Crocs: de Assepoester onder de schoenen

Wie had gedacht dat de Crocs nog eens zijn intrede tot de modewereld zouden doen.

Wat begon als comfortschoen is nu een echt fashion item geworden. Het zal voor velen even wennen zijn, net als toen het merk doorbrak met zijn clogs. Met hun eigen campagne “Ugly can be beautiful” hebben ze in 2005 de wereld veroverd en laten zien dat comfort ook belangrijk is. Nu worden zij een handje geholpen met de moderne technologieën en komen met een come back. In dit blog gaan we van de pre-historie naar de moderne tijd en vertellen we je alles over de Crocs.

  1. De geschiedenis van Crocs
  2. De comeback van Crocs door social Media
  3. Hoe stijl je Crocs?
  4. Crocs bij Nelson

De geschiedenis van Crocs

De krokodil, één van de oudste nog bestaande dieren. Dit reptiel komt rechtstreeks uit de tijd van dinosauriërs en heeft ongeveer dezelfde levensverwachting als een mens. Wat heeft een krokodil nu te maken met een merk als Crocs. De naam doet het natuurlijk wel een beetje vermoeden. De naam komt namelijk van dit dier met pre-historische voorouderen wat zowel op land als in het water goed gedijt. En laat dit nu ook één van de functionele eigenschappen zijn van de Crocs-slippers en schoenen. Daarnaast is een koosnaampje voor de krokodil in het Engels ook Croc.

Het merk werd opgericht in 2002 en werd direct een succes. De sandalen waren super comfortabel en waren vooral geliefd bij bijvoorbeeld zorgpersoneel. Deze arbeidsgroep had veel baat bij het materiaal, CrosLite-foam. Het materiaal vormt zich namelijk naar de voet en biedt zo de juiste ondersteuning en pasvorm. Zo konden zij er lange dagen mee maken. Dat het materiaal ook nog eens makkelijk schoon te maken was is, zeker in de zorg, een grote pré. Nu maakt het merk een overstap van werkschoen naar modetrend.

De comeback van Crocs door social media

Je vraagt je misschien af waar komen de Crocs ineens weer vandaan? Ze zijn namelijk een tijdje uit het zicht verdwenen en ineens zijn ze daar weer. De comeback van Crocs is vooral in een stroomversnelling geraakt door social media. Wanneer de grootste celebs de schoenen gaan dragen volgt het “gewone” volk vaak snel. Zo heeft bijvoorbeeld Ariana Grande haar comfy lounge outfit gepost waarin zij haar favo crocs draagt. En ja, zelfs op de rode loper is het merk al gespot bij Justin Bieber en Elliot Page. Die hun outfit afmaakte met een paar chunky Crocs met plateauzool. Maar hoe doe je dit nou zelf thuis, dat is gelukkig makkelijk dan je denkt.

Hoe style je Crocs?

Wie mooi wil zijn, moet pijnlijden. Dit gezegde kent iedereen wel en voorheen legde we er ons direct bij neer om er fashionable bij te lopen. Maar gelukkig is er een ommekeer gaande in de mode wereld. Wat een paar jaar geleden gezien werd als een vrije tijds kloffie word nu met open armen ontvangen. Jogging-pak met gevoerde boots? Yes, we lopen er maar al te graag mee rond en waarom? Omdat het super comfy is en nu helemasal hip & happening. Dit maakt het combineren van Crocs een stuk makkelijker en vooral leuker. Iedereen heeft namelijk wel een lounge outfit, dé outfit die je aantrekt na een lange dag werken of in het weekend. Het codewoord voor deze outfit is: comfy. En laat Crocs daar nou juist een ster in zijn. Match je lounge-fit met een paar Crocs naar keuze en je geniet de hele dag van optimaal comfort. Draag jij het liefst sokken, lekker aanhouden met de Crocs!

Wil je wel wat meer fashion in je outfit? Ook dan kun je bij Crocs terecht, al zal dit voor velen een stap buiten de comfort-zone zijn. Eén van de trends die dit voorjaar naar voren komt is colour blocking. Contrasterende kleuren worden hierin gecombineerd voor een bold modebeeld. Crocs zijn er in alle kleuren, waardoor elke outfit zijn match heeft. Juist het tegenovergestelde van colour blocking leent zich ook perfect om Crocs te combineren, namelijk de monochrome look: alles dezelfde hoofdkleur waarin je verschillende tinten kunt combineren voor meer contrast. Denk hierbij aan een sportieve look of juist een oversized pak in één kleur. Nog een voordeel: schoenen in dezelfde kleur als je broek doen je benen langer lijken. Is een overvloed aan kleur nou niet helemaal jouw ding? Dan kun je natuurlijk lekker safe spelen met een paar zwarte crocs aan je voeten.

Crocs bij Nelson

Dit voorjaar kun je voor je Crocs terecht bij Nelson. De Crocs modellen zijn opgenomen in de dames- en herencollectie en zijn verkrijgbaar in verschillende looks. Voor zowel de dames- als herencollectie hebben wij natuurlijk de echte classics, waarbij comfort op nummer 1 staat. De verschillende kleuren maken de keuze breed en kun je met verschillende outfits matchen. De dames kunnen meegaan met de platform-trend met de platform clogs. Vind jij een glimmer wel leuk bij je outfit staan, dan is de Crocs Platform Glitter echt iets voor jou. De heren hebben buiten de classics ook keuze uit de Mellow-lijn voor extra zachtheid en comfort, perfect voor na een lange dag werken.

We hopen dat we je met dit blog de (fashion) voordelen van de Crocs hebben kunnen laten zien en dat je op het punt staat je eerste Crocs te kopen bij Nelson. Kijk snel in de collectie en vind jouw match.