vrijdag 5 februari 2021

Zo koop je snowboots!

De eerste (natte)sneeuwvlokjes zijn al uit de lucht komen dwarrelen en de echte winter is gearriveerd. Het onvoorspelbare Hollandse weer kan plotsklaps omslaan en dan kun je dus maar beter goed voorbereid zijn met een paar warme snowboots. In dit blog vertellen we je waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar de perfecte snowboots.

Materiaalkeuze
Waar je als eerste naar moet kijken is het materiaal. Zo kun je kiezen uit leren of synthetische varianten die ieder hun eigen voordelen hebben. Leren snowboots zijn duurzaam en kunnen prima tegen een stootje. Daarnaast houden ze je voeten extra goed warm, zijn ze waterdicht en ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Het voordeel van synthetische snowboots is daarentegen dat ze vaak lichter en flexibeler zijn.

Waterdichtheid
Naast dat je voeten warm moeten blijven, wil je natuurlijk ook droge voeten houden. Let er dus goed op dat je snowboots gemaakt zijn van waterdicht materiaal of voorzien zijn van Gore-Tex. Dit is een speciaal membraan dat ademt en geen water doorlaat.

Hoogte
Let ook op de hoogte van de snowboots. Een laag model is vaak flexibeler dan een hoge variant. Wel is het zo dat sneeuw minder gemakkelijk in hoge snowboots komt en deze een groter deel van je been warm houdt.

Pasvorm
Houd er rekening mee dat je in je snowboots waarschijnlijk ook extra dikke sokken en broek draagt. Zorg dus dat je hier genoeg ruimte voor vrij houdt en je je snowboots niet te klein koopt. Maar let op, ook te grote snowboots zijn geen goed idee. Je wilt ze natuurlijk niet verliezen tijdens een flinke wandeling! Nog een tip is daarom het letten op een goede sluiting, zodat je de snowboots stevig aan kunt trekken

Profiel
Hoe dieper het profiel, hoe meer grip je hebt. Let dus ook goed op de zool, zodat je niet uit glijd. Daarbij is ook de dikte van de zool belangrijk, omdat een dikkere zool extra goed beschermt tegen kou.

Shop diverse snowboots voor damesherenjongens en meisjes! Twijfel dus niet langer en sla nu je slag!

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer