Vier redenen om pantoffels te dragen

Het herfstzonnetje laat zich nog regelmatig zien en daardoor vergeten we al snel dat het 's avonds toch flink kan afkoelen. Naast een dikke trui, zachte deken en een warme kop thee, zijn pantoffels daarom onmisbaar om lekker warm te blijven. Niemand houdt immers van koude voeten! En werk je veel thuis? Dan maak je het jezelf natuurlijk ook graag zo comfortabel mogelijk en zijn pantoffels je beste vrienden. Maar wist je dat pantoffels niet alleen handig zijn tegen koude voeten? In deze blog laat ik je nog veel meer voordelen zien!

Dit zijn de vier redenen waarom je pantoffels zou moeten dragen:

Geen krassen in de vloer

Om je vloer te beschermen is het slim om je schoenen in huis in te wisselen voor een paar pantoffels. In de zolen van schoenen kunnen bijvoorbeeld steentjes of glas blijven zitten, waardoor je krassen en strepen op je vloer krijgt. En dat wil je natuurlijk niet!

Pijnlijke voeten verhelpen

Werk je niet thuis, maar juist buiten de deur? Dan kan je na een lange, drukke werkdag last hebben van pijnlijke of geïrriteerde voeten. Trek in dat geval een paar pantoffels aan om je voeten wat rust te geven. Door zachte pantoffels te kiezen geef je je voet bewegingsruimte, extra comfort én natuurlijk warmte. Heerlijk ontspannen dus na een lange dag werken!

Een schoon huis

Door het dragen van schoenen in huis kunnen er niet alleen beschadigingen ontstaan, je neemt ook een hoop vuil mee van buiten naar binnen. Je vloer wordt hierdoor sneller vies en deze zal je dus daardoor ook vaker schoon moeten maken. Dit is tijd die je ook kunt gebruiken om iets leuks te doen, zoals shoppen! Uit dus met die schoenen, en lekker verwisselen voor een paar fijne pantoffels.

Ultiem comfort

Welke pantoffels geschikt zijn voor jou is afhankelijk van je wensen. Zo kun je voor extra steun het beste kiezen voor een model met een stevig voetbed en een kleine hak. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens bij de collectie van Rohde. Door juist te kiezen voor een model met flexibele zool wordt de bloedsomloop bevorderd, wat weer zorgt voor warme voeten! Deze vind je onder andere in onze Nelson Home collectie. Ben je een echte koukleum en op zoek naar een extra warm model? Kies dan voor een model met schapenwol. Doordat de wol bestaat uit miljoenen gekrulde wol-vezeltjes, bevatten deze veel lucht wat zorgt voor extra isolatie en ventilatie. De vezeltjes nemen ook nog eens vocht op, dus je hebt ook geen last van zweetvoeten! Hiervoor kun je terecht bij merken als Alpacas en Warmbat.

Alpacas - Pantoffels - Beige
Nelson Home - Pantoffels - Beige
Warmbat Australia Flurry - Pantoffels - Bruin

Heb je nog geen pantoffels in huis, of zijn die van jou wel weer aan vervanging toe? In de nieuwe najaarscollectie vind je een heleboel nieuwe modellen van veel verschillende merken. Voor zowel dames, heren en kids zijn er pantoffels te vinden. Wees dus goed voorbereid op de winter en neem alvast een kijkje in onze pantoffelcollectie!