Duurzame schoenenmerken

Het is de eerste dinsdag van september en dit betekent: Duurzame Dinsdag! Daarom laat ik je in dit blog 3 van de meest duurzame schoenenmerken zien.

Het is de eerste dinsdag van September en dit betekent: Duurzame Dinsdag! De dag waarop duurzame ideeën centraal staan en aan het kabinet worden gepresenteerd. Tegenwoordig kun je dan ook niet meer om duurzaamheid heen: we proberen met z'n allen een steentje bij te dragen aan een schonere wereld door verspilling van alle soorten tegen te gaan. Ook in de modewereld is duurzaamheid een groot begrip en bij veel van onze merken zie je deze eco-friendly aanpak terug. Benieuwd? Lees dan snel verder, want in dit blog licht 3 van de meest duurzame schoenenmerken uit.

Timberland

Al gehoord van de ReBOTL collectie van Timberland? Sinds 2009 zamelt Timberland al plastic flessen in, die vervolgens worden gebruikt bij het creëren van nieuwe, eco-friendly schoenen. Het plastic afval, dat normaal niet biologisch afbreekbaar is, wordt zo verzameld en omgezet in garen die gebruikt worden om bijvoorbeeld een binnenvoering van te maken. Dit nieuwe materiaal zorgt ervoor dat Timberland schoenen kan maken die voor 50% met gerecyclede stof zijn gemaakt. En dit alles terwijl hoog comfort en stevigheid nog altijd wordt gegarandeerd. Zie jij jezelf dit najaar al lopen op een paar van deze ultiem "groene" Timberland schoenen?

Woden

Het merk Woden "ademt" volledig duurzaamheid. Woden is een scandinavisch sneakermerk dat enkel natuurlijke materialen gebruikt bij de productie. Het voordeel hiervan is dat wanneer jouw Woden sneakers ooit op de afvalberg belanden, ze makkelijk biologisch afbreekbaar zijn. Woden heeft bijvoorbeeld de 'North Sea Collection'. Deze schoenen worden deels gemaakt van visleer afkomstig uit de visindustrie van de Noordzee. Deze leersoort is extra stevig, wat ervoor zorgt dat je nog langer van je schoenen kunt genieten! Naast visleer gebruikt Woden ook kurk voor onder andere de binnenzolen van de schoenen. Dit is een duurzaam alternatief voor leer, het is antibacterieel en biologisch afbreekbaar en zorgt voor demping bij het lopen. Gecombineerd met de Scandinavische, minimalistische en trendy uitstraling kun je met Woden de plank dus eigenlijk nooit mis slaan ;). In dit blog lees je meer over Woden.

Ecco

In het rijtje "duurzaam" mag een iconisch merk als Ecco natuurlijk niet ontbreken. Ecco was dan ook het eerste schoenenmerk dat een volledig duurzame schoen ontwikkelde, compleet gemaakt van herbruikbare materialen als zeewier en restproducten van leer. Ook ontwikkelde Ecco de DriTan technologie, waarbij er zoveel mogelijk waterverbruik wordt verminderd, namelijk tot wel 20 liter water per leer 'huid'. Het looien van leer kost normaal gesproken namelijk veel water, en bij ECCO wordt het water dat gebruikt wordt weer hergebruikt. Het leer uit hun eigen looierij is dan ook niet voor niets al jaren favoriet bij heel veel klanten die niet meer zonder het welbekende 'ECCO comfort' kunnen.