belangrijk dat je nieuwe sneakers dan nog steeds passen, en niet ineens te groot of te klein zijn. Koop je schoenen daarom wat later op de dag, of pas ze nog eens na een wandeling.

Heb je brede, of juist smalle voeten?

Handig om in je achterhoofd te houden! Niets is zo vervelend als er na een week achter komen dat je nieuwe schoenen toch te smal of te breed voor je zijn. Skechers vallen bijvoorbeeld wat breder uit, en Nike klein en smaller. Daarnaast is het bij een extra brede of smalle voet verstandig om een model met veter of klittenband sluiting te nemen. Deze kun je namelijk nog losser maken of juist strakker.

Heb je snel last van zweetvoeten?

Een veelvoorkomend probleem: zweetvoeten. De een heeft er meer last van dan de ander, en daarom is het handig om te weten of jij hier last van hebt. Als je dit hebt, is het namelijk verstandig om te kiezen voor een luchtige sneaker, of een van echt leer. Vermijd daarom synthetisch leer, want hier kan je extra snel last van zweetvoeten in krijgen.

Kom je er nog niet helemaal uit, of heb je vragen? Stel ze dan gerust in een van onze winkels. Zo vinden we samen het perfecte paar dat bij jou past!

Fitflop Freya - Lage sneakers - Ecru
Tommy Jeans - Hoge sneakers - Zwart
Tommy Jeans Flatform Runner - Dad Sneakers - Beige

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp