dinsdag 08 oktober 2019

Tips voor het inlopen van Dr. Martens

Dr. Martens zijn super gaaf! Ze staan perfect onder een mom jeans en zijn super geschikt als festival schoenen. Dr. Martens hebben alleen één heel bekend nadeel: het is altijd een uitdaging om deze schoenen goed in te lopen. Oftewel: Het leed dat Dr. Martens inlopen heet.
Daarom geef ik je in deze blog een paar handige tips om dit leed een beetje te verzachten.

Tip 1. Begin rustig
Als je Dr. Martens koopt, ga er dan vanuit dat je deze schoenen moet inlopen. Trek ze dus niet gelijk aan naar een avondje uit en ga er niet direct een dagje op shoppen. Draag ze de eerste dagen 10 minuten per dag en bouw dit langzaam op.

Tip 2. Liever te groot dan te klein
Als je twijfelt over de maat, dan geldt: koop liever een maatje te groot dan te klein. De schoenen lopen wel een beetje uit, maar een te kleine maat is echt funest.

Tip 3. Draag dikke sokken
Draag tijdens het inlopen van je Dr. Martens altijd een paar stevige en dikke sokken. Zo heb je meer steun en zal je schoen ook minder snel knellen op vervelende plekken.

Tip 4. Kies voor een extra zooltje
De zool van Dr. Martens is van zichzelf vrij stug. Investeer daarom in een extra zooltje. Dit geeft meer steun en loopt comfortabeler. Hierdoor heb je ook minder kans op blaren.

Tip 5. Ga naar de schoenmaker.
Je kunt de schoenen laten oprekken bij de schoenmaker. Je kan precies aangeven waar de pijnlijke plekken zitten zodat de schoenmaker daar rekening mee kan houden. Hierna loopt de schoen gelijk al een stuk prettiger.

Tip 6. Blarenpleisters
Better safe than sorry! Het is een goed idee om meteen al blarenpleisters op te doen. Zo krijgt de blaar geen kans om zich te ontwikkelen. Je kan de blarenpleisters ook meenemen in je tas. In het begin zal je het niet merken, maar naarmate de dag vordert kunnen de schoenen pijn gaan doen. Plak dan meteen een blarenpleister wanneer een plek gevoelig wordt.

Het is even bikkelen, maar als je je Dr. Martens eenmaal hebt ingelopen, wil je ze nooit meer uit. Of je ze nou draagt met een rokje of een spijkerbroek, ze staan leuk bij elke outfit! Dr. Martens zijn er voor dames, heren en kinderen. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren zodat je altijd wat vindt naar jouw smaak. Hopelijk gaat het inlopen met deze tips een stuk makkelijker.
Want wie mooi wil zijn… 😉

Geschreven door

Linda

Linda

Blogger, Medewerkster klantenservice