How to: Sneakers schoonmaken

Het is weer voorjaar, wat betekent dat de sneakers steeds meer de kast uit komen. Maar je sneakers zijn helemaal vies van vorig jaar en je weet niet waar je moet beginnen om ze schoon te maken. Geen zorgen, hier vind je het stappenplan om je sneakers in no-time weer helemaal clean te krijgen.

Stappenplan

  1. Begin altijd met het verwijderen van je veters uit je sneakers. De veters kan je het best in een sopje laten weken, mocht dit niet helpen kan je ze in een waszakje doen en vervolgens wassen in de wasmachine.
  2. Vul je sneakers op met papier, wc-papier is hier de beste optie voor. (Krantenpapier wil nog wel eens afgeven op witte of gekleurde sneakers)
  3. Vervolgens kan je een sopje maken met lauw water en een sneakercleaner die geschikt is voor het materiaal van je schoen.
  4. Daarna kan je de sneaker gaan reinigen met een zachte borstel of microvezeldoek. Maak vooral kleine en draaiende bewegingen. Mocht je bezig zijn met een suède of nubuck stof, kan je beter aan de slag gaan met een speciale gum hiervoor.
  5. Zodra alle vlekken en viezigheid van je schoen zijn is het tijd om ze te laten drogen. Leg ze op een plek met kamertemperatuur en juist niet in de zon! In de zon kunnen je schoenen namelijk een ander kleurtje krijgen..

Tips voor het schoonmaken van (witte) zolen

Het schoonmaken van je zolen kan je het beste doen na het volledig reinigen van de schoen zelf zodat al het stof op oppervlakkig vuil verwijderd is.

- Tandpasta

Maak de zool een beetje nat en smeer voldoende tandpasta er op. Vervolgens laat je dit intrekken en kan je dit weer verwijderen met een vochtige schone doek.

- Vochtige doekjes

Als je een snelle oplossing zoekt komen vochtige doekjes van pas. Hiermee wrijf je de meeste vlekken al weg. De zool zal waarschijnlijk iet helemaal schoon zijn maar het maakt wel een groot verschil.

- Wonderspons

Mocht je de wonderspons nog niet kennen, neem dan zeker meteen een kijkje. Er is haast niets wat deze spons niet schoon krijgt. Een beetje nat maken en vervolgens stevig wrijven over de vlekken en je zolen stralen weer!

- Bama whitener

Middels de whitener van Bama krijg je iedere witte sneaker schoon. Kwestie van schudden aanbrengen en wachten maar!

Schoonmaken van canvas sneakers

Mocht je canvas sneakers, zoals converse, willen schoonmaken dan kan dit eenvoudig in de wasmachine! Je stopt de schoenen in een kussensloop (zonder veters) en was het vervolgens op een koud wasprogramma. Vervolgens doe je oud papier in de sneaker en kan je ze laten drogen.

Worden je sneakers na al deze tips echt niet meer schoon? Dan is het misschien toch echt tijd voor een nieuw paar. Dit is overigens wel weer een goede reden voor jou om een mooi nieuw paar uit te zoeken! Neem dan gerust een kijkje op Nelson.nl of in een van onze winkels.

New Balance MR530 - Dad Sneakers - Wit
Skechers Tres-Air - Lage sneakers - Beige
Tommy Jeans Retro Basket - Lage sneakers - Roze
Converse CT Move platform - Hoge sneakers - Beige
Maruti Toni - Dad Sneakers - Beige
Steve Madden Standout - Dad Sneakers - Wit