Dè tips om je schoenen na een festival schoon te krijgen

Deze zomer zullen velen er weer last van hebben: je bent naar een super tof festival geweest, maar je schoenen zien er na afloop niet meer uit. Dit is natuurlijk hartstikke zonde, want je wilt wel dat je schoenen draagbaar blijven. Je leest hier daarom alle tips omtrent je schoenen schoonmaken na een feestje of festival!

We vertellen je over:

  1. Modder of zand
  2. Schoonmaken
  3. Sandalen en slippers
  4. Beschermen

Modder of zand

Je kent het wel, we wonen immers in Nedeland: Je vertrekt van huis met een prachtig zonnetje, je hebt je festival look compleet gemaakt met een paar leuke sneakers en ineens sta je in een Oer-Hollands regenbui. Het eens zo mooie grasveld veranderd in een mum van tijd in een modderbad. Daar sta je dan met je mooie schoenen onder de modder... Het beste wat je in dit geval kunt doen, is de modder helemaal laten opdrogen. Wanneer het helemaal droog is kun je de modder makkelijk met een borsteltje verwijderen. Als er zand in of op je schoen zit, kun je het beste als dit mogelijk is het binnenzooltje uit je schoen halen en ze eerst goed uitkloppen buiten. Het is namelijk makkelijker om je schoenen schoon te maken als het ergste vuil al is verwijderd!

Schoonmaken

Nu de ergste viezigheid van je schoenen is gehaald kun je verder gaan met het daadwerkelijk schoonmaken van je schoenen! Het beste wat je kunt gebruiken is een schoen shampoo, deze zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen van schoenen en zijn er in verschillende varianten wat per merk kan verschillen. De ene heeft een schuursponsje op de flacon, de andere formule dien je in een teiltje op te lossen waarna je met een doek de schoenen kunt schoonmaken. Lees in beide gevallen de gebruiksaanwijzing door om verkleuring en beschadigingen aan het materiaal te voorkomen. Ook zal er op de verpakking angegeven worden voor welke materialen het product geschikt is. Laat de schoenen goed drogen voor je ze weer gaat dragen.

De veters kun je makkelijk in een waszakje doen en de wasmachine het werk laten doen. Was de veters niet te warm om krimpen te voorkomen en laat ze aan de lucht drogen.

Sandalen en slippers

Heb je sandalen of slippers aan naar je festival, dan kun je deze makkelijk schoonmaken met de Open Shoe Cleaner van Bama. Dit product is een voorbeeld van hoe een flacon met een schuursponsje eruit ziet. Zorg eerst dat je het rode stoppertje in het sponsje indrukt. Door herhaaldelijk de spons op het voetbed te drukken komt de formule naar buiten en kun je de spons in draaiende bewegingen over het oppervlakte schuren. Doe dit met beleid om beschadiging aan het materiaal of de spons te voorkomen. Laat de Shoe Cleaner 10 minuten intrekken en neem je schoenen af met een vochtige doek. Laat ze goed dorgen voor je verder gaat met de volgende stap.

Beschermen

Had je je schoenen voor vertrek goed ingespoten dan is de beschermende laag met het wassen helaas vergaan. Daarom raden we aan om de schoenen nadat je ze hebt gewassen opnieuw te behandelen met een water- en vuilafstotende spray. Doe dit pas als de schoenen helemaal droog zijn. Laat de beschermende laag ongeveer 15 minuten intrekken en klaar is kees. Op naar het volgende festival!!!

Wil je nog meer tips over hoe je het beste je schoenen kan verzorgen of schoonmaken? Check dan vooral onze blogs over lichte materialen onderhouden, of hoe je het beste leer kan onderhouden. Nog op zoek naar nieuwe schoenen om het festival seizoen mee af te struinen? Neem dan een kijkje op nelson.nl of kom langs in een van onze Nelson winkels voor persoonlijk advies en hulp.