ECCO premium leer x innnovatief comfort

De samenwerking tussen ECCO en Nelson gaat vele jaren terug.

De samenwerking tussen ECCO en Nelson gaat vele jaren terug. Dit was namelijk één van de eerste merken die we aan onze – toen nog vooral merkloze – collectie mochten toevoegen. Dat kunnen we ons nu bijna niet meer voorstellen met keuze uit ruim 120 merken! In dit blog lees je waarom het mooie Scandinavische ECCO nog steeds een speciaal plekje in je schoenenkast verdient. 

nelson-blog-nelson-ecco-premium-leer-x-innnovatief-comfort-3.jpg

Het beste leer
Als één van de weinige merken ter wereld heeft ECCO alle stappen binnen het productieproces zelf in de hand. Van het leer tot het ontwerp en de productie; alles wordt in eigen beheer ontwikkeld. Naast eigen designers, heeft ECCO hiervoor wereldwijd ook zes fabrieken en vier leerlooierijen.

Dankzij deze leerlooierijen, waaronder één in het Nederlandse Dongen, heeft ECCO toegang tot het beste premium leer. Ongeveer de helft van de leerproductie is voor eigen gebruik, de andere helft wordt gemaakt in opdracht van bekende modehuizen en designers. Ongemerkt kom je het ECCO leer dus waarschijnlijk vaker tegen dan je denkt. 

ECCO Leather, de speciale tak die verantwoordelijk is voor het materiaal waarmee de collectie wordt gemaakt, daagt zichzelf continu uit en experimenteert volop met het natuurlijke materiaal. Van warmtegevoelig leer dat afhankelijk van de omgeving van kleur verandert, tot leer dat vijftien keer sterker is dan staal. Niets is ECCO Leather te gek.

Innovatief comfort
Heb je eenmaal een paar ECCO schoenen aan je voeten, dan is de kans groot dat je ze niet meer uit wil trekken. Want naast het premium leer zit er in de ECCO collectie ook een flinke dosis techniek verborgen. Het geheim van de fijne pasvorm is onder andere de speciale Fluidform technologie voor de zool, waar ECCO al jarenlang aan ontwikkelt. Dat klinkt misschien wat saai, maar is het zeker niet! Bij het produceren van de schoenen wordt een schokabsorberend PU materiaal direct in de mal van de schoen gespoten, zodat deze naadloos aan het bovenwerk hecht. Lijm of stiksels zijn dus overbodig. Het resultaat: een lichtgewicht en flexibele zool die ervoor zorgt dat je je voet heel makkelijk kunt bewegen en afwikkelen tijdens het lopen. De duurzame werking tussen het bovenwerk en de zool omhult je voet en dempt je stap zodat je langer comfortabel loopt. Dit geldt niet alleen voor de ECCO sneakers, maar voor vrijwel de hele ECCO collectie. Van enkellaarsjes tot sandalen en alles daartussen. Het motto 
‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’, gaat bij ECCO dus niet op. Elke schoen zit lekker, zonder af te doen aan stijl. Wij zijn fan, en jij?

Fine Craquelure leather 

Eén van de nieuwste uitvindingen is het 'Fine Craquelure leer' dat je terugziet in de nieuwste ECCO voorjaarscollectie. Dit superzachte leer heeft een uniek patroon dat is gebaseerd op het patroon dat je ziet als je grote steden of uitgestrekte bergketens van bovenaf bekijkt. In een notendop werkt het zo; er wordt een laag acryl aangebracht op het leeroppervlak. Vervolgens wordt het leer in grote trommels bewerkt tot er kleine scheurtjes ontstaan en de opgespoten kleur diep door kan sijpelen in het leer. Daarna wordt de acrylcoating weer voorzichtig verwijderd en blijft het soepele leer met het opvallende patroon over.

Wist je dat…
- ECCO in 1963 is opgericht door de Deense Karl Toosbuy?
- Er jaarlijks ruim 40.000 kilometer aan ECCO schoenveters wordt geproduceerd?
- Een paar ECCO schoenen gemiddeld door 220 mensenhanden gaat voordat hij in de winkel terechtkomt?
- Je op nelson.nl/ecco de grootste ECCO kids collectie van Nederland vindt?
- De helft van al het leer dat door de ECCO leerlooierijen wordt geproduceerd, wordt gebruikt door bekende modehuizen en designers, waaronder voor het bandje van de Apple Watch? 
- ECCO wereldwijd 2.200 winkels en 14.000 verkooppunten verspreid over 88 landen heeft?

Benieuwd naar de ECCO collectie? Kom dan langs in een van onze winkels of kijk hier.