dinsdag 28 februari 2017

How to: Schoenen opbergen

Schoenen opbergen. Het blijft altijd een dingetje. Ik - en ik denk heel veel vrouwen met mij - ben altijd opzoek naar de meest handige manier om mijn dierbare pareltjes zo handig en goed mogelijk op te bergen. Het is natuurlijk hartstikke zonde als je schoenen die je niet draagt staan te verstoffen. Gelukkig zijn er heel wat handige tips om dit te voorkomen. 
Dozen Misschien wel de meest simpele en voor de hand liggende manier is het bewaren van schoenendozen. Dozen zijn gemakkelijk op te stapelen en je houdt je schoenen sowieso stofvrij. Nadeel is, dat dit vaak vrij veel ruimte in beslag neemt en het ziet er niet altijd even mooi uit, doordat alle dozen verschillende kleuren en formaten hebben. Wil je dit voorkomen, dan kun je natuurlijk altijd ergens dozen aanschaffen in dezelfde kleuren en formaten. 
Hangen Naast dozen is deze manier misschien wel een van de bekendste om je stappers op te bergen, namelijk een hangend ‘schoenenrek’ of schoenzakken. Deze constructies bevestig je veelal aan een deur en hier ‘hang’ je simpelweg je schoenen in. Voordeel hiervan is dat het weinig ruimte in beslag neemt, maar deze methode is bijvoorbeeld minder geschikt om je laarzen op te bergen. 
Schoenenrek  Nu is er naast het hangende schoenenrek, natuurlijk ook nog een normaal schoenenrek. Je kunt er veel schoenen tegelijk op kwijt en kunt ze ook nog eens netjes ordenen. Voordeel is ook dat je er gemakkelijk bij kunt. Je hebt je geliefde schoenen dus altijd bij de hand! Minpuntje van deze manier van opbergen is dat je de schoenen die je iets minder vaak aantrekt, niet beschermt tegen stof. 
(Schoenen)Kast Ook bestaan er speciale schoenenkasten. Deze kasten zijn afgesloten en dus ideaal om je schoenen uit het zicht op te bergen. Ook houden deze speciale kasten je schoenen stofvrij! Mocht je hier nu geen ruimte voor hebben of je wil je mooiste schoenen wel graag in het zicht hebben staan? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een boekenkast om je schoenen netjes in neer te zetten. Op deze manier verwerk je je schoenen meteen in het interieur en dit kan er super leuk uitzien! Ditzelfde kun je natuurlijk bereiken met losse planken aan de muur. Ook de kasten met vakken worden veelal omgetoverd tot ‘showcase’ voor de schoenen. 
Extra tips Naast de ruimte waar je je schoenen opbergt, is het natuurlijk ook van belang om je schoenen zelf netjes weg te zetten. Wil je lelijke vouwen en kreukels in het materiaal voorkomen? Dan kun je bijvoorbeeld schoenspanners gebruiken. Het gebruik hiervan zorgt ervoor dat de schoenen de oorspronkelijke vorm behouden. Ook een paar laarzenspanners zijn vaak geen overbodige luxe. Je lange laarzen blijven door het gebruik hiervan namelijk veel mooier! 
Natuurlijk zijn er nog talloze andere manieren om je schoenen op te bergen en iedereen heeft hier zo zijn eigen manier voor. Feit blijft wel dat losse schoenen overal en nergens er vaak nogal rommelig uitziet en dit moet natuurlijk worden voorkomen! Hoe berg jij je schoenen op?

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag