How to: leren schoenen oprekken

Ken je dat? Je hebt binnenkort een feestje en bent al weken op zoek naar het perfecte paar pumps. Na eindeloos winkel in, winkel uit te lopen en alle webshops te hebben uitgeplozen vind je eindelijk jouw droompaar. Ze hebben de juiste kleur, de perfecte hakhoogte en zijn gemaakt van mooi leer. Er is alleen één maar, ze zijn nét iets te krap voor jouw voeten… balen! Natuurlijk kun je ze inlopen, maar niemand heeft zin in pijnlijke drukpunten en blaren. ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ zegt men, maar wij hebben een betere oplossing: Rek je schoenen op met behulp van ijs!

Alleen echt leer

Controleer om te beginnen of je schoenen gemaakt zijn van echt leer. Echt leer is namelijk rekbaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld synthetische materialen. Daarom zal deze truc alleen bij echt leer werken.

Stappenplan

  1. Vul een afsluitbaar diepvrieszakje voor ¼ met water. Sluit het zakje vervolgens luchtdicht af. Daarna plaats je het gevulde zakje voorin de schoen op de plek waar het leer opgerekt moet worden en druk je het stevig aan. Zet de schoenen rechtop in de vriezer en laat deze staan tot het water bevroren is. Dit kan even duren, heb dus even geduld en laat het ijs zijn werk doen.
  2. Haal je de schoenen vervolgens uit de vriezer en laat je het ijs kort ontdooien. Reken hier ongeveer 20 minuten voor. Daarna verwijder je het ijs voorzichtig uit de schoenen en dep je de schoenen droog.
  3. Tijd om te passen! Je zult merken dat het leer is opgerekt en dat de schoenen nu tot wel een halve maat ruimer zijn geworden. Vanaf nu loop je de hele dag pijnloos op je prachtige nieuwe schoenen!

Check deze handige video waarin alle stappen worden uitgevoerd: