Dr. Martens onderhouden doe je zo!

Heb je een paar Dr. Martens in de kast staan? Of ben je van plan een paar aan te schaffen? Dan is deze blog speciaal voor jou geschreven. In deze blog vertel ik je namelijk hoe je jouw favoriete boots kunt verzorgen, zodat ze lang mee kunnen en er goed uit blijven zien. Lees gauw verder!

Het is belangrijk om te bepalen van welk soort materiaal jouw Docs zijn gemaakt. Het materiaal bepaalt namelijk hoe je jouw Dr. Martens het beste kunt onderhouden.

Onderhoudstips voor Dr. Martens van verschillende materialen:

  1. Dr. Martens van glad leer
  2. Dr. Martens van gevet leer
  3. Dr. Martens van lak leer
  4. Dr. Martens met metallic/glitter

Glad leer

Een van de best-sellers van Dr. Martens is het Pascal model. Dit model is uitgevoerd in glad leer, wat zacht en soepel is. De meeste kindermodellen van Dr. Martens zijn ook van glad leer. Dus, mochten jouw docs (met glad leer) toe zijn aan een poetsbeurt, wordt het leer dof en lelijk of krijg je kale neuzen? Gebruik dan bijvoorbeeld een schoencrème in de kleur van je boots of de kleurloze verzorgende lotion van Bama. Het beste kun je het aanbrengen met een speciale poetsdoek, die poetsdoek neemt namelijk het product niet op waardoor het optimaal in het leer van je boots kan trekken. Ben je niet zo’n poetser? We got you. Er bestaat namelijk ook een fijn leer spray, deze spray je gewoon over de hele schoen en laat je even intrekken. Na het insmeren/insprayen van je schoen kun je het leer nog even op borstelen met een leerborsteltje, zodat ze weer mooi gaan glimmen!

Dr. Martens 1460 Pascal Bex - Veterboots - Zwart
Dr. Martens 1460 Pascal Virginia - Veterboots - Wit

Gevet leer

Een andere topper uit onze collectie is het model 1460 Greasy. Deze boots zien er vrijwel hetzelfde uit als de Pascal boots, alleen is het leer gevet en iets steviger. Gevet leer voelt wat stroef en vettig aan. Dit leer kun je verzorgen met een wax crème of een herstellende olie voor gewaxed en geolied leer. Een dun laagje is hiervoor voldoende.

Dr. Martens 1460 Greasy - Veterboots - Zwart
Dr. Martens 1460 Serena - Veterboots - Zwart

Lak leer

De boots van lakleer zijn uitgevoerd in leer met een lakcoating, waardoor ze mooi glanzen. Dit materiaal mag je NIET insprayen met een leerspray, want hier kan de coating niet tegen. Om ervoor te zorgen dat het laklaagje niet gaat scheuren/breken kun je deze het beste verzorgen met een laklotion. Regelmatig horen wij dat mensen hier sla- of babyolie voor gebruiken, maar doe dit vooral niet! Hier zitten zuren in die de coating kunnen beschadigen.

Dr. Martens 1460 - Veterboots - Zwart
Dr. Martens 1460 Pascal Croco - Veterboots - Zwart
Dr. Martens 1460 Mono - Veterboots - Zwart

Metallic/glitter

De modellen met iriserend crackle leer of een glitter laag kun je beschermen en verzorgen met de Metallic Spray van Bama. Deze is geschikt voor alle materialen met een metallic effect en zorgt ervoor dat de glans mooi blijft en niet dof wordt.

Dr. Martens 1460 Rainbow - Veterboots - Paars

Al onze verzorgende producten vind je in een Nelson winkel bij jou in de buurt of van het merk Bama op www.nelson.nl. Ook voor persoonlijk advies ben je natuurlijk welkom in onze winkels!