dinsdag 1 december 2015

Droge voeten zijn blije voeten!

It’s getting cold outside! En helaas gaat kou in Nederland 9 van de 10 keer ook gepaard met regen. Helemaal niet erg natuurlijk, maar doorweekte kleding en sokken zijn vaak wel een iets minder prettig gevolg. Gelukkig kan dat laatste gemakkelijk voorkomen worden door schoenen te dragen die Gore-Tex gevoerd zijn.

Maar wat is Gore-Tex nu eigenlijk? Gore-Tex is textiel met hierin een extreem dun membraam. Dit membraam zorgt ervoor dat schoenen waterdicht zijn, maar toch blijven ademen. Gore-Tex wordt niet gebruikt aan de buitenkant van de schoen, maar onder het bovenwerk zoals leer. 

Naast waterdicht zijn schoenen van Gore-Tex ook winddicht en heel erg duurzaam. Met duurzaam wordt in dit geval bedoeld dat de schoenen altijd waterdicht zijn, ook tijdens langdurige blootstelling aan water. Naden worden bijvoorbeeld gelast in plaats van gestikt, om mogelijke lekken te voorkomen. 

Nu wordt bij Gore-Tex schoenen vaak gedacht aan outdoor modellen, maar dit is al lang niet meer het geval. Ecco biedt bijvoorbeeld genoeg stylish modellen die eveneens helemaal Gore-Tex gevoerd zijn voor zowel dames als heren

Let wel op bij het gebruik van onderhoudsproducten voor je schoenen, want deze moeten wel Gore-Tex proof zijn om de functies van het materiaal te kunnen behouden. Geschikte onderhoudsproducten kun je herkennen aan de Gore-Tex Tag op de verpakking!

Kortom, droge voeten zijn met schoenen gevoerd met Gore-Tex gegarandeerd. Nooit meer soppen in je schoenen, geen koude voeten en ook nog eens stylish voor de dag komen. Ideaal voor het wisselvallige weer in Nederland dus!

Ben je overtuigd en heb jij nog geen paar must have Gore-Tex stappers in je bezit? Nelson biedt een ruim aanbod aan Gore-Tex gevoerde schoenen! Shop gemakkelijk online of kom gezellig langs in een van onze winkels voor het beste advies en nog meer informatie! 


Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag