Tips voor het inlopen van Dr. Martens

Net een nieuw paar Dr. Martens gekocht, maar heb je geen idee hoe je het beste blaren kan voorkomen? Lees dan gauw verder voor onze tips.

Dr. Martens zijn al jaren een trend en de go-to boot die met alles te combineren valt. Maar iedereen kent de struggle van het inlopen van deze schoenen. Tuurlijk kan deze pijn beperkt worden en hoef jij je dit voorjaar hier geen zorgen om te maken. Wij hebben namelijk een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet!

  1. Blarenpleisters/hiel grip
  2. Rustig beginnen
  3. Draag de juiste sokken
  4. Leer versoepelen
  5. Liever te groot dan te klein

Tip 1: Blarenpleisters/hiel grip

Zoals we allemaal weten is voorkomen beter dan genezen! Trek je nieuwe paar Dr. Martens aan en check wat de pijnlijke punten zijn. Plak hier preventief blarenpleisters ter bescherming en dit zal je veel pijn besparen. Daarnaast kan je bij veel verschillende winkels hiel grip kopen. Dit bidet een zachte achterkant voor je hiel in je nieuwe boots, wat het inlopen een stuk makkelijker zal maken!

Tip 2: Rustig beginnen

Tuurlijk wil je je nieuwe paar het liefst iedere dag aan, maar bij Dr. Martens zal je daar snel spijt van krijgen. De laarzen moeten ingelopen worden en hiervoor heb je geduld nodig. Draag ze dan ook de eerste keren voor een korte tijd. Bijvoorbeeld met de hond uitlaten, als je thuis bent of ergens heen gaat waar je gaat zitten. Als je dit opbouwt, zal je een pijnlijk gevoel en het krijgen van blaren voorkomen.

Tip 3: Draag de juiste sokken

Bij het inlopen van je Dr. Martens is het belangrijk om de juiste sokken te dragen. Dus pak je comfy fluffy sokken of dikke gebreide oma sokken maar uit de kast want dit gaat je redden! De dikke sokken zorgen niet alleen voor meer steun maar ook zal het leer sneller oprekken waardoor de schoen minder snel zal gaan knellen.

Tip 4: Leer versoepelen

Het doel is om de schoen uiteindelijk zo soepel mogelijk te krijgen. Dus kan je de schoenen masseren om het leer zachter te krijgen. Hoe meer je het zal bewerken, hoe meer het zal verzachten. Laat je dit liever aan een ander over? Dan kan je ook je schoenen op laten rekken bij de schoenmaker. Die weet precies wat er moet gebeuren om de schoenen comfortabeler te maken!

Tip 5: Liever te groot dan te klein

Mocht je twijfelen tussen twee maten, ga dan voor een maatje groter. Een te klein paar Dr. Martens is zonde van je geld want dit zal voor alleen maar meer pijn zorgen. Dit maakt het inlopen lastiger en daardoor zal je ze waarschijnlijk niet willen dragen. Mocht het maatje groter echt wat te ruim zijn, kan je er altijd nog een inlegzooltje indoen!

Dr. Martens Sinclair - Rits- & gesloten boots - Zwart
Dr. Martens 1460 Patent Lamper - Veterboots - Wit
Dr. Martens 1460 Pascal Virginia - Veterboots - Roze
Dr. Martens 1460 Smooth - Veterboots - Beige
Dr. Martens Jadon - Veterboots - Zwart
Dr. Martens Vegan Jadon II Mono - Veterboots - Zwart

Maar wanneer je je Dr. Martens eenmaal hebt ingelopen, wil je ze nooit meer uit doen. Dan kun je wanneer je wil op elk moment de schoenen combineren met praktisch elke outfit! Dr. Martens zijn er voor dames, heren en kinderen. Ze zijn er in verschillende kleuren, printjes, maar ook met verschillende type zolen, dus voor ieder wat wils. Hopelijk gaat het inlopen met deze tips een stuk makkelijker!

Op zoek naar een mooi paar Dr. Martens? Neem dan een kijkje op onze website of in een van onze winkels!