woensdag 16 mei 2018

Alles over de nieuwste Birkenstocks + pasvormtips

Ze zijn al jaren immens populair en ook dit jaar zijn ze weer volop verkrijgbaar bij Nelson: de slippers en sandalen van Birkenstock. Ze zijn er voor damesheren en kids en dus kan het hele gezin er weer zomers en comfortabel bijlopen. Toch zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw paar. Wist je bijvoorbeeld al dat Birkenstock verschillende breedtematen heeft? Lees vooral verder voor onze tips!

nelson-blog-nelson-de-nieuwe-birkenstock-collectie-pasvormtips-2.jpg

Oorsprong
Birkenstock is ontstaan in Duitsland en 1963 werd de ‘Madrid’ slipper voor het eerst op de markt gebracht. Al eerder werden de slippers en sandalen populair door het orthopedische voetbed en later werd het schoeisel ook ontdekt in Amerika, waarna ze ook buiten Europa populair werden. Hierna verdwenen ze een tijdje uit het straatbeeld, waarna ze rond 2010 weer een enorme comeback maakten en ook geliefd werden bij de jeugd. Deze comeback houdt nog steeds aan.

De collectie
Door de anatomische pasvorm zijn de slippers al jaren populair in verschillende landen en geliefd voor velen. Vandaag de dag zien Birkenstocks er al lang niet meer suf uit en ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende modellen, kleuren, maten en vormen. Naast dat ze ontzettend comfortabel zijn, zijn ze nu dus ook nog eens fashionable. Het voorheen suffe imago van gezondheidsschoen is er helemaal vanaf, want de slippers en sandalen zijn hartstikke leuk! Ga bijvoorbeeld voor het model ‘Arizona’ in de metallic uitvoering of ga voor het model ‘Gizeh’ als je opzoek bent naar een fijne teenslipper!

Vind je de kurk zolen toch iets te zwaar ogen of aanvoelen? Geen probleem! De nieuwste lijn van Birkenstock genaamd Eva is uitgevoerd in rubber en hierdoor super licht in gewicht én ook nog eens waterbestendig. De hippe kleurtjes maakt de slippers helemaal van nu en je loopt er toch lekker stevig op!

Welke pasvorm heb ik nodig?
Zoals al aangegeven werkt Birkenstock dus met verschillende breedtematen. Dit zijn er op precies te zijn twee. Met welke pasvorm je te maken hebt is te herkennen aan het voetje op het voetbed van de slipper of sandaal. Staat er een ‘dicht’ voetje op? Dit betekent dat het model een smalle pasvorm heeft. Staat er een open voetje op? Dit betekent dat het model een brede pasvorm heeft. Het is dus belangrijk om hier goed op te letten om zo comfortabel mogelijk te lopen! Heb je een brede voet en kies je bijvoorbeeld per ongeluk voor het smalle model, dan is de kans groot dat je op de opstaande randen gaat lopen wat niet goed is voor de voet, maar ook niet voor de slipper.

Ook de lengte is natuurlijk niet onbelangrijk. Let er bij het kiezen van de juiste maat op dat de voet mooi binnen de opstaande randen valt. Ook hier is het niet de bedoeling dat je met de hiel op deze randen staat.

Ben je er niet zeker van welke pasvorm of maat je nodig hebt? Laat je adviseren in een van onze winkels. Onze medewerkers kijken graag met je mee!

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag