dinsdag 11 februari 2020

Dr. Martens onderhouden doe je zo!

Heb jij al een paar Dr. Martens in je kast staan, of ben je van plan een paar aan te schaffen? Dan is dit blog geschreven voor jou! In dit blog vertel ik je hoe je je favoriete boots kunt verzorgen, zodat ze zo lang mogelijk mee gaan en er goed uit blijven zien. Lees je mee?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen van welk soort materiaal jouw Dr. Martens gemaakt zijn. Zo zijn er modellen van glad leer, gevet leer maar ook lak, metallic en vegan (synthetisch) leer. Dit bepaalt namelijk met welke producten je je Dr. Martens het beste kunt onderhouden.

Glad leer
Een van onze best-sellers: de Dr. Martens Pascal, is uitgevoerd in glad leer. Het leer voelt en ziet er dus glad uit en is lekker zacht en soepel. Ook de meeste kindermodellen zijn van gladleer. Om dit fijne leer te beschermen, spray je deze het beste in tegen water en vuil met de Combi spray van Bama. De eerste keer 3 dunne laagjes, en tussen elk laagje even 15 minuten laten drogen. Deze spray beschermt tot wel 15(!) regendagen lang. Hierna herhaal je het insprayen dus opnieuw.

Zijn je stappers toe aan een poetsbeurt en wordt het leer dof/lelijk of krijg je kale neuzen? Gebruik dan bijvoorbeeld een schoen crème in de kleur van je boots, of de verzorgende lotion (kleurloos). Dit breng je het beste aan met een speciale poetsdoek, deze neemt het product namelijk niet op en hierdoor trekt het product optimaal in het leer.

Niet zo’n poetser? Er bestaat ook een fijnleer spray, deze spray je gewoon over de hele schoen en laat je even intrekken.

Na het insmeren/insprayen van de schoen kun je het leer nog even opborstelen met een leerborsteltje, zodat ze weer mooi gaan glimmen!

Gevet leer
Een andere topper uit onze collectie is het model 1480 Greasy (uni-sex). Deze zien er vrijwel hetzelfde uit als de Pascal, alleen is het leer gevet en iets steviger. Gevet leer kun je met de universele Combi Spray behandelen tegen water en vuil. Let er wel op dat je voldoende afstand (30 cm) houdt, anders kunnen er witte kringen ontstaan. Gevet leer voelt wat stroef en vettig aan. Dit leer kun je verzorgen met een wax crème of een herstellende olie voor gewaxed en ge-olied leer. Een dun laagje is voldoende.

Lak leer
De veterboots van lakleer zijn uitgevoerd in leer met een lakcoating, waardoor ze mooi glimmen. Dit materiaal mag je NIET insprayen met een leer spray, want hier kan de coating niet tegen. Insprayen is bij dit materiaal niet per se nodig, maar wil je dit toch doen gebruik dan de universele Combi spray. Om ervoor te zorgen dat het laklaagje niet gaat scheuren/breken kun je deze het beste verzorgen met een laklotion. Regelmatig horen wij dat mensen sla- of babyolie hiervoor gebruiken, maar doe dit vooral niet! Hier zitten zuren in die de coating kunnen beschadigen.

Metallic/glitter
De modellen met iriserend crackle leer of een glitter laag kun je beschermen en verzorgen met de Metallic Spray van Bama. Deze is geschikt voor alle materialen met een metallic effect, en zorgt ervoor dat de glans mooi blijft en niet dof wordt.

Vegan (synthetisch) leer
Dr. Martens heeft ook een aantal ‘vegan’ modellen in de collectie. Dit zijn modellen uitgevoerd in synthetisch leer. Deze kun je in sprayen tegen water en vuil met de Combi spray. De spray is geschikt voor alle materialen en voedt, beschermt en frist de kleuren op en zorgt ervoor dat het materiaal blijft ademen.

Al onze verzorgende producten vind je in een Nelson winkel bij jou in de buurt. Ook voor persoonlijk advies ben je welkom in onze winkels!

Dr. Martens Jadon - Veterboots - Wit
Dr. Martens Jadon - Veterboots - Rood
Dr. Martens Jadon - Veterboots - Zwart
Dr. Martens - Veterboots - Zwart
Dr. Martens 1460 Pascal Virginia - Veterboots - Groen
Dr. Martens 1460 Pascal - Veterboots - Zwart
Dr. Martens 1460 Pascal - Veterboots - Goud
Dr. Martens 1460 Pascal - Veterboots - Wit

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp