donderdag 21 oktober 2021

De handigste tips tegen natte schoenen!

Het is alweer een paar weken herfst en dat merken we, want er plenzen weer steeds regelmatiger flinke buien op ons neer. Dat betekent dat we moedig op pad gaan met een waterdichte of regenjas, maar de zorg voor onze schoenen wordt helaas nog weleens overgeslagen of vergeten. Dat is enorm zonde, want regen kan veel schade aanrichten aan jouw favoriete stappers. Daarom geef ik je in deze blog een aantal tips!

Hoe voorkom ik natte schoenen en watervlekken?

Als het even kan, is mijn eerste om de regen te trotseren met een paar schoenen die speciaal daarvoor zijn gemaakt, namelijk: met regenlaarzen. En we hebben toch een aantal parels van regenlaarzen in onze collectie op dit moment, zoals de super modieuze modellen van Hunter voor dames en kinderen en de schattige laarsjes van Bergstein in alle kleuren van de regenboog voor kids. Neem de schoenen waarmee je op school of op werk wilt verschijnen mee en verwissel ze snel voordat jij met droge voeten naar binnen stapt. Heb je geen (tijd voor het verwisselen van) regenlaarzen? Spuit je schoenen dan meerdere keren goed in met onze Power Protector van Bama, die ze water- en vuilafstotend maakt. Op deze manier trekt de regen niet in het materiaal, waardoor jouw schoenen zo weer droog zijn en er geen watervlekken in het materiaal achterblijven. Let op: niet alle sprays zijn geschikt voor alle materialen, dus lees eerst aandachtig wat er op de spuitbus staat voordat je aan de slag gaat. Ten slotte vind je in onze collectie ook nog schoenen van merken als Timberland en Ecco die waterdicht zijn, en dus ideaal voor het natte herfstweer.

Hunter Original Play Boot Tall - Regenlaarzen - Zwart
Bergstein - Regenlaarzen - Rood

Wat te doen tegen doordrenkte schoenen?

Ben je onvoorbereid de deur uitgegaan en zijn een paar natte schoenen hiervan het resultaat? Dan is het belangrijk om eerst het vocht uit je schoenen te onttrekken. Het beste is om een paar cederhouten schoenspanners (verkrijgbaar in onze winkels en online) te gebruiken. Deze absorberen het vocht en brengen je schoenen weer mooi in model. Als je nog niet in het bezit bent van schoenspanners kun je bijvoorbeeld ook proppen droge kranten gebruiken. Het duurt ongeveer 24 uur om al het vocht uit je natte schoenen te krijgen. Zet je stappers niet dicht bij de kachel en maak ook zeker geen gebruik van een föhn, leer droogt daardoor snel uit en wordt hier hard en breekbaar van, terwijl je juist wilt dat het soepel blijft. Verwijder viezigheid als je schoenen droog zijn met een schoenborsteltje en spuit ze daarna direct in voor de volgende keer dat je door de regen heen moet lopen!

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker