donderdag 17 februari 2022

Tips voor het inlopen van Dr. Martens

We weten het allemaal, ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’, maar kun je de pijn ook verminderen? Dr. Martens zijn echt de go-to boots om te combineren onder elke outfit, zo staan ze perfect onder baggy jeans maar ook zeker onder jouw trendy jurkje. We kennen allemaal de struggle met deze boots: de schoenen inlopen kan echt killing zijn! Dit voorjaar hoef je je hier geen zorgen over te maken want hier zijn een aantal handige tips die je kunnen helpen om de pijn wat af te nemen.

Hier vind je de tips alvast op een rijtje:

  1. Begin rustig
  2. Liever te groot dan te klein
  3. Draag dikke sokken
  4. Kies voor een extra zooltje
  5. Ga naar de schoenmaker
  6. Blarenpleisters

Tip 1: Begin rustig

Wat goed is om te weten wanneer je Dr. Martens koopt is dat het belangrijk is om er vanuit te gaan dat je de boots moet inlopen. Draag ze de eerste paar keren voor een korte tijd, wanneer je bijvoorbeeld thuis bent en bouw dit langzaam op naar meer en langer, zo voorkom je een pijnlijk gevoel en het krijgen van blaren. Ga er dus niet gelijk een lange wandeling mee doen of shoppen, want daar ga je spijt van krijgen! Geduld is een schone zaak.

Tip 2: Liever te groot dan te klein

Mocht je twijfelen over de maat, koop dan liever een maatje te groot dan te klein. Een te kleine maat zal geheid voor meer pijn zorgen en geloof me, dat wil niemand! Mochten de boots toch echt wat te ruim zitten, kun je altijd nog gebruik maken van een inlegzooltje.

Tip 3: Draag dikke sokken

Het dragen van een paar stevige en dikke sokken zorgt voor meer steun. Ook zorgen de sokken ervoor dat het leer sneller oprekt waardoor je schoen minder snel zal knellen op vervelende plekken.

Tip 4: Kies voor een extra zooltje

De zool van Dr. Martens is van zichzelf vrij stug. Om de kans op blaren te verminderen en voor meer comfort en steun raden we daarom aan om te investeren in een extra zooltje.

Tip 5: Ga naar de schoenmaker

Heb je geen geduld om je Docs in te lopen? Snap ik! Je kunt je schoenen ook laten oprekken bij de schoenmaker. De schoenmaker kan zelfs rekening houden met de plekken waar je precies de pijn ervaart. Hierna lopen je schoenen gelijk al een stuk prettiger, trust me!

Tip 6: Blarenpleisers

Om alle ellende voor te zijn kun je het beste vanaf dag één starten met het opdoen van blarenpleisters. Op deze manier krijgt de blaar geen kans om zich te ontwikkelen. Blarenpleisters zijn ook nog eens superhandig voor on the go! Stop er een aantal in je tas en je bent altijd voorzien voor wanneer je een plek gevoelig voelt worden. Zo zal je de meeste pijn voor zijn!

Maar wanneer je je Dr. Martens eenmaal hebt ingelopen, wil je ze nooit meer uit! Dan kun je wanneer je wil op elk moment de schoenen combineren met een prachtige rok of stoere distressed jeans! Ze passen onder elke outfit! Dr. Martens zijn er voor dames, heren en kinderen. Ze zijn er in verschillende kleuren, printjes, maar ook met verschillende type zolen, voor ieder wat wils! Hopelijk gaat het inlopen met deze tips een stuk makkelijker!

Dr. Martens Jadon - Veterboots - Zwart
Dr. Martens 1490 - Veterboots - Zwart
Dr. Martens Sinclair - Rits- & gesloten boots - Wit
Dr. Martens Vegan Jadon II Mono - Veterboots - Zwart
Dr. Martens Jadon - Veterboots - Multi

Maar wanneer je je Dr. Martens eenmaal hebt ingelopen, wil je ze nooit meer uit doen. Dan kun je wanneer je wil op elk moment de schoenen combineren met praktisch elke outfit! Dr. Martens zijn er voor dames, heren en kinderen. Ze zijn er in verschillende kleuren, printjes, maar ook met verschillende type zolen, dus voor ieder wat wils. Hopelijk gaat het inlopen met deze tips een stuk makkelijker!