dinsdag 21 april 2020

Onderhoud voor witte sneakers

Hoog of laag, met een chunky of plateau zool: veel mensen hebben een paar witte sneakers in huis. Jij nog niet? Shop ze hier dan gauw, want dit type schoen is een échte musthave. Ze zijn gemakkelijk te combineren, zijn perfect voor de zomermaanden en lopen comfortabel. Wit is alleen een wat besmettelijke kleur. Maar wees niet bang, met het juiste onderhoud kan jij jarenlang plezier hebben van jouw witte stappers!

Beschermen
Eerst is het belangrijk om te bekijken van welk materiaal of welke materialen jouw sneakers zijn gemaakt. Dit bepaalt wat voor onderhoud je kan gebruiken voordat je ze gaat dragen. Sommige beschermende sprays zijn namelijk te agressief voor synthetische materialen. Als je zeker weten goed wilt zitten, gebruik dan de Sneaker Protector van Bama. Deze spuitbus is geschikt voor alle materialen (op lakleer na) en geeft langdurige bescherming tegen vlekken en water. Spuit de schoenen buiten van een afstandje regelmatig in. Heb je suède of nubuck sneakers? Ruw dit leer dan eerst met een speciaal borsteltje of blokje op zodat je geen vlekken in het materiaal sprayt.

Reinigen
Worden je schoenen toch vies? Dan krijg je ze met de Bama Sneaker Clean snel en eenvoudig weer schoon. Ook zout en water vlekken zijn hier goed mee te behandelen. Er zit een handige sponsdispenser op dit schoonmaakmiddel waardoor hij makkelijk in gebruik is. Daarnaast is dit product ook weer geschikt voor alle materialen (en kleuren). Ook ideaal: de Bama Sneaker Clean Wipes, dit zijn wegwerpschoonmaakdoekjes speciaal voor sneakers. Deze doekjes zijn vooral erg handig voor leren sneakers.

Voeden
Zijn jouw sneakers van echt leer? Dan is het belangrijk om dat materiaal gevoed te houden. Hierdoor blijft het soepel. Wanneer je kale neuzen krijgt kan een witgekleurde schoenpoets bij gladleren schoenen ook nog een uitkomst zijn om de kleur terug te krijgen. Maar let op: gebruik geen onderhoudsmaterialen op basis van bijenwas! Wit leer dat hiermee behandeld wordt kan namelijk geel uitslaan. Bama heeft als alternatief ook een voedende Verzorgingsspray die geschikt is voor alle materialen.

Overige tips
Door het lopen ontstaan er deuken en kreukels in je sneakers. Om deze weer op te rekken en om ervoor te zorgen dat je schoenen hun mooie vorm behouden, is het slim om schoenspanners te gebruiken. Houten schoenspanners nemen ook nog eens vocht, zuur en zout op. Tot slot: pas op met je schoenen in de wasmachine gooien, wat voor textiele en canvas sneakers verleidelijk kan zijn. Het eventuele rubber dat in de schoen is verwerkt (bijvoorbeeld in de zool) kan namelijk krimpen, waardoor jouw favoriete sneaker opeens minder lekker zal lopen.

Succes!

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord