donderdag 2 mei 2019

Milieubewust en duurzaam: Timberland ReBOTL

Er zijn al een aantal schoenmerken die gebruik maken van gerecyclede materialen in hun schoenen. En nu zet Timberland zichzelf in de schijnwerpers met haar schoenen gemaakt van ReBOTL materiaal!

Het merk Timberland
De meest iconische schoen van Timberland is toch wel de Yellow Boot. Deze verscheen in 1973 voor het eerst op de markt! Daarnaast staat Timberland bekend om de hoge kwaliteit. In 1952 werd het merk opgericht onder de naam ‘Abington Shoe Company’. Vanaf 1978 werd de naam Timberland gebruikt, omdat dit beter past bij het sportieve, outdoor karakter van de collecties. Sindsdien biedt Timberland verschillende collecties

ReBOTL
Timberland heeft dit seizoen een bijzondere collectie uitgebracht: de ReBOTL collectie! Met deze lijn laat Timberland zien hoe goed ze met het milieu bezig zijn. Bij de ReBOTL schoenen is gebruik gemaakt van een nieuw soort garen dat Timberland gecreëerd heeft: RPET-garen. Dit nieuwe materiaal zorgt ervoor dat Timberland schoenen kan maken die voor 50% met gerecycled PET zijn gemaakt. In totaal heeft het merk al 233 miljoen plastic flessen gebruikt. Wauw! Timberland wil met deze lijn onder andere de natuur beschermen en de impact op het milieu verminderen.

How to wear
De lijn van Timberland ReBOTL bestaat voornamelijk uit sneakers. Bij Nelson vind je bijvoorbeeld deze twee modellen voor heren. Deze sneakers zijn echt perfect voor een casual outfit en de neutrale grijze kleur is gemakkelijk te combineren. De schoenen zijn daarnaast voorzien van de SensorFlex technologie, wat inhoud dat de schoenen extra ondersteunen, flexibel zijn en meeveren bij iedere stap. Trek ze dus gerust aan als je veel moet wandelen, bijvoorbeeld tijdens een citytrip! Het oog wil ook wat, dus heeft Timberland uiteraard ook gezorgd voor een fashionable uitstraling. Maak hiermee je outfit extra hip en laat zien wie jij bent!

Ben jij enthousiast geworden van de ReBOTL en draag jij ook graag je steentje bij aan een beter milieu? Shop de Timberland ReBOTL lijn dan hier!

Geschreven door

Linda

Linda

Blogger, Medewerkster klantenservice