maandag 09 december 2019

How to: op hakken lopen

Voor de echte fashion lover staat er een heerlijke periode voor de deur. De feestdagen komen eraan en die vragen om feestelijke outfits. En soms moet een feestelijke outfit nou eenmaal worden afgemaakt met een paar schitterende hakken. Zie jij jezelf het liefst op een paar stiletto’s, maar kies je toch eigenlijk altijd voor een paar vertrouwde boots of sneakers? Dan heb ik voor jou 5 tips om goed op hakken te leren lopen.

1. Begin met een eenvoudig paar, denk bijvoorbeeld aan een blokhak of een sleehak. Een mooi enkellaarsje met hak biedt ook meer stevigheid dan een pump. Omdat je voet helemaal wordt omsloten door het laarsje, schiet de schoen tijdens het lopen niet los. Van hieruit kun je het opbouwen en pumps met steeds smallere hakken proberen.

2. Het is belangrijk dat je hakken perfect passen. Een te grote, te kleine, te smalle of te brede schoen zorgt voor verminderde steun, verhoogde druk of extra pijn. Dingen waar we nou net geen last van willen hebben als we proberen goed op hakken te lopen. Inlegzooltjes en kussentjes kunnen hier een oplossing voor zijn, deze zorgen voor extra stevigheid en nemen eventuele wrijving weg. Nog een aandachtspuntje: een goede kwaliteit hak heeft vaak een comfortabeler voetbed, wat ook leidt tot minder last van je voeten.

3. Neem de juiste loophouding aan: schouders naar achteren, borst vooruit, een rechte rug en je voeten onder je heupen. Daarnaast is het belangrijk dat je je voeten voor elkaar (in plaats van naast elkaar) zet. Zet in het begin niet te grote stappen, dat maakt het lastiger om je balans te houden.

4. Oefen eerst thuis op een egale vloer. Begin met het oefenen van stilstaan en kleine stapjes zetten door je hakken bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen of strijken te dragen. Ga daarna bijvoorbeeld de tuin in of probeer trap te lopen. Dit is de perfecte plek om te beginnen, als je je dan een keer verstapt is er niemand die je blunder ziet.

5. Cliché maar waar: oefening baart kunst. Probeer je hakken elke dag even te dragen: daardoor wennen je voeten niet alleen aan de positie, maar gaat de schoen zich ook naar jouw voet vormen. Hoe vaker je oefent, hoe sneller het lukt. En natuurlijk kan je altijd een paar platte schoenen meenemen voor het geval je het niet de hele dag volhoudt.

Heb je genoeg kennis en moed verzameld om dit jaar voor hakken onder je feestjurk te kiezen? Bekijk dan online onze collectie of kom gauw langs in de winkel om te passen!

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord