Zo koop je snowboots!

De temperaturen zijn al een aantal keer onder de nul gedaalt, en wellicht dat er dit jaar nog een echte sneeuwval gaat komen. Het onvoorspelbare Hollandse weer kan plotsklaps omslaan en dan kun je dus maar beter goed voorbereid zijn met een paar warme snowboots want wie wil er nou koude voeten? In dit blog vertellen we je waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar de perfecte snowboots.

Materiaalkeuze

Waar je als eerste naar moet kijken is het materiaal. Zo kun je kiezen uit leren, synthetische of nylon varianten die ieder hun eigen voordelen hebben. Leren en nylon snowboots zijn duurzaam en kunnen prima tegen een stootje. Antarctica heeft verschillende snowboots van dit materiaal. Daarnaast houden ze je voeten extra goed warm, zijn ze waterdicht en ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Het voordeel van synthetische snowboots is daarentegen dat ze vaak lichter en flexibeler zijn. Snowfun heeft verschillende snowboots die gemaakt zijn van dit materiaal.

Waterdichtheid

Naast dat je voeten warm moeten blijven, wil je natuurlijk ook droge voeten houden. Let er dus goed op dat je snowboots gemaakt zijn van waterdicht materiaal of voorzien zijn van Gore-Tex. Dit is een speciaal membraan dat ademt en geen water doorlaat. Zo kan er geen sneeuw in je snowboots komen en blijven je voeten dus lekker warm. Moonboot heeft verschillende snowboots die gemaakt zijn van een waterafstotend nylon.

Hoogte

Let ook op de hoogte van de snowboots. Een laag model is vaak flexibeler dan een hoge variant. Wel is het zo dat sneeuw minder gemakkelijk in hoge snowboots komt en deze een groter deel van je been warm houdt. Sorel heeft verschillende snowboots met verschillende hoogtes.

Pasvorm

Houd er rekening mee dat je in je snowboots waarschijnlijk ook extra dikke sokken en broek draagt. Zorg dus dat je hier genoeg ruimte voor vrij houdt en je je snowboots niet te klein koopt. Maar let op, ook te grote snowboots zijn geen goed idee. Je wilt ze natuurlijk niet verliezen tijdens een flinke wandeling! Daarnaast moet je goed opletten dat de snowboot een goede sluiting heeft zodat de snowboot stevig aan de voet zit. Antarctica heeft verschillende snowboots met verschillende sluitingen zo kan je de snowboots kiezen die voor jou de fijnste sluiting hebben.

Shop diverse snowboots voor damesherenjongens en meisjes! Twijfel dus niet langer en sla nu je slag!