dinsdag 31 maart 2020

Tips tegen koude voeten

Heb jij snel last van koude voeten? In deze blog geef ik je acht tips die je kunnen helpen om voeten die voelen als ijsklompjes te voorkomen of weer op te warmen!

  1. Koude of tintelende voeten kunnen het gevolg zijn van een verminderde doorbloeding in de benen. Door de spieren van de benen in beweging te zetten, help je de bloedsomloop en daarom is bewegen een van de beste remedies tegen koude voeten. Neem regelmatig pauzes als je veel bureauwerk doet en loop dan even een rondje.
  2. Knellende schoenen werken niet erg bevorderlijk voor de temperatuur van je voeten. Loop bij voorkeur op wat ruim zittende schoenen (dit isoleert beter), zonder hoge hak (een te hoge hak kan de bloedtoevoer naar je voeten verminderen).
  3. Zit netjes met je benen naast elkaar in plaats van over elkaar. Door met ze over elkaar te zitten knel je je aderen af, wat ook weer leidt tot een belemmering van de doorbloeding in je benen.
  4. Ga voor schoenen die gemaakt zijn van echt leer. Kunststof (een niet-natuurlijk materiaal) koelt als het koud is namelijk veel sneller af dan natuurlijk leer.
  5. Wol is ideaal om warmte vast te houden. Een paar goede pantoffels zijn daarom een slimme investering. Ga bijvoorbeeld voor een paar van het merk Shepherd, met een heerlijk warm schapenvachtje aan de binnenkant. Je kunt ook wollen zooltjes in je schoenen leggen.
  6. Neem wisselbaden: houd je voeten twee tot drie minuten in een warm voetbad, daarna twee tot drie seconden in koud water, vervolgens weer in warm, enzovoort. Wisselbaden zorgen ervoor dat de bloedvaten zich vernauwen en verwijden. Zo train je ze als het ware om snel op temperatuurswisselingen te reageren.
  7. Masseer de benen en voeten, dit is een goede manier om de doorbloeding te bevorderen. Als je een olie gebruikt leg je ook een dun isolerend laagje op de huid waardoor er minder warmte verloren gaat.
  8. Drink een warme drank, bijvoorbeeld een kruidenthee. Sommige kruiden en specerijen werken ook verwarmend, zoals gember, zwarte peper, kaneel en rozemarijn. Wat mij betreft is dit ook een goed excuus om voor warme chocolademelk te gaan :)

    Succes!
Warmbat Australia Mungo - Pantoffels - Groen
Warmbat Australia Lock - Pantoffels - Blauw
Shepherd Annie - Pantoffels - Bruin
Warmbat Australia - Pantoffels - Zwart

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord