dinsdag 13 augustus 2019

Nooit meer last van zweetvoeten!

De zomer is superleuk, maar het verhoogt ook de kans op zweetvoeten. En daar zit niemand op te wachten. Heb jij last van zweetvoeten? In deze blog lees je vier tips om zweetvoeten tegen te gaan.

Tip 1 Voeten wassen
Was je voeten minimaal één keer per dag met een antibacteriële zeep. Droog je voeten daarna goed af! En draag droge en schonen sokken van katoen of wol. Dit neemt veel vocht op.

Tip 2 De juiste materialen voor je schoen
Als je last hebt van zweetvoeten kan je het beste schoenen dragen van leer. Dit is een natuurlijk product dat vocht opvang en ventilerend werkt. Kijk bijvoorbeeld naar de schoenen van Ecco. Deze schoenen worden gemaakt van leer uit eigen leerlooierij. De schoenen zijn ademend en zorgen ook voor veel comfort.

Tip 3 Gebruik een voetdeodorant
Er zijn een aantal voetdeodoranten verkrijgbaar die niet alleen de geur maskeren, maar ook overmatig transpiratie tegengaan. De werkzame stof in een deodorant is aluminiumchloride. Je voeten hebben meer van dit stofje nodig dan je oksels. 15 tot 20 procent van dit stofje is een goede concentratie. Een voetdeodorant is te koop bij de apotheek.

Tip 4 Thee is goed voor je voeten!
Thee is zoveel meer dan alleen een drankje. Verwen je voeten met een lauwwarm voetenbadje en voeg hier vier zakjes zwarte thee aan toe. Zwart thee helpt om de bacteriegroei te verminderen en vernauwt je poriën, waardoor de kans op zweetvoeten wordt verkleind. Herhaal dit voetenbadje gedurende 1 week elke dag voor 15 minuten.

Door gebruik te maken van deze tips ga jij met een goed gevoel de zomer door en hoef je je geen zorgen meer te maken over je zweetvoeten!

Geschreven door

Linda

Blogger, Medewerkster klantenservice