Summerproof met Havaianas!

Voor veel mensen zijn de vrolijke teenslippers van Havaianas ultieme musthaves voor het zomerseizoen. Dit is dan ook niet voor niets: ze zien er leuk uit, lopen comfortabel en zijn geschikt voor het strand of zwembad. Ideaal toch? Ook dit seizoen is de Havaianas collectie weer gevuld met leuke designs voor jong en oud. Lees snel verder, want in dit blog laat ik je kennis maken met het verhaal achter het merk Havaianas en de nieuwe collectie.

Het ontstaan van de flip-flop slipper
In het jaar 1962 begint het allemaal. De eerste Havaianas slipper wordt gecreëerd en is gebaseerd op traditionele Japanse sandalen, waarvan de zolen gemaakt werden van rijststro. Deze inspiratie is tegenwoordig nog steeds terug te zien in de Havaianas slippers, dankzij het rijstkorrel-patroon op de zool. Wist je trouwens dat de naam 'Havaianas' Portugees is voor 'Hawaiianen'?
Zo snel als twee jaar later liep vrijwel elke arbeider in Brazilië op een paar Havaianas. Weer twee jaar later werd de originele flip-flop slipper door Havaianas uitgevonden en gepatenteerd. Je leest het goed; de flip-flop slipper zoals we die tegenwoordig nog steeds kennen van allerlei verschillende merken was het originele idee van Havaianas. Het ontstaan van de iconische Havaianas slipper en de grote populariteit ervan, vond plaats in een hele korte tijd en is daarna ook niet meer gestopt.

Duurzaamheid
Naast dat Havaianas vrolijke en leuke designs maakt, hecht het merk ook veel waarde aan duurzaamheid en het ondersteunen van het milieu. Zo gaat bijna 10% van de gehele omzet naar het IPÊ (een milieuonderzoeksinstituut) dat zich inzet voor het behoud van het Atlantisch Regenwoud, de Amazone en de Pantanal. Daarnaast zet Havaianas zich ook in om de Braziliaanse oceaan en de daarin levende fauna te preserveren. Met een paar leuke Havaianas slippers steun je dus ook nog eens een goed doel en het milieu! Wat wil je nog meer?

Voor het hele gezin
Bij Nelson shop je Havaianas slippers voor het hele gezin. Of je nu op zoek bent naar een casual paar slippers, of juist van opvallende prints houdt: bij Havaianas ben je sowieso op het juiste adres! Voor dames shop je elegante slippers met slanke bandjes over de voet. Een aantal modellen heeft zelfs glitterende bandjes, zoals deze Havaianas Slim Glitter slippers. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor een effen kleur te gaan, zoals deze zomerse slippers in het geel, of voor deze Havaianas Luna sandaaltjes.
Ook voor heren shop je stoere en comfortabele Havaianas slippers. Zo kun je kiezen voor de klassieke Havaianas Brasil slippers met de Braziliaanse vlag op het bandje of je kunt ook nog kiezen voor de Havaianas slides, die geen bandje tussen de tenen hebben.
Voor de kids pakt Havaianas helemaal uit met de leukste kleurtjes en opvallende prints. Ga bijvoorbeeld voor deze trendy slippers met luipaardprint, of met een glitterbandje. Ook voor de allerkleinsten vind je Havaianas babyslippers, met aan de achterzijde een extra bandje zodat de slippers niet van de voet glijden. En voor jongens shop je verschillende kleuren, zoals zwart, blauw en groen, maar ook prints zoals deze met camouflage print en deze met een stoere Superman print.

Je favoriete paar Havaianas slippers shop je uiteraard op nelson.nl of in een van onze winkels. Bekijk de collectie en kies jouw favoriet. Voor welk paar Havaianas ga jij deze zomer?