5 redenen om sneakers te dragen

De feestdagen zijn achter de rug en inmiddels zijn we weer fris aan een nieuw jaar begonnen. Na al het lopen, staan, dansen, rennen en vliegen kunnen je voeten nu wel wat rust gebruiken. In huis verwen je je voeten met pantoffels, maar wat als je de deur uit moet? Dan zijn sneakers je beste vrienden! En naast dat de sneaker nog steeds een grote trend blijft, zijn er nog een aantal belangrijke redenen waarom ze niet in je schoenencollectie mogen ontbreken.

Je voeten kunnen zo af en toe wel wat rust gebruiken. In huis verwen je je voeten met pantoffels, maar wat als je de deur uit moet? Dan zijn sneakers je beste vrienden! En naast dat de sneaker nog steeds een grote trend blijft, zijn er nog een aantal belangrijke redenen waarom ze niet in je schoenencollectie mogen ontbreken.

nelson-blog-nelson-5-redenen-om-sneakers-te-dragen-2.jpg

Tenen hebben ruimte nodig
Bij het aanschaffen van schoenen is het belangrijk dat je goed let op de pasvorm. Zo moeten je tenen goed de ruimte krijgen. Als je aan de zijkant van je schoen een knobbel door het materiaal ziet verschijnen, is dit een teken dat je schoenen te smal zijn. Doordat de meeste sneakers een ronde neus hebben, voorkom je dat je tenen klem komen te zitten.

Stevige vetersluiting
De plekken waar je schoenen juist wél goed moeten aansluiten zijn de wreef (bovenop de voet) en de hiel. Doordat sneakers in de meeste gevallen voorzien zijn van een vetersluiting, kun je ze zo strak of los maken als je zelf wilt. Zo voorkom je dat je gaat schuiven in de schoen en er blaren ontstaan

Sta stevig op de grond
Sneakers zijn in de meeste gevallen voorzien van een stroeve zool met een goed profiel. Dit zorgt voor een goede grip en hierdoor sta je stevig op de grond. De vaak dikkere zolen van sneakers zorgen ook voor een goede schokabsorptie tijdens het lopen.

Voorkom kramp en drukpunten
Doordat sneakers flexibel zijn bewegen ze goed mee met de voet. Dit zorgt voor een goede spierontwikkeling en voorkomt vervelende drukpunten. Ook zijn sneakers vaak lichtgewicht waardoor je ze bijna niet aan je voeten voelt zitten, heerlijk toch?

nelson-blog-nelson-5-redenen-om-sneakers-te-dragen-3.jpg

Loop op wolken
De binnenzolen van sneakers zijn meestal voorzien van een zacht en comfortabel voetbed met extra steun in de voetholte. Vooral bij de echte ‘sport-sneakers’ is hier extra aandacht aan besteed. Wil je het gevoel krijgen dat je op wolken loopt? Kijk dan eens bij de collectie van Skechers. De speciale ‘Memory Foam’ modellen hebben een binnenzool die meebeweegt met de voet.

Sneakers zijn er in talloze kleuren, materialen, stijlen en prijsklassen. Dus het allergrootste pluspunt is misschien wel dat ze voor iedereen verkrijgbaar zijn! Ga je binnenkort een nieuw paar aanschaffen? Doe dit dan wel aan het einde van de dag. Je voeten zijn tegen die tijd op zijn dikst door het staan en lopen. Hierdoor voorkom je dat je te krappe schoenen koopt. Omdat de meeste van ons geen twee exact gelijke voeten hebben is het ook altijd aan te raden om beide schoenen te passen.

Heb je nog een paar sneakers in de kast staan, maar kunnen ze voor het nieuwe jaar wel een opfrisbeurt gebruiken? Bekijk dan hier hoe je ze weer als nieuw krijgt.