woensdag 11 november 2020

Dr. Martens onderhouden doe je zo!

Heb jij al een paar Dr. Martens in je kast staan, of ben je van plan een paar aan te schaffen? Dan is deze blog geschreven voor jou! In deze blog vertel ik je hoe jij je favoriete boots kunt verzorgen, zodat ze zo lang mogelijk meegaan en er goed uit blijven zien. Lees je mee?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen van welk soort materiaal jouw Docs gemaakt zijn. Zo zijn er modellen van glad leer, gevet leer, maar ook lak en metallic leer. Dit bepaalt namelijk met welke producten jij je Dr. Martens het beste kunt onderhouden.

Glad leer
Een van onze best-sellers: de Dr. Martens Pascal, is uitgevoerd in glad leer. Het leer voelt en ziet er dus glad uit en is lekker zacht en soepel. Ook de meeste kindermodellen van Dr. Martens zijn van glad leer. Zijn jouw docs toe aan een poetsbeurt en/of wordt het leer dof, lelijk, of krijg je kale neuzen? Gebruik dan bijvoorbeeld een schoencrème in de kleur van je boots, of de verzorgende lotion van Bama, die kleurloos is. Dit breng je het beste aan met een speciale poetsdoek. Deze neemt het product namelijk niet op en hierdoor kan het optimaal in het leer van je boots trekken. Niet zo'n poetser? Er bestaat ook een fijn leer spray, deze spray je gewoon over de hele schoen en laat je even intrekken. Na het insmeren van je schoen kun je het leer nog even op borstelen met een leerborsteltje, zodat ze weer mooi gaan glimmen!

Gevet leer
Een andere topper uit onze collectie is het model 1460 Greasy. Deze boots zien er vrijwel hetzelfde uit als de Pascal boots, alleen is het leer gevet en iets steviger. Gevet leer voelt wat stroef en vettig aan. Dit leer kun je verzorgen met een wax crème of een herstellende olie voor gewaxed en geolied leer. Een dun laagje is hiervoor voldoende.

Lak leer
De boots van lakleer zijn uitgevoerd in leer met een lakcoating, waardoor ze mooi glanzen. Dit materiaal mag je NIET insprayen met een leerspray, want hier kan de coating niet tegen. Om ervoor te zorgen dat het laklaagje niet gaat scheuren/breken kun je deze het beste verzorgen met een laklotion. Regelmatig horen wij dat mensen hier sla- of babyolie voor gebruiken, maar doe dit vooral niet! Hier zitten zuren in die de coating kunnen beschadigen.

Metallic/glitter
De modellen met iriserend crackle leer of een glitter laag kun je beschermen en verzorgen met de Metallic Spray van Bama. Deze is geschikt voor alle materialen met een metallic effect en zorgt ervoor dat de glans mooi blijft en niet dof wordt.

Al onze verzorgende producten vind je in een Nelson winkel bij jou in de buurt. Ook voor persoonlijk advies ben je natuurlijk welkom in onze winkels!

Dr. Martens 1460 Vegan Pascal - Veterboots - Grijs
Dr. Martens Rometty - Chelseaboots - Zwart
Dr. Martens 1460 Pascal - Veterboots - Wit
Dr. Martens Vegan Jadon II Mono - Veterboots - Zwart

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp