dinsdag 13 oktober 2020

Tips bij laarzen voor brede of smalle kuiten

Hoge laarzen zijn enorm trendy en mogen dit seizoen echt niet in jouw schoenencollectie ontbreken. Maar wat doe je als je brede of juist smalle kuiten hebt? Nou, ook dan zijn er behoorlijk veel mogelijkheden! In deze blog vertel ik je erover.

Brede kuiten
Voor brede kuiten is het belangrijk om de schachtwijdte in de gaten te houden. Hiervoor is de schacht op de grootst meetbare omtrek rondom de schacht van de laars gemeten. Deze wordt in aantal cm aangegeven op onze website in de omschrijving bij iedere laars. De western trend, een van de grootste van dit seizoen, brengt veel laarzen die aan de bovenkant wijd uitlopen. Deze stijl kan dus perfect voor je zijn als je wat bredere kuiten hebt! Daarnaast kun je kijken naar laarzen met elastiek, die de instap en pasvorm verbeteren, zoals de ‘Ecco Elaine’ laars. Ook het merk Gabor heeft mooie laarzen met een H-wijdte, wat inhoud dat de laars een brede pasvorm heeft. Tamaris heeft ook hele vlotte gerimpelde hoge laarzen met een wijdere schacht (40 cm), net als ons eigen merk Nelson (41 cm).

Smalle kuiten
Het grote voordeel van de western trend is dat de schacht van de laars wat wijd mag staan. Deze mag dus wat losser zitten omdat dit bij de nonchalante uitstraling van de laars hoort. De laarzen moeten echter natuurlijk niet zo los zitten dat je er uitstapt, dus houd dat wel in de gaten. Soms is dit probleem nog op te lossen met behulp van een extra zooltje in de schoen, waardoor hij wat strakker komt te zitten. De cowboylaarzen van Red Rag hebben een van de smalste schachtwijdtes in onze collectie hoge laarzen, namelijk 34 cm. Ook de overknee laarzen van Steve Madden ‘Jacey’ vallen smal (33 cm).

Kom (wanneer mogelijk) ook vooral langs in de winkel om advies te vragen. Ons personeel is goed op de hoogte van welke laarzen breder of juist smaller vallen en helpt je graag!

Nelson - Cowboylaarzen - Taupe
Nelson - Cowboylaarzen - Cognac
Nelson - Chelseaboots - Zwart
Ecco Elaina - Hoge laarzen - Zwart

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord