Comfortabele pumps

Als er schoenen zijn waarbij je wel wat extra comfort kunt gebruiken, dan zijn het wel pumps. Niks vervelender dan halverwege de dag je schoenen om te moeten wisselen, omdat je voeten het écht niet meer volhouden. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop pumps verkrijgbaar met extra comfort. Wij helpen jou daarom graag bij het vinden van de perfecte match en hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Materialen:

Er zijn verschillende soorten materialen waar je uit kan kiezen. Door voor zachte, natuurlijk ademende materialen te kiezen hou je het ook langer uit op je pumps. Bij plastic of canvas materialen kun je nog wel eens last krijgen van zweetvoeten. Dit zorgt voor wrijving in de schoen, waardoor je weer sneller blaren krijgt. Door te kiezen voor een pump van een ademend materiaal zoals leer en suède kun je dit voorkomen. Ook wordt suède en leer soepeler door het dragen en deze materialen lopen over het algemeen wat uit. Suède en leer zitten in het begin wat strakker om de voet. Hierdoor kunnen de pumps zich helemaal naar jouw voet vormen, zonder dat er te veel ruimte ontstaat. Bij te veel ruimte vergroot je de kans op zere voeten. Steve Madden heeft verschillende pump van suède en leer.

Steve Madden Lillie - Pumps - Zwart
Steve Madden Lillie Velvet - Pumps - Roze
Steve Madden Lillie - Pumps - Beige
Steve Madden Lillie - Pumps - Zwart

IMG_0248

Pasvorm:

Wees je bewust van de maat en vorm van je voet om achter de juist pasvorm van de schoen te komen. Als je pumps gaat passen is het belangrijk dat de pump goed om de voet heen valt en dat je tenen genoeg ruimte hebben. Als je ruimte over hebt bij de hielen of aan de zijkant, probeer dan een maatje kleiner te passen. Als je direct al knelpunten voelt, kan je een maatje groter proberen. Als de pump dan nog niet goed zit, kan je het beste een pump proberen met een ronde neus of een open pump, dan hebben je tenen net wat meer ruimte. Nelson en La strada hebben verschillende pumps met een ronde neus of een open pump. Verder mag je hiel tijdens het lopen niet uit de schoen glippen en moet de schoen stevig aan je voet blijven zitten. Zijn je pumps aan de achterkant toch iets te ruim? Gebruik dan een hielstrip om deze ruimte op te vullen, zodat je pump weer goed aansluit op je voet.

Nelson - Pumps - Goud
Nelson - Pumps - Zwart
La Strada - Pumps - Zwart

Pasvorm-

Hakhoogte:

Het kiezen van de juiste hakhoogte is belangrijker dan je denkt. Dit komt omdat er bij een hogere hak er meer druk op de bal van je voet komt. Als je nog niet zo vaak hakken hebt gedragen is het handig om te beginnen met een wat lagere hak. Zo heeft Tamaris verschillende pumps met een wat lager hakje. Daarnaast loopt een blokhak net wat comfortabeler dan een silhouet hak. Als je dus nog niet gewend bent om lang op hakken te lopen kan je het beste een hak nemen met een dikkere hak, dit loopt net wat comfortabeler. Als wel al vaker op hakken hebt gelopen kan je natuurlijk voor een hoger hakhoogte gaan. Wel is het dan belangrijk dat de hak dan een goed voetbed heeft. Dit zorgt ervoor dat het voetbed je voeten verlichten op de bal van jouw voet, hierdoor zal je minder snel last krijgen van je voeten. Als een hak geen goed voetbed heeft kan je nog gebruik maken van een inlegzooltje. Deze bieden ondersteuning en vormen een comfortabel voetbed. Gebruik een inlegzooltje van Bama.

Tamaris - Pumps - Goud
Tamaris - Pumps - Zwart
Tamaris - Pumps - Wit

Tot slot nog een laatste tip: Pas je schoenen aan het einde van de dag. Doordat je de hele dag actief bent zijn je voeten dan iets opgezwollen. Pumps die ’s ochtends vroeg goed zitten, kunnen ’s avonds een stuk minder comfortabel aanvoelen. Door ze pas ’s avonds te passen weet je dus zeker dat ze altijd goed zullen zitten!