Gezonde slippers voor gezonde voeten!

Tijdens de zomermaanden schuif je je voeten het liefst in een paar luchtige slippers. Helaas heeft niet iedereen goede ervaringen met het dragen van dit type schoen. Vaak heeft dit te maken met de stand van de voet, het voetbed en de pasvorm van de slipper. Gelukkig worden er tegenwoordig steeds betere modellen op de markt gebracht. Slippers met een comfortabel voetbed, waardoor je het er met gemak de hele dag op kunt uithouden. En daarbij komt dat ‘gezonde slippers’ op dit moment ook nog eens super hip zijn!

Comfort is hot!
Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: comfort is hot! Niet alleen op kledinggebied, ook in de schoenenmode zie je deze trend veel terug. Sneakers en andere platte schoenen zijn al een tijdje een musthave in ieders schoenenkast, maar nu de zomer is aangebroken stappen we over op de meest comfortabele slippers en sandalen. Denk aan modellen van Birkenstock, Fitflop, Teva of Crocs. Waar deze vroeger nog als suffe en vooral níet hippe schoenen werden gezien, zijn ze anno 2015 weer helemaal terug. Zowel op de catwalk als bij mode bloggers zien we steeds meer ‘gezonde slippers’ voorbij komen. Niet zo gek natuurlijk, want ze lopen heerlijk! Steeds meer merken zijn daardoor geïnspireerd om ook betere slippers te maken.

Hakhoogte en voetbed
Er is dus genoeg keuze aan leuke en vooral goede slippers, maar waar moet je verder dan op letten? Ga het liefst niet ’s ochtends, maar ’s middags pas op slipperjacht. Op dit tijdstip van de dag zijn je voeten iets dikker dan ’s ochtends vroeg. Zo voorkom je dat je te krappe slippers koopt. Daarnaast is het belangrijk je op de hakhoogte let. Het beste is om voor een hakhoogte van 1 tot 3 cm te kiezen. Hierdoor zakken je voeten niet naar binnen en rolt je voet beter af. Ook is het verstandig om te kiezen voor en voorgevormd en verend voetbed die de vorm van je voet goed volgt en de druk verdeelt. Zo krijgen je voeten optimale ondersteuning en krijg je geen last van knieën of rug.

Wisseltruc
Voor slippers geldt dezelfde belangrijke regel als voor andere schoenen: wissel ze regelmatig af! Door te wisselen zorg je dat je spieren zich telkens iets anders trainen. Als je altijd dezelfde slippers draagt en vervolgens plotseling andere schoenen draagt, kan dit blessures geven in bijvoorbeeld de kuiten en knieën. Daarbij gaan je slippers door regelmatig te wisselen ook nog eens langer mee!

Om blaren te voorkomen is het ook altijd aan te raden je slippers eerst thuis een paar uur te dragen voordat je er flinke wandelingen op gaat maken. Zo kunnen je voeten alvast wennen aan de pasvorm van de slipper. Ook verminder je pijnlijke drukpunten doordat je slippers al een beetje naar je voet gaan staan.

Mocht je toch nog twijfels hebben of je de juiste keuze hebt gemaakt, laat je dan adviseren door een verkoper in de winkel. Zij kunnen je vaak meer informatie vertellen over de diverse merken en modellen. Zo loop jij deze zomer dus onbezorgd op comfortabele slippers en loop je er ook nog eens super hip bij!

nelson-blog-nelson-gezonde-slippers-voor-gezonde-voeten-2.jpg

nelson-blog-nelson-gezonde-slippers-voor-gezonde-voeten-3.jpg