maandag 05 oktober 2020

Tips voor het inlopen van Dr. Martens

Dr. Martens zijn super gaaf en here to stay! Ze staan perfect onder een mom jeans, maar ook zeker onder jouw trendy midi rok. Dr. Martens hebben alleen één heel bekend nadeel: het is altijd een uitdaging om deze schoenen goed in te lopen. Oftewel: Het leed dat Dr. Martens inlopen heet. Dit najaar hoef je je echter geen zorgen meer te maken over pijnlijke voeten door je favoriete nieuwe boots, want in deze blog geef ik je een paar handige tips om dit leed een beetje te verzachten.

Tip 1. Begin rustig
Als je Dr. Martens koopt, ga er dan vanuit dat je deze schoenen moet inlopen. Trek ze dus niet gelijk aan naar voor een wandeling en ga er niet direct een dagje op shoppen. Draag ze de eerste dagen 10 minuten per dag en bouw dit langzaam op, om zo een pijnlijk gevoel of blaren te voorkomen.

Tip 2. Liever te groot dan te klein
Als je twijfelt over de maat, dan geldt: koop liever een maatje te groot dan te klein. De schoenen lopen wel een beetje uit, maar een te kleine maat is echt funest en zal zeker voor pijn zorgen. Je kunt er altijd voor kiezen om de boots met een inlegzooltje te dragen.

Tip 3. Draag dikke sokken
Draag tijdens het inlopen van je Dr. Martens altijd een paar stevige en dikke sokken. Zo heb je meer steun, wordt het leer sneller opgerekt en zal je schoen daardoor ook minder snel knellen op vervelende plekken.

Tip 4. Kies voor een extra zooltje
De zool van Dr. Martens is van zichzelf vrij stug. Investeer daarom in een extra zooltje. Dit geeft meer steun en loopt comfortabeler. Hierdoor heb je ook minder kans op blaren.

Tip 5. Ga naar de schoenmaker.
Heb je zelf niet zo'n geduld om je Docs in te lopen, dan kun je de schoenen laten oprekken bij de schoenmaker. Je kan precies aangeven waar de pijnlijke plekken zitten zodat de schoenmaker daar rekening mee kan houden. Hierna loopt de schoen gelijk al een stuk prettiger.

Tip 6. Blarenpleisters
Better safe than sorry! Het is een goed idee om meteen al blarenpleisters op te doen, als je weet dat je hier snel last van krijgt. Zo krijgt de blaar geen kans om zich te ontwikkelen. Je kan de blarenpleisters ook meenemen in je tas. In het begin zal je het niet merken, maar naarmate de dag vordert kunnen de schoenen pijn gaan doen. Plak dan meteen een blarenpleister wanneer een plek gevoelig wordt, om de meeste pijn te voorkomen.

Het is even volhouden, maar als je je Dr. Martens eenmaal hebt ingelopen, wil je ze nooit meer uit. Of je ze nu draagt met een rokje of een spijkerbroek, ze staan leuk bij elke outfit! Dr. Martens zijn er voor dames, heren en kinderen. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en prints, maar ook met verschillende type zolen, zodat je altijd wat vindt naar jouw smaak. Hopelijk gaat het inlopen met deze tips een stuk makkelijker! Want wie mooi wil zijn… 😉

Dr. Martens - Veterboots - Zwart
Dr. Martens 1460 Bex - Veterboots - Zwart
Dr. Martens 1460 Pascal - Veterboots - Goud
Dr. Martens 1460 Vegan Felix Rub Off - Veterboots - Rood

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker