donderdag 08 juli 2021

Tips voor de beste comfortschoenen

"Comfortschoenen", dat klinkt de meeste mensen misschien wat saai in de oren. Toch zijn er een heleboel schoenen te vinden die zowel trendy als comfortabel zijn! En belangrijker nog; je voorkomt vervelende klachten in voeten én in de rest van je lichaam, wanneer je voeten van de juiste ondersteuning genieten. Daarom lees je in deze blog tips waar je op moet letten bij het kopen van comfortabele schoenen, en waarom goede schoenen zo belangrijk zijn!

Eisen van een goede schoen

Naast dat het belangrijk is om de juiste lengtemaat te kiezen, is het ook belangrijk om de juiste breedtemaat te kiezen. Omdat je voeten gedurende de dag warmer worden en opzetten, is het belangrijk dat ze voldoende de ruimte hebben, en dan vooral de tenen. Verder is het belangrijk dat de binnenzool je voeten goed ondersteunt en dat deze licht is voorgevormd, zodat de holte onder je voet goed wordt opgevuld. Kies het liefste ook voor een lichtgewicht model, zo raken je spieren minder snel vermoeid dan met zware schoenen. Tot slot is het materiaal natuurlijk ook belangrijk voor het comfort. Kies bijvoorbeeld altijd leer boven synthetische stoffen, dit is ademend en voorkomt zweetvoeten!

Kooptips

De gouden tip wanneer je schoenen gaat kopen: doe dit aan het einde van de dag. Je voeten zijn dan op z'n grootst en zo voorkom je dat je te kleine schoenen koopt. Loop ook altijd even een paar rondjes in de winkel op de schoenen. Zo kun je goed voelen of er drukpunten ontstaan tijdens het lopen!

Comfort én fashion

In de Nelson collectie vind je volop schoenen die hip én comfortabel zijn. Zo zijn de ECCO chunky voorzien van een hoogwaardige leerconstructie die ervoor zorgt dat deze zeer buigzaam zijn en ademend. Nu dat het zomer is zijn comfy en stijlvolle sandalen natuurlijk ook een must. Daarvoor ben je bij onder andere Timberland aan het juiste adres. Deze sandalen zijn geheel van leer in combinatie met duurzame materialen. Maar ook het populaire Skechers heeft een breed aanbod aan lichtgewicht sneakers van luchtige materialen met ultra comfortabele voetbedden, namelijk met Memory Foam.

Ecco Chunky - Dad Sneakers - Roze
Timberland Safari Dawn - Sandalen - Zwart
Skechers - Lage sneakers - Wit

Wil je meer weten over comfortmerken of draagtips? Kom gerust langs in een van onze winkels!

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker