donderdag 5 november 2015

Pump guide

Met ‘pumps’ zal iedereen snappen wat er bedoelt wordt; schoenen met een hak. Maar wist je ook dat veel verschillende soorten pumps zijn? Dit is afhankelijk van het soort hak of de vorm van het model. In onze pump guide vertellen we je meer over de meest voorkomende soorten pumps.

Cone
De ‘cone’ oftewel ‘hoorn’ heeft een hak die van bovenaf van breed naar smal loopt. Net zoals een ijshoorntje dus. De hak varieert in hoogte en breedte en is de meest voorkomende pump. Waarschijnlijk heb ook jij deze al wel in huis!

Peep toe/open toe
De ‘open toe’ en de ‘peep toe’ lijken erg op elkaar en hebben beiden een opening bij de neus, waardoor de tenen zichtbaar zijn. Waar je bij de ‘peep-toe’ alleen een stukje van de teen laat zien, laat je bij de 'open toe' pump een groter gedeelte van de voorvoet zien. Er is dus weldegelijk een verschil tussen deze twee modellen.

Stiletto
De ervaren pump draagsters kunnen zich wagen aan de stiletto. Een pump met een extreem dunne (en vaak vrij hoge) hak. Ze worden door sommigen ook wel naaldhakken genoemd, omdat de hak bijna net zo dun als een naald is. Door dit kleine oppervlak sta je op deze pumps niet erg stabiel en is het dus belangrijk dat je al goed getraind bent in het lopen op hakken.

Slingback
Deze pump vind je in verschillende uitvoeringen, maar wat ze allemaal gemeen hebben is het hielbandje. Hierdoor blijft de pump ondanks de open hiel toch goed aan je voet zitten.

Kitten
De ‘kitten heel’ klinkt heel klein en schattig, en dat is hij ook! Deze pump houdt het midden tussen een ballerina en een pump en heeft een kleine, smalle hak van maximaal 5 cm hoog. Deze hak is vaak precies onder het midden van de hiel geplaatst, in plaats van helemaal achteraan. De schoen was vooral populair in de 50’s en 60’s maar is anno 2015 ook nog veel terug te vinden.

Blokhak
Loop je graag op pumps, maar heb je wat moeite met het bewaren van je evenwicht? Probeer dan eens een blokhak. Door het bredere oppervlakte van de hak sta je steviger op de grond en zal je minder snel wankelen. Deze 70’s hak is een echte musthave voor dit najaar, het liefst gecombineerd met een platform zool.

Platform
De platform pump heeft een extra dikke zool onder de voorvoet, waardoor je hak optisch hoger lijkt. Hierdoor kun je dus smokkelen en lijkt het net of je op toren hoge hakken loopt.

Sleehak

Voor de beginners is er de sleehak: een pump met een doorlopende hak van voor naar achteren. Doordat je op een groter oppervlakte staat, sta je stabieler en steviger op de grond. Toch geven deze pumps je benen extra lengte en krijgt je look een elegante uitstraling.

Ankle strap
De pump met ‘ankle strap’ oftewel enkelbandje zegt het eigenlijk zelf al. De pump heeft een (dun) bandje rond de enkels wat zorgt voor een chique uitstraling. Let wel op, als van jezelf al erg korte benen hebt maken deze je benen alleen maar korter. Kies in dat geval liever voor een ander model, bijvoorbeeld met een puntneus die je benen juist weer langer laten lijken.

Wat is jouw favoriete pump? Shop hem online in onze pump collectie en kijk voor outfit inspiratie op onze Pinterest pagina.


nelson-blog-nelson-pump-guide-2.jpg

nelson-blog-nelson-pump-guide-3.jpg

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer