donderdag 23 juni 2022

How to: nare geurtjes uit schoenen verwijderen

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: schoenen die een iets te onaangenaam geurtje krijgen. Dit kan komen doordat je ze bijvoorbeeld te vaak draagt, draagt tijdens het sporten of last hebt van zweetvoeten. Maar wat kan je eigenlijk het beste doen om deze nare geurtjes te verwijderen uit je schoenen? Je leest het allemaal in dit blog!

Bama schoendeo

Wil je snel van nare geuren in je schoen af? Dan is de Bama schoendeo de perfecte uitkomst! Deze deo van Bama spuit je namelijk aan de binnenkant van je schoen. Hij doodt de bacteriƫn in de schoen waardoor onaangename geuren verbannen worden. Het voordeel van dit spul? Het is binnen een paar seconde gepiept! Je hoeft dus nooit meer je schoenen een paar uur te laten uitluchten.

Baking soda

Als je geen schoendeo in huis hebt is dat natuurlijk ook geen probleem. Er zijn genoeg huis-, tuin- en keuken middeltjes om van nare geuren af te komen. Wist je bijvoorbeeld dat je baking soda kan gebruiken om stink geuren te verwijderen? Het is heel simpel, je strooit wat baking soda in je schoen en laat het ongeveer een uur intrekken. Baking soda reinigt en neemt vieze geurtjes op. Vervolgens schud je het er uit en ruiken je schoenen weer helemaal fris!

Katoenen sokken dragen

Om in de toekomst te vermijden dat je schoenen snel nare geuren gaat afgeven kan je een paar dingen doen. Als je weet dat je snel zweetvoeten hebt kan je bijvoorbeeld het beste katoenen sokken dragen. Katoen trekt namelijk vocht aan waardoor het zweet minder snel in de schoen zelf trekt. Hou je echt niet van sokken dragen? Dan kan je het beste leren schoenen aanschaffen. Leren schoenen hebben namelijk een betere ademende werking dan schoenen die gemaakt zijn van andere materialen, waardoor je schoenen dus minder snel een zweetlucht zullen krijgen.

Gelukkig zijn er dus genoeg oplossingen tegen stinkende schoenen. Nog op zoek naar andere verzorgingsproducten voor je schoenen? Je vindt het allemaal op nelson.nl of in een van onze winkels.