donderdag 11 februari 2016

Tips voor de beste comfortschoenen

Comfort, dat klinkt de meeste mensen saai in de oren. Toch zijn er een heleboel schoenen te vinden die zowel trendy als comfortabel zijn! En belangrijker nog; je voorkomt vervelende klachten in voeten én in de rest van je lichaam! In dit blog geven we je tips over waar je op moet letten bij het kopen van comfortabele schoenen en waarom goede schoenen zo belangrijk zijn!

Je voeten zijn de balans van je lichaam

Je voeten dragen je hele lijf wanneer je staat of loopt. Door goede schoenen te dragen voorkom je niet alleen voetklachten, maar ook vervelende kwaaltjes aan heupen en rug. De juiste schoen verbeterd je houding en geeft je het gevoel dat je helemaal geen schoenen draagt!

Eisen van een goede schoen

Naast dat je de juiste lengtemaat kiest, is het ook belangrijk om op de breedtemaat van de schoen te letten. Omdat je voet gedurende de dag warmer wordt en opzet, is het belangrijk dat er enige ruimte over blijft tussen de tenen en de schoen. Verder is het belangrijk dat de binnenzool de voet ondersteund en de holte van je voet goed opvult, waardoor je stabieler staat. Kies het liefste ook voor licht gewicht model. Zware schoenen vermoeien je spieren en zorgen dat je het er minder lang op volhoudt. Ook het materiaal van de schoen is belangrijk voor het comfort. Kies voor ademend materiaal, zoals leer. Dit voorkomt blaren en wrijving door zweetvoeten. Tot slot is het van belang dat de schoen flexibel is, zodat je voet goed kan afrollen. Pak de schoen in de winkel eens vast en probeer hem te buigen. Buigt hij niet mee? Dan is de zool te stug.
 
Kooptips
Ben je van plan om schoenen te gaan kopen? Pas ze dan het liefste aan het einde van de dag. Je voeten zijn dan op z’n grootst en op die manier voorkom je dat je te kleine schoenen koopt. Loop ook altijd een aantal rondjes op je schoenen, zodat je goed kunt voelen of er drukpunten ontstaan. Vaak voel je deze niet meteen als je ze aantrekt.

Fashion en comfort

Een goed voorbeeld van hippe én comfortabele schoenen is de nieuwe Gabor Rolling Soft lijn. In deze collectie vind je lichte, flexibele sneakers in verschillende kleuren en prints. De zool bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een foam laag die de vorm van je voet aanneemt. Daarnaast zit er in de schoen een uitneembaar voetbed, waardoor je eventuele steunzooltjes er gemakkelijk in kwijt kunt. Ook de Intrinsic sneakers van Ecco zijn perfect voor een hippe maar toch comfortabele outfit. Deze sneakers zijn voor zowel dames als heren verkrijgbaar in sportieve minimalistische designs.


Wil je meer informatie over comfort merken of draagtips? Stel ze gerust aan onze klantenservice of kom langs in één van onze winkels!


nelson-blog-nelson-hoe-koop-ik-comfortabele-schoenen-2.jpg nelson-blog-nelson-hoe-koop-ik-comfortabele-schoenen-3.jpg

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer