Pantoffel guide: Zo koop je de beste pantoffels

Pantoffels zijn een musthave voor dit najaar, dit omdat de energiekosten enorm stijgen waardoor de verwarming bij veel mensen wat lager of misschien zelfs uit gaat! Daarom zijn pantoffels je beste vriend dit najaar, want wie wil er nou koude voeten? Maar hoe kies je nu de perfecte pantoffels? In dit blog bespreken we:

  • De verschillende pasvormen.
  • De verschillende materialen.
  • Top 3 merken.

Wat voor verschillende pasvormen zijn er?

Je wil natuurlijk een pantoffel die comfortabel zit. Daarom is het belangrijk dat je goed moet kijken welke maat en wat voor model pantoffel je nodig hebt. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om rekening mee te houden.

Het is belangrijk dat je voet voldoende ruimte heeft in de pantoffel. Dit is zodat je voeten de ruimte hebben om natuurlijk te rollen en je tenen niet afknellen aan de voorkant. Daarnaast werkt een beetje ruimte in de pantoffel isolerend, omdat je zo de warme lucht vasthoudt. Het is dus belangrijk dat de pantoffels de juiste maat hebben

Dan kom je bij het volgende punt namelijk voor welke pasvorm ga je? Ga je voor een slipper pantoffel, een hoge pantoffel of een lage pantoffel?

Slipper pantoffel
Dit zijn makkelijke instap pantoffels. Vooral handig voor als je even naar buiten moet om het afval weg te gooien, kan dit makkelijk op deze pantoffels. Ze hebben een goed voetbed en zijn van binnen lekker gevoerd waardoor je voeten warm blijven. Deze zijn ook handig voor als het warmer weer is en je toch wat aan je voet wil hebben als je thuis bent. Ze zijn wat luchtiger waardoor je voeten niet heel warm worden. Shepherd heeft hele mooie pantoffel slippers.

Shepherd Hilma - Pantoffels - Ecru
Shepherd Hilma - Pantoffels - Grijs
Shepherd Hilma - Pantoffels - Grijs

Hoge pantoffel:

Deze zijn natuurlijk top voor de winter. Door de hoge rand zijn je hele voeten bedekt met warme schapenwol. Ze hebben een goed voetbed waardoor je het idee hebt dat je schoenen aan hebt maar dan lekker zacht en warm. Ilse Jacobsen heeft hele fijne hoge pantoffels in de collectie.

Warmbat Australia Willow - Pantoffels - Bruin
Shepherd Annie - Pantoffels - Bruin
Ilse Jacobsen Tulip - Pantoffels - Bruin
Shepherd Ester - Pantoffels - Grijs
Warmbat Australia Willow - Pantoffels - Groen

Lage pantoffel: Dit zijn lekkere instap pantoffels. Zodra je thuis komt stap je in deze pantoffels en ben je weer helemaal relaxt en warm. Ze hebben warm schapenwol waardoor je hele voet bedekt is met warme en zachte schapenwol. Warmbat Australia heeft verschillende soorten lage pantoffels.

Ilse Jacobsen Tulip - Pantoffels - Taupe
Warmbat Australia Flurry - Pantoffels - Bruin
Shepherd - Pantoffels - Cognac
Warmbat Australia Mungo - Pantoffels - Beige

Materialen:

Er zijn meerdere soorten materialen, zoals schapenwol, synthetische wol en leer.

Schapenwol
Schapenwol is lekker zacht en zorgt voor warmte bij je voeten. Doordat schapenwol een natuurlijk materiaal is zullen je voeten lekker warm zijn, zonder dat ze zweten. Dit komt omdat natuurlijk materiaal een ademende stof is. Het nadeel van schapenwollen pantoffels is dat deze pantoffels een stuk prijziger zijn.

Synthetische wol
Het voordeel van synthetische pantoffels is dat ze een stuk goedkoper zijn. Zo betaal je al snel de helft van de prijs als je voor een synthetische pantoffel gaat in plaats van een schapenwollen pantoffel. Het nadeel van synthetische pantoffels is dat je voeten sneller gaan zweten, waardoor de pantoffels minder lekker gaan ruiken.

Leren pantoffels
Leren pantoffels bieden je voeten gegarandeerd stevigheid, hierdoor zorgen ze voor extra ondersteuning. Dit is natuurlijk erg belangrijk als je pantoffels veel draagt. Het moet als goed zittende schoenen zitten, maar dan lekker warm en zacht. Het grote nadeel aan leren pantoffels is dat ook dit een natuurlijk materiaal is en daardoor wat prijziger.

Top 3 merken pantoffels bij Nelson

Ook hebben we drie merken voor je op een rij gezet die een hele leuke collectie aan pantoffels hebben.

In 1993 werd het schoenenmerk Ilse Jacobsen opgezet in Denemarken. Ze garanderen bij elke collectie duurzaamheid, comfort en kwaliteit dit omdat zij innovatie belangrijk vinden. Ilse Jacobsen hebben stijlvolle schoenen maar ze hebben nu ook pantoffels in hun assortiment. De pantoffels zijn gemaakt van recyclede microfiber. Alle pantoffels hebben een flexibele zool die gemaakt is van natuurrubber. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren.

Ilse Jacobsen Tulip - Pantoffels - Bruin
Ilse Jacobsen Tulip - Pantoffels - Zwart
Ilse Jacobsen Tulip - Pantoffels - Taupe
Ilse Jacobsen Tulip - Pantoffels - Zwart

Warmbat Australia is opgericht in Australiƫ en is al 100 jaar een onmisbaar als pantoffel merk. De pantoffels zijn gemaakt van 100% Austraische Merino schapenvacht. Hierdoor houden ze je voeten de hele dag lekker warm. De pantoffels van Warmbat zijn comfortabel, duurzaam en tijdloos. Er zijn verschillende modellen waar je uit kan kiezen, ook hebben ze pantoffels met een leuke print. Genoeg keus dus.

Warmbat Australia Collie Print - Pantoffels - Zwart
Warmbat Australia Koala - Pantoffels - Bruin
Warmbat Australia Flurry - Pantoffels - Bruin
Warmbat Australia Flurry - Pantoffels - Bruin
Warmbat Australia Willow - Pantoffels - Zwart

Sherpard is opgericht in Zweden ruim dertig jaar geleden. De pantoffels zijn van leer gemaakt en gevoerd met natuurlijke schapenvachten. Het merk streeft naar de beste kwaliteit en stijlvolle designs. Door deze pantoffels te dragen ben je verzekerd van warme voeten. Bij Shepherd wordt er aandacht besteed aan elk detail waardoor de pantoffels er uniek uitzien en ze van goede kwaliteit zijn. Je kan kiezen uit verschillende modellen en er zijn ook pantoffels met leuke kleurtjes en printjes.

Shepherd Annie - Pantoffels - Bruin
Shepherd - Pantoffels - Taupe
Shepherd Hilma - Pantoffels - Grijs
Shepherd - Pantoffels - Cognac
Shepherd Ester - Pantoffels - Grijs