dinsdag 21 december 2021

De tip tegen de kerstdip: de kerstwandeling!

Nog een paar dagen aftellen tot het nieuwe jaar. Normaal een periode vol met cadeautjes, gezelligheid en vooral heel veel lekker eten. Maar wat doe je tijdens de feestdagen als je niet met de héle familie tegelijk rond de kerstboom kunt gaan zitten? En hoe voorkom je die beruchte after dinner dip? Wij hebben het antwoord: wandelen!

Wandeling in het bos

Om tijdens de donkere dagen niet in de kerstdip te schieten, ga je er lekker op uit. Dus heb je genoten van het al het lekkere eten, dan is het tijd om een frisse neus te halen. Heb je kinderen? Sprokkel in het bos gelijk even wat dennenappels en hulstblaadjes bij elkaar, om 's middags mee te knutselen. En wist je dat bewegen in de natuur het stresshormoon verlaagt? Zo is alle kerst-stress in één klap verdwenen en kun je met een gerust(er) gevoel het nieuwe jaar in.

Stadswandeling

Ben je de hele dag cozy binnen gebleven met een warme deken, filmmarathon en een borrelplank? Maak dan ná het avondeten nog even een lekker lange wandeling door de mooi verlichte straten van jouw woonplaats. Bijkomend voordeel; bewegen is goed voor de stofwisseling, dus jouw kerstkilo’s zijn binnen no-time af!

Goede schoenen

Ben je ook helemaal enthousiast geworden? Dan rest de vraag welke schoenen je aantrekt tijdens deze wandelingen. Echte wandelschoenen mogen natuurlijk altijd. Maar wil je liever helemaal in stijl eropuit? Dan hebben we onderstaand onze favorieten op een rijtje gezet. Hiermee kun je prima gaan wandelen én ze misstaan niet.

Timberland Field Trekker - Veterboots - Ecru
Nelson - Chelseaboots - Zwart
Timberland Garrison Trail - Veterboots - Groen
Nelson - Chelseaboots - Wit
On Running Cloud X - Lage sneakers - Zwart
Steve Madden - Veterboots - Zwart
Skechers Bobs Sport - Hoge sneakers - Beige

Wandelen in de sneeuw

Met koudere temperaturen en (al helemaal) met sneeuw is het natuurlijk het fijnst om met warme voeten wandelingen te kunnen maken. Neem daarom een kijkje in onze geweldige snowboots collectie! Met een paar snowboots kun je uren wandelen zonder dat je gevoel in je voeten verliest, ideaal toch? En natuurlijk hebben we een hoop stijlvolle mogelijkheden, zoals de snowboots van Moonboot, we’re loving it!

Antarctica - Snowboots - Bruin
Tommy Hilfiger Sport - Snowboots - Wit
Guess Larya - Snowboots - Zwart
Snow Fun - Snowboots - Blauw
Snow Fun - Snowboots - Zwart

En een kleine tip van ons; na al die gezelligheid én een stevige wandeling mag je lekker op de bank ploffen. Kaarsjes aan, lekker drankje erbij en vergeet je pantoffels niet!

Fijne feestdagen!

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer