dinsdag 7 januari 2020

Trendy en eco-friendly: Zootjes babysloffen

Elke moeder en vader wil natuurlijk het beste voor hun baby. De technieken voor babyschoenen zijn de laatste jaren dan ook enorm vooruit gegaan. Waar vroeger jongere baby's nog de afgetrapte schoentjes van hun grotere broer of zus aan kregen, is er nu steeds meer vraag naar hoge kwaliteit babyschoenen die tegelijk hip zijn. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan, en daarom werd "per ongeluk" het merk Zootjes uitgevonden. Benieuwd naar dit verhaal en het merk? In dit blog vertel ik je er alles over, dus lees snel verder.

Het ontstaan
Toen de bedenkster van Zootjes niet de juiste slofjes kon vinden voor haar baby, ging zij zelf aan de slag met deze te maken. Dankzij haar creatieve achtergrond was ze in staat om haar eigen babyslofjes te ontwikkelen. Al snel waren veel ouders om haar heen geïnteresseerd en benieuwd waar zij deze mooie slofjes vandaan had. Zo werd er een markt gecreëerd en ontstond het merk Zootjes. Aanvankelijk werden deze slofjes van thuisvlijt gemaakt, nu worden de Zootjes sloffen geproduceerd door kwaliteitsproducenten die aan de hoogste eisen voldoen op het gebied van milieu en fairtrade.

Fijn voor de babyvoetjes, fijn voor het milieu
De Zootjes slofjes zijn dus niet alleen hip, maar ook zeer eco-vriendelijk. Ze worden gemaakt van de hoogste kwaliteit bio-leer en zijn daarnaast volledig chroomvrij, ideaal voor gevoelige voetjes met bijvoorbeeld een chroomallergie. De traditionele manier van leer looien heeft namelijk schadelijke effecten op het milieu, met bio-leer zijn deze schadelijke stoffen (bijna) niet aanwezig en ook is dit makkelijker afbreekbaar. Daarnaast wordt met het productieproces ervoor gezorgd dat afvalproducten en -water niet schadelijk zijn voor de omgeving.

Door de zachtheid en warmte van het bio-leer zijn de Zootjes sloffen ideaal voor baby's en het zorgt voor een gevoel van lopen op blote voetjes, iets wat alle baby's en peuters heerlijk vinden. Het leer geeft een goede grip en goede steun bij het zetten van de eerste stapjes. Ook zijn de sloffen voorzien van klittenband op de hiel, waardoor je de slofjes kunt afstellen voor een ideale pasvorm. Dit zorgt er ook voor dat de slofjes niet zomaar uitglijden of door je baby uitgetrokken kunnen worden.

Milieubewust, comfortabel, veilig én trendy: wat kun je nog meer willen? Ben je na het lezen van deze blog ook zo enthousiast over dit nieuwe merk geworden, bekijk de Zootjes collectie dan online. Tip: de Zootjes sloffen zijn ook enorm leuk om als geboorte-cadeautje te geven!

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker