Zo koop je snowboots!

De temperaturen zijn de afgelopen tijd weer flink gedaald, en dat hebben we allemaal gemerkt. Door de gure kou, wind, regen en sneeuw blijven we het liefst binnen met een dekentje en warme chocolademelk. Toch moeten we vaak genoeg een stap buiten de deur zetten. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat we het ontzettend koud hebben (en dan vooral onze voeten)! Gelukkig hebben we hier de beste oplossing voor: snowboots. Maar welke kies je dan? Wij vertellen je in dit blog waar je op moeten letten tijdens de zoektocht naar een paar snowboots!

We vertellen je over:

  1. Waterdichte snowboots
  2. Hoe vallen snowboots?
  3. Pasvorm van snowboots

Waterdichte snowboots

Regen kennen we hier maar al te goed, en daarom zijn waterdichte schoenen ontzettend handig. Houdt er rekening mee dat snowboots niet per definitie waterdicht zijn. Vergelijkbaar met dat een donsjas ook niet fungeert als regenjas. Snowboots zijn er vooral om je voeten warm te houden en niet droog. Je voeten kunnen wel warm zijn, maar droge voeten zijn natuurlijk ook wel fijn! Let er daarom op dat je snowboots gemaakt zijn van waterdicht materiaal of voorzien van een Gore-Tex membraan. We horen je al denken: “Gore-Tex? En dat is…?”. Gore-Tex is een waterdichte stof die door de poreuze structuur ademend blijft. Zo blijven je voeten droog, maar behouden je schoenen een fijne doorademing. Boots van nylon en synthetisch materiaal gaan je voeten extra warm én droog houden tijdens de winterse dagen. De snowboots van Moonboot The Original en Antarctica zijn gemaakt van waterafstotend materiaal.

Antarctica - Snowboots - Multi
Antarctica - Snowboots - Goud
Sorel Caribou - Snowboots - Cognac

Hoe vallen snowboots?

Je verwacht misschien dat hoge snowboots de meest logische keuze zijn, aangezien deze een groter deel van je benen warm houden en daarnaast de kans kleiner is dat er regen of sneeuw je boots in komt. Dat klinkt natuurlijk voordelig (en dat is het ook), maar als je iets flexibeler wil kunnen bewegen, zijn lage(re) snowboots meer je ding! Merken zoals Sorel, Antarctica en Moonboot The Original hebben snowboots in hun collectie.

Antarctica - Snowboots - Groen
Moonboot The Original - Snowboots - Blauw

Pasvorm van snowboots

Last but not least: een goede pasvorm. Hoe leuk we schoenen kunnen vinden, ze moeten wel goed en lekker zitten. Bij het zoeken naar snowboots moet je in je achterhoofd houden dat je waarschijnlijk dikke sokken aantrekt. Je snowboots moeten dus zeker niet te strak zitten! Echter ook niet te los, want dan raak je ze misschien nog kwijt als je het winterse weer aan het trotseren bent. Dit kan met snowboots nog wel eens een uitdaging zijn. Merken als Moonboots the Original hebben bijvoorbeeld combinatie maten waardoor een schoen meerdere maten omvat. Het helpt dan als de boot veters heeft waarmee je de pasvorm kan verstellen en hem passend kan maken aan je voet Merken zoals Antarctica en Sorel hebben snowboots met verschillende sluitingen in hun collectie.

Antarctica - Snowboots - Wit
Sorel Caribou - Snowboots - Cognac
Sorel Explorer Next Joan - Snowboots - Cognac
Antarctica - Snowboots - Zwart

Nog niet voorbij zien komen waar je naar op zoek bent? Kijk snel bij onze snowboot-collectie en je vind vast een snowboot die bij jouw wensen past. Pas je ze liever eerst even dan ben je natuurlijk ook van harte welkom in één van onze meer dan 100 winkels.