dinsdag 12 mei 2020

Alles over de iconische Vans sneakers

Als je denkt aan tijdloze sneakers, dan is het merk Vans niet uit dit rijtje weg te denken. Je kent de Vans sneakers misschien wel van de iconische witte zool en de casual ‘skate-look’. Of het nu winter of zomer is: Vans sneakers draag je het hele jaar door. Wellicht vraag je je af waar het succes van dit zeer geliefde sneaker merk vandaan komt. In dat geval: lees snel verder! In dit blog vertel ik je alles over dit leuke merk en de nieuwe collectie.

Vans “Off the wall” since 1966
In 1966 richtten de broers Van Doren het merk Vans op. Al snel werd het merk opgemerkt door skaters in Californië. Skateboarden was in het begin van de jaren 70 enorm populair onder veel jongeren en de Vans sneakers waren hiervoor extra geliefd, dankzij de casual uitstraling en de grip vaste rubberen zool. Dit was voor skateboarders extra handig, omdat zij zo stabieler hun sport konden uitoefenen en meer grip op hun board hadden. Daarbij waren de Vans sneakers ook nog eens comfortabel om langdurig op te staan, dankzij het zachte voetbed. Al snel werden de Vans sneakers in heel de Verenigde Staten een begrip voor skaters, en niet lang daarna volgde ook het ‘gewone’ publiek.

De iconische collectie
De Vans collectie bestaat uit verschillende modellen die we elk jaar zien terugkomen. Het leuke is eigenlijk dat de meest populaire sneakers van Vans al bestaan sinds het vroege begin van het merk. De Vans Ward sneaker is al een lange tijd een bestseller van Vans en dit is dan ook niet voor niets. De Ward sneaker is gedeeltelijk voorzien van leer waardoor deze extra duurzaam en stevig is. De Ward is te herkennen aan de welbekende ‘jazz stripe’ aan de zijkant, ooit begonnen als een krasje op een kladpapier en nu bekend als het onmiskenbare handelsmerk van Vans.

Een ander design dat kenmerkend is voor Vans is de checkerboard. Ook deze stijl is al in het beginstadium van het merk bedacht en nu nog steeds enorm on-trend. Toen Steve van Doren opmerkte dat veel jongeren met een pen hun rubberen Vans zolen inkleurden om een schaakbord patroon te creëren, ontstond het idee om dit uit te werken in het canvas van de Vans sneakers. Al snel werd de Vans checkerboard een favoriet in de jongeren subcultuur.

Vans voor het hele gezin
Inmiddels zijn Vans natuurlijk niet enkel meer bij jongeren, maar bij het gehele gezin populair. In onze collectie shop je dan ook voor jong en oud de meest trendy Vans modellen. Het leuke is dat veel Vans modellen unisex zijn, en in zowel volwassen- als kindermaten verkrijgbaar zijn. Zo ga je dus voor dezelfde look met jouw zoon of dochter: hoe leuk is dat? Of je nu gaat voor een klassiek model in zwart, of liever voor een opvallende kleur of print (zoals de checkerboard of camouflage) gaat, je shopt met gemak het model dat bij jou past.

Kies jij dit voorjaar voor een iconische look met een paar Vans sneakers aan je voet? Shop de volledige collectie dan nu online en deel jouw Vans look met #nelsonschoenen.

Vans Ward Checkerboard - Lage sneakers - Zwart
Vans Ward Low - Lage sneakers - Zwart
Vans WM Ward - Lage sneakers - Rood
Vans Ward Platform - Lage sneakers - Zwart

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker