donderdag 22 oktober 2015

Comfortabele pumps

Als er schoenen zijn waarbij je wel wat extra comfort kunt gebruiken, dan zijn het wel pumps. Niks vervelender dan halverwege de dag je schoenen om te moeten wisselen, omdat je voeten het écht niet meer volhouden. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop pumps verkrijgbaar met extra comfort. Wij vertellen je waar je ze vindt en wat je eventueel zelf nog kunt doen om je pumps zo comfortabel mogelijk te kunnen maken!

Zoek het juiste merk
Het allerbelangrijkste en allereerste waar je naar moet kijken is het merk wat je kiest. Er zijn verschillende merken die zich specifiek richten op comfort. Denk aan voetbedden, pasvorm en materiaalgebruik. Je kunt bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij Gabor. Hier vind je stijlvolle pumps met extra aandacht voor draagcomfort. Andere merken zijn Ara en Ecco.

Pasvorm
Ook heel belangrijk; let op de pasvorm van de pumps. Heb je snel last van je tenen? Kies dan voor een pump met ronde neus, een puntneus kan je tenen namelijk afknellen. Verder mag je hiel tijdens het lopen niet uit de schoen glippen en moet de schoen stevig aan je voet blijven zitten. Zijn je pumps aan de achterkant toch iets te ruim? Gebruik dan een hielstrip om deze ruimte op te vullen, zodat je pump weer goed aansluit op je voet.

Hakhoogte
Denk ook aan de hoogte van de hak. Hoe hoger de hak, hoe sneller je last zult krijgen van je voeten. Als je dit wilt voorkomen is het dus verstandig voor een lagere hak te kiezen. Wil je toch graag hoge hakken dragen? Ga dan voor een brede hak in plaats van een naaldhak. Dit zorgt voor extra steun en stevigheid tijdens het lopen. Ook kun je een beetje vals spelen en kiezen voor een pump met plateauzool.

Materiaalkeuze
Door voor zachte, natuurlijk ademende materialen te kiezen hou je het ook langer uit op je pumps. Bij plastic of canvas materialen kun je nog wel eens last krijgen van zweetvoeten. Dit zorgt voor wrijving in de schoen, waardoor je weer sneller blaren krijgt. Door te kiezen voor een pump van een ademend materiaal zoals leer kun je dit voorkomen.

Accessoires
Uiteraard kun je ook wat extra hulpmiddelen gebruiken om je pumps nóg comfortabeler te laten lopen. Denk aan gelkussentjes die je op verschillende drukpunten in je schoen kunt plakken. Let er hierbij wel op dat de schoen niet te krap wordt. Is je pump nét een halve maat te groot? Leg er dan een inlegzooltje in die deze ruimte opvult.

Tot slot nog een laatste tip: Pas je schoenen aan het einde van de dag. Doordat je de hele dag actief bent zijn je voeten dan iets opgezwollen. Pumps die ’s ochtends vroeg goed zitten, kunnen ’s avonds een stuk minder comfortabel aanvoelen. Door ze pas ’s avonds te passen weet je dus zeker dat ze altijd goed zullen zitten!

nelson-blog-nelson-comfortabele-pumps-2.jpg

nelson-blog-nelson-comfortabele-pumps-3.jpg

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer