dinsdag 28 september 2021

Tips bij laarzen voor brede of smalle kuiten

Hoge laarzen zijn naast dat ze je lekker warm houden ook nog eens super trendy! Dit seizoen mogen ze dan ook niet in jouw schoenencollectie ontbreken. Maar wat doe je als je brede of juist smalle kuiten hebt? Nou, ook dan zijn er behoorlijk veel mogelijkheden! In deze blog vertel ik je er meer over.

Hierbij alvast 3 handige tips die in deze blog worden behandeld:

  1. Schachtwijdte
  2. Model
  3. Merk

Laarzen voor brede kuiten

Voor brede kuiten is het belangrijk om de schachtwijdte in de gaten te houden. Hiervoor is de breedte op de grootst meetbare omtrek rondom de schacht van de laars gemeten. Het aantal cm wordt aangegeven op onze website in de omschrijving bij iedere laars. De western trend, een van de grootste van dit seizoen, heeft veel laarzen die aan de bovenkant wijd uitlopen. Deze stijl kan dus perfect voor je zijn als je wat bredere kuiten hebt! Daarnaast kun je kijken naar laarzen met elastiek, die de instap en pasvorm verbeteren, zoals de ‘Ecco Elaine’ laars. Ook het merk Gabor heeft mooie laarzen met een H-wijdte, wat inhoud dat de laars een brede pasvorm heeft. Tamaris heeft ook hele vlotte gerimpelde hoge laarzen met een wijdere schacht (40 cm), net als ons eigen merk Nelson (41 cm).

Sendra Debora Flex - Cowboylaarzen - Groen

Laarzen voor smalle kuiten

Het grote voordeel van de western trend is dat de schacht van de laars wat wijd mag staan. Deze mag dus wat losser zitten omdat dit bij de nonchalante uitstraling van de laars hoort. De laarzen moeten echter natuurlijk niet té los zitten dat je er zo uitstapt, dus houd dat wel in de gaten. Soms is dit probleem nog op te lossen met behulp van een extra zooltje in de schoen, waardoor hij wat strakker komt te zitten. De cowboylaarzen van Red Rag hebben een van de smalste schachtwijdtes in onze collectie hoge laarzen, namelijk 32 cm. Ook de overknee laarzen van Steve Madden ‘Jacey’ vallen smal (33 cm).

Guess Ludo - Overknee laarzen - Zwart
Sendra 17352 pete flex - Cowboylaarzen - Cognac

Kom (wanneer mogelijk) ook vooral langs in de winkel om advies te vragen. Ons personeel is goed op de hoogte van welke laarzen breder of juist smaller vallen en helpt je graag! Ook kun je online onze collectie bekijken via nelson.nl!

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer