Voeten verzorgen

Voetverzorging is erg belangrijk en toch vergeten we vaak onze voeten te verzorgen. Hierdoor kan je last krijgen van vervelende ongemakken en daar heeft natuurlijk niemand zin in. Daarom geven we je in dit blog een stappenplan hoe jij je voeten goed kan verzorgen en eerlijk is eerlijk het is ook wel is lekker om een me-time momentje te hebben en even alle aandacht aan jezelf te geven.

Voetenbad

Begin je me-time momentje met een lekker warm voetenbad. Door het warme voetenbadje in combinatie met baking soda kan het eelt goed van je voeten weken. Baking soda is een zuiveringszout daarom kan je dit heel goed gebruiken in een voeten badje. Je voeten zullen na de behandeling zacht aan voelen door de ontsmettende werking van baking soda.

Scrubben

Je huid maakt de hele dag door huidcellen aan. Daarom is het belangrijk om zo af en toe je voeten goed te scrubben, hierdoor verwijder je de dode huidcellen en kan je weer sneller nieuwe aanmaken. Zo voorkom je ophoping van oude huidcellen en het ruw worden van je voeten. Daarom is deze stap erg belangrijk. Neem je lievelingsscrub en scrub je voeten hier goed mee. Door dit te doen kunnen je voeten weer een frisse start maken en zal je een beter doorbloeding hebben. Spoel je voeten na het scrubben goed af en droog ze met de handdoek.

Eelt verwijderen

Door het warme voetenbadje is het eelt van je voeten al wat losser gekomen, hierdoor is het makkelijker om het eelt van je voeten te verwijderen. Gebruik een pluimsteen of voetvijl hiervoor. Kijk wel uit dat je niet te veel eelt verwijderd van je voeten, dit kan zorgen voor een pijnlijk gevoel tijdens het lopen. Haal de voetenvijl of pluimsteen over je hiel en de onderkant van je voet.

Nagels knippen

Dankzij het voetenbadje zijn je nagels zachter geworden, hierdoor zijn ze makkelijker te knippen. Zorg dat je ze altijd recht afknipt en knip ze niet te kort. Zo voorkom je de kans op ingegroeide nagels.

Insmeren

Het is natuurlijk altijd goed om je voeten in te smeren met een lekkere voeten crème of bodylotion. Er zijn verschillende soorten crèmes die je kan gebruiken. Zoek van tevoren even uit welke crème het beste bij jou huidtype past.

Nagels lakken

Voor de finishing touch kan je je nagels in een leuke kleur lakken. Zorg dat je nagels goed schoon en vetvrij zijn, zo blijft de nagellak mooier en langer zitten. Dit kan je doen door van tevoren je nagels te ontvetten met nagellak remover en een watje.

Nu je voeten helemaal summer ready zijn is het natuurlijk ook tijd voor een mooi paar schoenen waar ze in kunnen shinen. Ga jij voor comfortabel of chique? Bij Nelson is alles een optie. Neem vooral een kijkje in ons assortiment slippers en sandalen en er zal vast wat tussen zitten!

Dr. Martens Voss II - Sandalen - Zwart
Teva Original Universal - Sandalen - Beige
Tamaris - Pumps - Beige
Ara Bilbao - Sandalen - Zwart
La Strada - Pumps - Roze

Volg deze 6 stappen en jouw voeten zien er weer uit als nieuw. Haal je favoriete schoenen dus maar alvast uit de kast, of shop je nieuwe favoriete op nelson.nl of kom langs in een van onze winkels!