vrijdag 12 oktober 2018

Tijd voor regenlaarzen!

De herfst is weer begonnen en dat zie je ook buiten. Het weer is weer omgeslagen. Het wordt steeds vroeger donker, temperaturen gaan naar beneden en het gaat vaker regenen en stormen. Dat betekent dat we het binnen weer gezellig willen maken met kleedjes, kaarsjes of zelfgemaakte herfst stukjes. Natuurlijk willen we ook lekker naar buiten en droge voeten houden. Maar hoe kan je er nog hip uit zien in de regen zonder dat je natte voeten krijgt? De afgelopen jaren zag je ze steeds vaker, maar ook dit jaar zijn ze terug, de trendy regenlaarzen! Gelukkig zijn de regenlaarzen tegenwoordig een stuk hipper gemaakt en je ziet er menig bekend Nederland mee lopen.

Verschillende merken
Steeds meer merken hebben regenlaarzen in de collectie. Maar wat is het verschil per merk. Het grootste gedeelte van onze regenlaarzen collectie is van Hunter en Bergstein. Hunter heeft een kinder- en dames collectie waar Bergstein alleen een kindercollectieheeft.

Hunter
Hunter is gestart in 1856 maar zijn pas tijdens de eerste wereldoorlog groot geworden. Het bedrijf werd namelijk gevraagd door het ministerie van oorlog om een ​​stevige laars te maken die geschikt was voor de omstandigheden in ondergelopen loopgraven. Dit hebben ze ook gedaan tijdens de tweede wereldoorlog. De regenlaarzen van Hunter worden nog steeds volledig met de hand gemaakt en bestaan uit 28 verschillende delen van 100 procent natuurrubber.

Bergstein
Eerder heb je het al kunnen lezen. Bergstein is een merk dat zich bezighoudt met kinderschoenen. De vrolijke regenlaarzen hebben een uitneembaar voetbed en zijn gemaakt van 100 procent soepel natuurrubber waardoor ze heerlijk aan de voet zitten. En wat helemaal lekker is voor van de winter is dat een aantal laarzen een sluitbare bovenkant hebben.

Hoe te combineren
Waar het vroeger nog een no go was om ermee naar school of je werk te gaan, is het tegenwoordig heel normaal. De regenlaarzen zijn namelijk helemaal in. Dit komt natuurlijk ook doordat ze er tegenwoordig super hip uitzien. Je hebt de laarzen niet alleen in verschillende hoogtes maar ook in allerlei kleuren.

Doordat je tegenwoordig zoveel verschillende soorten regenlaarzen hebt is het ook makkelijker om de laarzen te combineren met de kleding in je kast. De hoge modellen, van het merk Hunter bijvoorbeeld deze zwarte, staan heel leuk op een spijkerbroek met een stoere trui erop of als je iets netter wil gaan voor het werk bijvoorbeeld onder een zwarte broek met een net bloesje en/of jasje erop. Deze korte enkellaars van Tommy Jeans is ook super leuk en kan je heel goed combineren met een jurkje of rokje.

Voor de kinderen is deze van Bergstein heel lekker als het straks wat kouder wordt. De bovenkant is gemaakt van textiel met een touwtje erin. Hierdoor sluit hij mooi aan om de kuit en kan het water er niet meer zo makkelijk vanaf boven inlopen. Voor de echte Frozen en Cars fans zijn er ook leuke laarsjes met een plaatje van hun favoriete Disney figuur erop.

Benieuwd naar alle modellen? Kijk gerust in één van onze winkels of op onze website. 

Geschreven door

Lianne

Lianne

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag