Regenlaarzen guide: Alles wat je moet weten over regenlaarzen!

Een paar regenlaarzen zijn de ultieme herfstmusthave want helaas schijnt hier niet iedere dag de zon. Anno 2022 hoef je gelukkig allang niet meer alleen voor praktische regenlaarzen te kiezen, er zijn namelijk ook steeds hippere modellen verkrijgbaar! Maar welke merken kies je, welk materiaal is het beste en hoe onderhoud je jouw regenlaarzen zodat ze extra lang mee gaan? In dit blog zetten we alle informatie voor je op een rijtje.

Materialen

Regenlaarzen zijn meestal gemaakt van rubber of plastic. Onze collectie bestaat vooral uit rubberen laarzen. Het grote voordeel hiervan is dat rubber een stevigere zool heeft en een dempende werking, maar ook dat deze veel langer mee gaan. Veel van onze regenlaarzen zijn gemaakt van natuurrubber, dit is een duurzaam materiaal en daarom beter voor het milieu.

Merken

Ilse Jacobsen:

Voor vrouwen zijn de regenlaarzen van Ilse Jacobsen ideaal. Het Deense schoenenmerk Ilse Jacobsen werd opgericht in 1993 en is sindsdien niet gestopt met innoveren. Ilse Jacobsen is een duurzaam merk met stijlvolle en hoogwaardige rubber laarzen gemaakt van 85% natuurrubber. De luxe waterdichte regenlaarzen worden met de hand gemaakt. Ook zijn de laarzen van binnen gevoerd met fleece. De regenlaarzen hebben een modieuze uitstraling waardoor je met de laarzen makkelijk door kan naar een afspraak.

Ilse Jacobsen Rub 15 - Regenlaarzen - Groen
Ilse Jacobsen - Chelseaboots - Ecru
Ilse Jacobsen - Chelseaboots - Zwart

Bergstein:

Als je voor kinderen regenlaarzen wil kopen kan je het beste voor Bergstein regenlaarsjes gaan. De regenlaarsje van Bergstein zijn razend populair onder kinderen. De hippe regenlaarsjes zijn gemaakt van 100% natuurrubber, welke wordt gemaakt uit het sap van de rubberboom. Het sap dat hieruit komt heet latex, waarvan 33% uit rubber bestaat. De latex wordt daarna verdund met water en gefilterd. Het resultaat hiervan, ook wel natuurrubber genoemd, wordt tot dunne plakken gerold en gedroogd. Zo krijgt de zool van een Bergstein regenlaars een steviger profiel en heeft de zool een dempende werking. Je kan kiezen uit verschillende vrolijke kleuren. De laarsjes zijn tijdloos en een ideaal cadeau voor kinderen.

Bergstein - Regenlaarzen - Roze
Bergstein - Regenlaarzen - Zwart
Bergstein - Regenlaarzen - Rood
Bergstein - Regenlaarzen - Geel

Onderhouden van regenlaarzen

Het is belangrijk dat je je regenlaarzen goed reinigt na gebruik. Dit omdat de laarzen vaak worden gebruikt voor minder schone klussen en op natte ondergrond. Je kan de regenlaarzen reinigen door ze makkelijk af te spoelen met een spons of een borstel. Nadat je dit hebt gedaan kan je de laarzen makkelijk laten drogen, doe dit niet bij een warmtebron (zoals een kachel), rubber is namelijk een natuurproduct en kan uitdrogen en scheuren als het te snel droogt.

Als je voor een complete look wil gaan kan je bij ons op de website ook nog regenjassen shoppen. We hebben van Ilse Jacobsen verschillende soorten regenjassen die helemaal passen bij de regenlaarzen. Zo kan jij zeker weten de regen trotseren.