donderdag 9 april 2020

Tips voor paasviering thuis

Pasen is dit jaar anders dan normaal, maar dat betekent niet dat we er niet iets feestelijks van kunnen maken. We kunnen juist in deze periode allemaal wel wat gezelligheid en warmte gebruiken! Lees dus gauw verder voor de leukste tips om thuis (met kinderen) te doen in het Paasweekend.

  1. Knutselen
    Vervelen jouw kids zich thuis al? Maak er met Pasen wat leuks van voor ze door activiteiten te organiseren. Leg een kleed of zeil over de tafel en ga creatief bezig. Tover bijvoorbeeld een schoenendoos om tot fleurig paasmandje en deel je creatie met #nelsonpaasmandje (check onze social media voor een voorbeeld/inspiratie!). De paasmand kun je vervolgens vullen met wat lekkers of kleine cadeautjes en weggeven aan iemand die het verdient. Zo’n leuke verrassing wordt in deze tijd gegarandeerd gewaardeerd! Ook kun je uit een schoenendoos decoratie maken voor op tafel, zoals naamkaartjes of vrolijke onderzetters voor tijdens de paasbrunch. Blijft de deksel van de doos over? Dan kan je deze ook versieren en als paasdienblad gebruiken om lekkers op te serveren!
  2. Spelletjes
    Klaar met knutselen? Dan kun je natuurlijk ouderwets paaseieren verstoppen (schoenen zijn altijd een goede verbergplek!) en gaan zoeken. Je kunt ook vindingrijk zijn met andere spelletjes: transformeer een schoenendoos in een paashaas, maak een gat op de plek waar zijn mond zit en probeer vanaf een afstandje hier paaseitjes in te werpen. Degene die het vaakst raak gooit wint. Je kunt ook twee dozen op elkaar zetten en met een puntensysteem gaan werken, maak dan in de buik een groter gat (makkelijker) en in de mond een kleiner gat (moeilijker).
  3. Tot slot:
    Trek een mooie outfit in vrolijke voorjaarskleuren aan, gewoon voor jullie zelf! Na twee weken in joggingbroeken te hebben geleefd zal het heerlijk zijn om weer even je best te doen en je feestelijk te voelen. Een paar stralende hakken van bijvoorbeeld Marco Tozzi, La Strada of Tamaris erbij, et voilà, jij bent klaar voor deze Pasen!

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord